Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Таз вечер ми хареса Слави "ко ги направи" .

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    Щом продавачката в МОЛ взема повече от висшиста на определена позиция, значи финансовата и полза за предприемача е по голяма. Съгласен ли си с това?
    Съгласен съм, че така трябва да бъде, но на практика не е така. Да не се задълбочаваме и да ти казвам колко е бюджета на един клон на банка (давам този пример, защото и аз и приятелката ми сме в този сектор и съм наясно) и какви са заплатите и бонусите на служителите. Бюджет означава за каква сума трябва да бъдат отпуснати кредити, колко депозити да бъдат привлечени, кредитни карти и т.н. Бюджета се определя от много фактори. Общо взето сумите са огромни. От където следва, че печалбите за банката само от един клон са огромни. Клонове случайно не се откриват, ако има такъв, който е нерентабилен се закрива моментално. По най-груби, наистина много груби сметки, нeтната печалба на Уникредит Булбанк за 2008г. е 292 млн. лева. Имат около 300 клона. Сметни колко печели средно всеки. Естествено един централен софийски клон ще печели много повече от клон в Троян примерно. Но сметни го грубо. Уверявам те, че специалистите-продажби, от един клон, които са средно 2-4 човека, докарват повече пари на банката от 1,2, 3 или 5 продавачки в един магазин за дрехи. За отговорността, която носят, сложността на материята и работата си с претенциозни клиенти, много ама много малко от тях са оценени подобаващо.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ето това е държава за пример братя Галеви ги пускат понеже ще са депутати,за каква държава говорим и сто човека да има като Слави пак ще си седим на е... з....

Коментар

Kuku написа:
        Нормално е полицаите да взимат по-малко пари от продавачките, при положение, че продавачките вършат повече работа
        По тая логика, полицаите не трябва да взимат никакви пари
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

@style34Това, че специалиста-продажби, докарва нетно повече пари на банката не означава почти нищо.Ако една продавачка успява да продава стока струваща 1 лев за 15 лева, същата е по доходоносна от един специалист продажби опериращ с 1 000 000, който носи приход 1 200 000 лева.В първия случай имаме реализация на 1 500% печалба.Във втория на 120%Понеже пишеш "колко пари докарвал на банката специалистът по продажбите".Обемите в абсолютен размер са без значение, предполагам ме разбираш. Процента реализирана печалба е важна. Доходност в проценти.А риска при служителите от фронт-офисите е точно нулев.Нито вземат, нито се очаква от тях да вземат решения.Чисто опериране със счетоводна програма, "добър ден-довиждане". За мен дори е безмислено там да има университетски възпитаници, но това е друг въпрос.Мъничко риск има при кредитните инспектори, но той е силно споделен, а и застрахован.Така че ... нека не засилваме нещата, в банките няма мозъчни хирурзи.И парите, които получават са достатъчно за труда, който се полага и са съобразени с нивото на заплатите в България.Има единици, които наистина носят сериозна отговорност, но техните заплати са х10 на продавачките в МОЛ-а и мисля, че в момента не са обект на разговора ни.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

@MaloneЗа малко бях забравил, че си експерт по всичко. Кой говори за фронт-офис служители? Изобщо да не задълбавам в спора, че ти се изказа едва ли не виж колко качества трябва да имаш да продадеш един парцал, а да даваш кредити е супер елементарно? И какво значение има, че в първия случай печалбата е 1500 %, а във втория 120%??? Просто естеството на продукта е такова. Дай тогава да им намаляват заплатите на продавачките, когато една дреха е с намалена цена и вместо 100 лева се продава за 50? Говориш глупости. Но няма какво да се спори с "експерта по всичко". Има ли смисъл изобщо да споменавам разликата между ниско и високо квалифициран труд??? Защото продавач/ка може да стане всеки, но в банка не може да работи всеки. "И парите, които получават са достатъчно за труда, който се полага и са съобразени с нивото на заплатите в България" - или ти грешиш, което е вярното, или заплатите на продавачките са твърде високи.Добре де, кажи според теб кой трябва да взима повече пари - продавачката или специалист продажби. Не ме занимавай с твоите криви сметки. Кажи честно как мислиш ти?
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Специалиста продажби, който създава стратегията на банката по продажбите. Продукти и цени.За такава работа са нужни не повече от трима човека в една банкова структура. В централата.Там където аз съм работил се наричаше продуктов мениджър.Специалиста продажби, който работи с клиенти ... и 600 лева са му ... достатъчни, меко казано.От него се иска единствено да разказва убедително, това, което са му подготвили като експозе по представянето на продукта.И да даде брошурката за продукта на клиента, че да си я чете в къщи или офиса.Така достатъчно ясно ли е мнението ми?
              www.cyxap.com

Коментар

600 лева са му много. Ясно. А за продавачката колко?

Коментар

Malone написа:
                  От него се иска единствено да разказва убедително, това, което са му подготвили като експозе по представянето на продукта.И да даде брошурката за продукта на клиента, че да си я чете в къщи или офиса.Така достатъчно ясно ли е мнението ми?
                  Не, не, не. Човече, спри да се излагаш, моля те. Ама наистина си много далеч от задълженията на един специалист-продажби в банков клон. Да не говорим за специалист-продажби корпоративно банкиране.И все пак отговори ми кой трябва да взима повече? Или не искаш?

Коментар

Malone написа:
                    Търговище е ко ся е? Сардит ли си?събутъ наобяд, кам единайсе ще съм в Търговище, тъкмо повод да почерпите с твойта едно сокче. Или аз да пучерпя, па и акъл мож да ми дадеш.Последното серозно, ще си правя сам едни секцийки, та да питам за някои тънки моменти.Не е заради парите, искам сам.Ако не ти се казва, няма да ми казваш, ще останем само сокче да пийнем.И "Не се коси, бъди рахат", както пее Bobby McFerrin в едноименната "Don’t worry be happy".@style34
                    style34 написа:
                    И пак ти казвам, стига се опитва да налагаш мнението си бе човек, няма да стане поне при мен. Хем мрънкаш да не вярваме на Слави или на който и да е там, хем искаш на теб да ти повярваме и видиш ли да осъзная колко си умен и да си взема поука.
                    Айде пак ...Защо си мислиш, че точно ти си ми таргет персона, на която да налагам мнението си бе Ромео?На един му се смеели: "Абе ти какво ходиш с клечка за зъби в устата, като въобще не си бил на сватбата", ако ме разбираш.И къде видя, че искам да убедя някого колко съм умен?Нямам нито материален, нито емоционален интерес да те убеждавам в качествата си. Следователно нямам никакъв интерес.Пиша това, което мисля и ако на някой му се струва умно, welcome. Ако не, пак welcome, нека изложи мнението си той.Че да се върнем на темата.Парите, които се дават за заплати трябва да се изкарат, нали така?Щом продавачката в МОЛ взема повече от висшиста на определена позиция, значи финансовата и полза за предприемача е по голяма. Съгласен ли си с това?Ама полицая, медицинските сестри, данъчния и още петнадесет професии били в непроизводствения сектор, моля без такива.Всеки сектор има финансово изражение, дори и държавата не е фондация.Дори и работата на полицията има ясно финансово изражение в бюджета, макар и да е сложно за обяснение и сметки поради многото връзки между действия и реален финансов резултат.Четох някъде нещо по този въпрос, но сега не мога да го намеря. Много добър материал, на студент по икономика.Та ... така, ако си икономист, ще ме разбереш. Въпроса със заплатите почива на ясни, пазарни, икономически принципи. И така трябва да бъде.П-С-П’Ти продаваш труда си, работодателя го купува.Той си преценява колко струва твоята стока [труда ти].Едно време се плащаше по дипломи, сега се плаща по полезност. Така е в реалния живот, иначе е някаква утопия.Аз имам поглед и върху двете системи.
                    за тва дето ми пита.Значи не съм ти се обидил.Просто зех си багажник за колата и си го слагах /одавна търсих /пък и малко ми пропуши главата и сметнах,че тръбва да стана.Ами не можах напялно да ти разбера другата част обаче ще го схвана.Инак като ше идваш драсни едно ЛС.Пък и среща мислим да праим тогава виш темата.Че се не ми се търси назад.Срещи Търговище.

