Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пътни хулигани, "Дарихте ли органите си"?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък мисля че тия билбордове имат точно никакво влияние, особено върху пътните хулигани.

Коментар

mitakkk написа:
      Аз пък мисля че тия билбордове имат точно никакво влияние, особено върху пътните хулигани.
      Винаги съм споделял идеята е, че е добре да опиташ и да няма ефект, отколкото да си сигурен, че няма ефект без да си опитал! Тази пасивност, песимизъм и чакането някой друг да свърши работата вместо нас ни затрива! Тези прояви са много тъжни особено, когато са присъщи на млади хора!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

че няма скоро да се вразъмят някой шофьори няма. прибирайки се от Благоевград за Перник 2 тира за малко не ме бяха отнесли като куцо пиле домат. преди 2 дни вечерта добре че и аз и колата която идваше отсреща намалихме за да направиме път на един моторист който ме изпреварвашев двупосочна улица и явно искаше да покаже нещо(навярно че е много малоумен). явно като си изпатят по един път ще се замислят и ще започнат да карат по-безопасно
        Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
        Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Аз и на друго място съм го споменавал във форума за подобна практика в Италия която според статистиката е дала резултат. Там преди новините се пуска актуален клип от последните дни за тежките катастрофи. Там поне от многото камери по сфетофарите и магистралите имат доста нагледен материал. Повярвате ми съвсем не е за хора със слаби нерви да не кажа че ти трябват бая яки да го гледаш. Нищо не се цензурира откъснати крака и ръце.Клипчетата са 1-2 минути но доста на честичко и със сигурно хващат ред. Не знам на мен ми действа и се замислям как и с колко карам. Предполагам че и на тези потенциални донори на органи им действа поне малко. То тях ги остави да се трепят тъкмо ще намалеят ами ще претрепят и тебе или твои близки.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Аз и на друго място съм го споменавал във форума за подобна практика в Италия която според статистиката е дала резултат. Там преди новините се пуска актуален клип от последните дни за тежките катастрофи
            Аз не съм убеден обаче, че точно това е променило статистиката. Но ако това Ви прави по-спокойни вярвайте.

Коментар

mitakkk написа:
              Аз не съм убеден обаче, че точно това е променило статистиката. Но ако това Ви прави по-спокойни вярвайте.
              А ти мрънкай и не вярвай! :D Извини ме, но на колко години си?

Коментар

Винаги съм споделял идеята е, че е добре да опиташ и да няма ефект, отколкото да си сигурен, че няма ефект без да си опитал! Тази пасивност, песимизъм и чакането някой друг да свърши работата вместо нас ни затрива! Тези прояви са много тъжни особено, когато са присъщи на млади хора!
                Е това е истината. Трябва да спрем да си прехвърляме топката. Когато е възможно да допринесем за културата на движение - давайте примери. Давайте място на гъзарчетата, за да не утрепят някой невинен в насрещното. Те сами ще се утрепят другаде .Митаккк - такива като теб не са нужни. Не си отваряй устата въобще. Лей си песимизма с малчуганите на пейката в парка на по бира и скънкче , но тук в обществен форум да се правиш на тарикат и да сереш със спама си в тема за РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ, която може да спаси дори и един-два ЧОВЕШКИ живота. ЖИВОТ БЕ - тфа дето на теб до момента ти се подлага на тепсия от мама и тате и дето още не си осъзнал КОЛКО ЦЕННО Е И КОЛКО КРЕХКО . АРЕ СЪС ЗДРАВЕ ХЕЙТЪР .
                lancia delta

Коментар

Дали помага не знам, обаче дали наистина някой знае как при евентуален нещастен случай аз да си даря органите ... ?
                  Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

В Италия бяха въведени и ред други мерки. В Европа, като цяло, масово се въвеждат по кръстовищата кръгово движение, да не говорим за камери, радари и полицейски автомобили, оборудвани със съвременна видео техника, разпознаваща регистрационните табели.Естествено, това в БГ няма как да се въведе, защото ще секнат потоците от двайсетолевки.... А това, че народът се трепе по "пътищата" ни - струва ми се на никой управляващ не му пука... Нали не гинат гласоподавателите-бабички в ПТП-та

