Аз пък мисля че тия билбордове имат точно никакво влияние, особено върху пътните хулигани.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътни хулигани, "Дарихте ли органите си"?
Collapse
X
-
mitakkk написа:Аз пък мисля че тия билбордове имат точно никакво влияние, особено върху пътните хулигани.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
че няма скоро да се вразъмят някой шофьори няма. прибирайки се от Благоевград за Перник 2 тира за малко не ме бяха отнесли като куцо пиле домат. преди 2 дни вечерта добре че и аз и колата която идваше отсреща намалихме за да направиме път на един моторист който ме изпреварвашев двупосочна улица и явно искаше да покаже нещо(навярно че е много малоумен). явно като си изпатят по един път ще се замислят и ще започнат да карат по-безопасноFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
Аз и на друго място съм го споменавал във форума за подобна практика в Италия която според статистиката е дала резултат. Там преди новините се пуска актуален клип от последните дни за тежките катастрофи. Там поне от многото камери по сфетофарите и магистралите имат доста нагледен материал. Повярвате ми съвсем не е за хора със слаби нерви да не кажа че ти трябват бая яки да го гледаш. Нищо не се цензурира откъснати крака и ръце.Клипчетата са 1-2 минути но доста на честичко и със сигурно хващат ред. Не знам на мен ми действа и се замислям как и с колко карам. Предполагам че и на тези потенциални донори на органи им действа поне малко. То тях ги остави да се трепят тъкмо ще намалеят ами ще претрепят и тебе или твои близки.
Коментар
-
Аз и на друго място съм го споменавал във форума за подобна практика в Италия която според статистиката е дала резултат. Там преди новините се пуска актуален клип от последните дни за тежките катастрофи
Коментар
-
Винаги съм споделял идеята е, че е добре да опиташ и да няма ефект, отколкото да си сигурен, че няма ефект без да си опитал! Тази пасивност, песимизъм и чакането някой друг да свърши работата вместо нас ни затрива! Тези прояви са много тъжни особено, когато са присъщи на млади хора!lancia delta
Коментар
-
Humppa
В Италия бяха въведени и ред други мерки. В Европа, като цяло, масово се въвеждат по кръстовищата кръгово движение, да не говорим за камери, радари и полицейски автомобили, оборудвани със съвременна видео техника, разпознаваща регистрационните табели.Естествено, това в БГ няма как да се въведе, защото ще секнат потоците от двайсетолевки.... А това, че народът се трепе по "пътищата" ни - струва ми се на никой управляващ не му пука... Нали не гинат гласоподавателите-бабички в ПТП-та
Коментар
-
Irka_fihi написа:Е няма такъв билборд!!! :D
Коментар
-
Humppa написа:В Италия бяха въведени и ред други мерки.Естествено, това в БГ няма как да се въведе, защото ще секнат потоците от двайсетолевки.... А това, че народът се трепе по "пътищата" ни - струва ми се на никой управляващ не му пука... Нали не гинат гласоподавателите-бабички в ПТП-та
Коментар
-
Това не е мрънкане или песемизъм. А просто отбелязвам че няма никаква файда от това. И ако се замислите трезво ще видите че е така. Аз лично не се зачитам по билбордовете като карам, и без това са прекалено много на пътя, а и като цяло нямам желание да си мисля, че е възможно да стана донор или на кайма. Просто човек така е устроен, че си включва защитна система и игнорира такива негативни сигнали. От картонените патрулки имаше ли файда? А от смачканите коли прeд КАТ които само загрозявят пейзажа. Така че не преигравайте и не се имайте чак за толкоз загрижени. Истината е една- по-добри пътища, по-ефективен контрол, по-добри коли, по-добро обучение -> по-малко катастрофи.А кой е колегата ГАЗЯ който ще ми дава тон в живота. Междудругото така и не ти разбрах позицията му.
Коментар
-
Лошо няма да има такива опити за въздействие. Обаче дайте да не се лъжем - това НЕ СА мерки за справяне с движението. А се представят за такива. Представете си днеска да попитате Мики Маус що е направил да се подобри движението в страната - и той да каже ’Сложихме стряскащи билборди’. Смех голям. Аз викам тези ангажирани някак с хората, пътищата и автомобилите да си свършат работата. Т.е. полицаи, инструктори, изпитващи, Пътища и мостове, Магистрали, маркировки, пунктове за прегледи. Ей това ще са мерки за справяне. А не билборд със стряскащо послание.
Коментар
-
mitakkk написа:Това не е мрънкане или песемизъм. А просто отбелязвам че няма никаква файда от това. И ако се замислите трезво ще видите че е така. Аз лично не се зачитам по билбордовете като карам, и без това са прекалено много на пътя, а и като цяло нямам желание да си мисля, че е възможно да стана донор или на кайма. Просто човек така е устроен, че си включва защитна система и игнорира такива негативни сигнали. От картонените патрулки имаше ли файда? А от смачканите коли прeд КАТ които само загрозявят пейзажа. Така че не преигравайте и не се имайте чак за толкоз загрижени. Истината е една- по-добри пътища, по-ефективен контрол, по-добри коли, по-добро обучение -> по-малко катастрофи.А кой е колегата ГАЗЯ който ще ми дава тон в живота. Междудругото така и не ти разбрах позицията му.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар