Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пътни хулигани, "Дарихте ли органите си"?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пътни хулигани, "Дарихте ли органите си"?

Хубав билборд на входа на В.Търново.На други места не съм виждал.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Тези билбордове имат някакво въздействие.Поне 1-2 човека ако се замислят ще е добре.Но най ми харесват картонените полицейски астри :P като ги видят и сичко намаля ... :D
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Въййййй, този билборд много стряска. Поне така от картинка въздейства, но на мен. За други не знам. А иначе картонените Астри къртят. Но на доста места над тях има и камери.
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Е няма такъв билборд!!! :D
        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
        Ванга

Коментар

Камерите над Астрите са имитации - и друг път сме ги обсъждали!
          F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
            Не знам, но комшията знае, че някои не са.
            NOW: ???
            Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
            Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Аз съм от Търново,а не знам за съществуването на това...ако го видиш наживо вероятно биха ти настръхнали косите...определено е добре замислено!
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Както съобщиха няколко медии, това е кампания на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗК).
                10.06.2009Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗК) ще представи кампания за пътна безопасност "Шофирай разумно, спазвай правилата!" от 10 ч. в БТА.Инициативата цели намаляване на катастрофите по пътищата на страната.Като част от нея по основните пътни ще бъдат поставени билбордове ,,Пътни хулигани". Кампанията ще включва и разпространение чрез интернет на послания за безопасно шофиране.Като част от инициативата по телевизията ще бъде излъчен и видеоклип ,,Шофирай разумно! Спазвай правилата".Акцията на БАЗК ще продължи през месеците юни, юли и август. Според статистиката, те са и най-кървавите месеци, през които стават и най-многото катастрофи. Само от началото на годината в катастрофи в страната са загинали 340 души.Източник: News.bg
                Вероятно утре ще има повече из вестниците.
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                  Някои са имитации-други не.Например по морето където са тези астри има и камери.После честитките летят ...
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Билбордове ограничават катастрофитеА за да напомнят за опасността на пътя, билбордове със снимки на човешки сърца ще стряскат шофьорите по пътищата на България това лято. Те са част от шокираща кампания на Българската асоциация на пострадали от катастрофи, с която се прави опит да се ограничат жертвите на пътя. А статистиката е ужасяваща - всяка година у нас на пътя загиват хиляда души. През 2006 година синът на Ева Емфеджиева остава завинаги на 15. "Почина на място в автомобилна катастрофа. В смисъл - беше прегазен, беше прегазен като пешеходец. От пиян шофьор", споделя г-жа Емфеджиева. Заедно с него е и самата Ева. Тя оцелява. Шофьорът няма спомен за случилото се. Но и да има, няма как да върне времето назад. В пореден опит да ограничат катастрофите на пътя Българската асоциация на пострадалите започват шокираща кампания. Тя е насочена директно към хулиганите на пътя. Според шефа на асоциацията Владимир Тодоров е време всички да разберат, че шофирането е опасно занимание. Затова 20 билборда със стряскащи послания ще бъдат сложени по магистралите. "Оставайки по-дълго в съзнанието това ще накара водачите поне с 5 км да намалят скоростта и ще се предотвратят поне няколко катастрофи. Което значи по-малко жертви", обяснява Тодоров. "Вече сме свикнали с цифри и статистки. Това е абстрактно със споменаването на числа - хиляда загинали, 10 хиляди ранени. Хората си мислят, че на тях няма да им се случи. Че са вечеряли с Господ", допълва той. От европейските държави само в България няма национална политика срещу касапницата на пътя. Кампании като тази помагат, но не са генерално решение. "Всеки разчита, че на него няма да се случи, след като един път е минал. Никой не е застрахован и, ако ние сами не се пазим, няма кой да ни опази", заявява Ева Емфеджиева.www.btv.bg
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И да ги слагат и да не ги слагат ако някои е решил да се трепе и папата да му говори няма да го откаже
                      Subaru B9 tribeca 3.0
                      Peugeot 307 04
                      Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                      Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

До края на годината ще загинат още около 500 и никой досега не е намерил решение, за съжаление...
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Дано да грешиш

Коментар

За съжаление на греши, само навярно е посочил по-малка бройка от тази, която ще се получи до края на годината. За мен този билборд е страскащ само ако бъде прочетен и текста, а дали малоумниците ще го прочетат и ще им въздейства по накакъв начин ....Съвсем друг пък е въпроса, дали трябва да има билбордове, които определено превличат вниманието, покрай пътища със сравнително висока скорост за движение.Правят се едни неща, които не знам как да коментирам. Говоренето по телефон докато се шофира е забранено, но не е забранено да се говори със спътниците в автомобила. ( преди време в междуградските автобуси имаше едни табелки:"Разговарянето с шофьора по време на движение е забранено.", сега не знам дали ги има ) Призовава се към по-голяма концентрация докато се шофира, но ни слагат покрай пътищата реклами, които определено са там за да ни привличат вниманието. Говорят за "съобразена с пътните условия" скорост, е как да се съобразя с това, че след завоя следва изненадващ трап, на цялото платно и няма никакво означение за това. Да не съм медиум или трябва да си пращам съгледвач, който да ме предупреждава за "изненадите". Сигурен съм че можете да посочите и още много подобни примери. За съжаление и тази кампания, както много други неща, е направена само за да се хвърли прах в очите на някого или за да може някой да прибере едни пари.

Коментар

В Неделя през ноща се прибирах от Бургас за София, като на магистралата карах със 130 постоянно....Поне 10-тина коли ме надминаха все едно съм спрял - марките са ясни - БМВ, Ауди Мерцедес и тук таме някое Порше - всичките катаха поне със 200 .....Преди това след края на новата част ма магистралта до Карнобат има един участък със остри завои с 3 ленти - две за насрещното, понеже са на баир и една в посока София....караме колона от доста коли в посокоа София....Един пич с БМВ Х6 решава, че трябва да ни изпревари всичките на завоя в насрещното....изведнъж обаче се подеде кола отсреща....добре, че човека се сви за да се разминат иначе ставаше мазало за всички....и още доста случки само за едно прибиране от Бургас по прословутият път Бургас-София ...и всичко това преди да започне истинското натоварване.
                              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Working...
                              X