Коментар

Дано накарат повече хора да се замислят за безрасъдното си поведение на пътя.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Irka_fihi написа:
                        Е няма такъв билборд!!! :D
                        Има то има - и на пътя София - Русе - някъде около Плевен го има този бил борд.Камерите, предимно са прикрепени към радара и са вътре в истинските патрулки. (да не се чудите защо не са си играли да ви спират).На билбордовете имаше едни нефункциониращи тенекиени модели на камери ама нещо гледам, че са ги махнали напоследък.Ichkin отиваш при длъжностно лице (личния лекар можеби) и пред него отваряш последната страница от здравната си книжка и се подписваш, че си съгласен, и се молиш никой да не разбира, за да не те отвлекат и разпродадат на части - както правят с бездомните (закона осигурява съответните вратички).
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Humppa написа:
                          В Италия бяха въведени и ред други мерки.Естествено, това в БГ няма как да се въведе, защото ще секнат потоците от двайсетолевки.... А това, че народът се трепе по "пътищата" ни - струва ми се на никой управляващ не му пука... Нали не гинат гласоподавателите-бабички в ПТП-та
                          За тия двайсеттолевки на горе по върховете на никой не му пука.. Там подкупите са хилядократно по големи. Тях ги интересува как да се усвоят парите отпуснати за целта по лично направление. Правят се уж търгове за информационни системи но целта им да се прибере само комисионната и като цяло нищо да не тръгне защото идва нов мандат и трябва пак да има какво да се лапа. А и така с дваисеттолевките се отвлича общественото мнение в друга посока да не би някой да попита къде отиват големите пари. Така хем шофорите виновни че дават ама и нарушават закона така и полицаите виновни че вземат. Старата максима разделяй и владей върви с пълна сила.Правят се от време на време някакви показни действи да видят хората колко сме велики като сме закупили техника от миналия век дето за нищо не става. И понеже говорим за европа там камерите са поне през кръстовище и то по 4-5 поне. А в един Лондон на пример съм броил по толкова монтирани в един кирлив автобус. И всичко това заедно с тези по пътищата е вкарано на едно място. Че това е град по голям от България и хората са успели да монтират всичко това че и да работи. Да не би ако само на патрулките се монтираха записващи устройства ефекта нямаше да е друг. Записан си няма мърдане не може да те покрият. Няма да има пари под масата. А сега какво пълно безумие от пътни знаци щото някой не си е свършил работата и полицай които трябва да се доказват че я вършат накава. Гледах днеска по весниците че са зачекнали журналистите темата. Да не продължавам на татък че работата отива към политика щото сме се превърнали в бездушен народ и не ни пука кой и как и защо ни управлява. А и му позволяваме да краде от нашите пари. После страдаме не само ние но ще страдат и нашите деца.
                          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Това не е мрънкане или песемизъм. А просто отбелязвам че няма никаква файда от това. И ако се замислите трезво ще видите че е така. Аз лично не се зачитам по билбордовете като карам, и без това са прекалено много на пътя, а и като цяло нямам желание да си мисля, че е възможно да стана донор или на кайма. Просто човек така е устроен, че си включва защитна система и игнорира такива негативни сигнали. От картонените патрулки имаше ли файда? А от смачканите коли прeд КАТ които само загрозявят пейзажа. Така че не преигравайте и не се имайте чак за толкоз загрижени. Истината е една- по-добри пътища, по-ефективен контрол, по-добри коли, по-добро обучение -> по-малко катастрофи.А кой е колегата ГАЗЯ който ще ми дава тон в живота. Междудругото така и не ти разбрах позицията му.

Коментар

Лошо няма да има такива опити за въздействие. Обаче дайте да не се лъжем - това НЕ СА мерки за справяне с движението. А се представят за такива. Представете си днеска да попитате Мики Маус що е направил да се подобри движението в страната - и той да каже ’Сложихме стряскащи билборди’. Смех голям. Аз викам тези ангажирани някак с хората, пътищата и автомобилите да си свършат работата. Т.е. полицаи, инструктори, изпитващи, Пътища и мостове, Магистрали, маркировки, пунктове за прегледи. Ей това ще са мерки за справяне. А не билборд със стряскащо послание.

Коментар

mitakkk написа:
                                Това не е мрънкане или песемизъм. А просто отбелязвам че няма никаква файда от това. И ако се замислите трезво ще видите че е така. Аз лично не се зачитам по билбордовете като карам, и без това са прекалено много на пътя, а и като цяло нямам желание да си мисля, че е възможно да стана донор или на кайма. Просто човек така е устроен, че си включва защитна система и игнорира такива негативни сигнали. От картонените патрулки имаше ли файда? А от смачканите коли прeд КАТ които само загрозявят пейзажа. Така че не преигравайте и не се имайте чак за толкоз загрижени. Истината е една- по-добри пътища, по-ефективен контрол, по-добри коли, по-добро обучение -> по-малко катастрофи.А кой е колегата ГАЗЯ който ще ми дава тон в живота. Междудругото така и не ти разбрах позицията му.
                                Разбира се, че един билборд няма да спре малоумниците да се пребиват и да ни убиват, но има някакъв шанс да се замислят! В главата на един да светне реотана значи е имало полза! Не отричам, че за справяне с положението трябва много сериозен котрол, големи глоби и всичко, което изброи колегата ls1. Не мисля обаче, че и от картонените патрулки не е имало полза! Колко от вас са натискали спирачка, като са ги видяли за първи път? Това не е ли полза? Пак казвам, че е по-добре да се прави нещо по въпроса отколкото да се бездейства! А, че няма да има никакъв ефект... не си специалист за да бъдеш толкова сигурен. Само, защо не искаш да кажеш на, колко години си не разбрах...

Коментар

Working...
                                X