Коментар

style34 написа:
                      Не, не, не. Човече, спри да се излагаш, моля те. Ама наистина си много далеч от задълженията на един специалист-продажби в банков клон. Да не говорим за специалист-продажби корпоративно банкиране.И все пак отговори ми кой трябва да взима повече? Или не искаш?
                      Мисля, че ти отговорих достатъчно ясно. В предния ми пост.Ако съм далеч от "задълженията на един специалист-продажби в банков клон" те моля да ми ги обясниш.Същото важи и за "специалист-продажби корпоративно банкиране".Можеш да започнеш първо с термина "корпоративно банкиране" и да се опиташ да го илюстрираш с практически инструменти за корпоративно банкиране на Булбанк, ако това е банката в която работиш.После се спри и на задълженията на "специалист-продажби корпоративно банкиране" в банката, в която работиш.Точно и ясно, какви са му задълженията, както и нуждата от специална квалификация за изпълнението на тези задължения.И не помня да съм квалифицирал изказаванията ти по някъкъв начин.Радвам се, че модераторите проявяват снизходителност към експликациите ти, но ... недей го прави относно моето мнение.Показваш ниско ниво така.
                      www.cyxap.com

Коментар

Malone,Не работя в Булбанк. Какви са задълженията на който и да е няма да ти обяснявам, не виждам смисъл. Най-малкото пишеш договори, въвеждаш ги в системата, въвеждаш депозити, дори трябва да привличаш клиенти. Има толкова много особености и тънкости, но наистина не виждам смисъл да ти разяснявам каквото и да е. Нищо от това не е толкова лесно, колкото изглежда. То нали знаеш - на другия все му е много лесно. Абе щом хората са преценили, че ти трябва висше образование, явно има защо, нали се сещаш? Ти не ми отговори, а само бягаш, на елементарния въпрос - кой трябва да получава повече пари - една продавачка в магазин или банков служител? Отговори бе човек. Защо си кривиш душата?Пък на какво ниво съм... Има къде и на кой да го показвам. И спри да се въртиш като фурнаджийска лопата. В началото стоеше зад тезата, че няма продавачки, които да взимат повече от банков служител или учител и т.н., после изкара, че е по-сложно да продаваш дрехи, отколкото да даваш кредити (най-общо казано). Имай си една позиция, но като видиш, че издиша се примири.

Коментар

Що се карате без мен??? Естествено, че една продавачка ще взема повече пари! Сульо и пульо тръгнаха да вземат дипломи от икономическите университети - икономисти много (във всички аспекти, освен счетоводители), нормално е при тази ситуация заплатите да паднат - ако не ти харесва - има чакащи. В същото време, всеки се е втурнал се да получава заветната диплома за висше образования, което намалява броя на хората които потенциално биха приели да работят като продавач-консултанти. Обикновено това са млади хора, които, веднъж видели възможността напускат, повечето са жени, които набързо раждат 1-2 деца - при тази ситуация е нормално да им се плаща повече, за да се направи тази позиция по-атрактивна. Кой колко пари взема зависи от пазара на труда. Това, което се наблюдава не са абсурди, а следствие от създалата се ситуация. Именно - много висшисти, недостатъчно среднисти. Затова висшистите са принудени да работят работа, която не се включва като предмет в дипломата им за висше образование. За щастие не се очертава да станем нормална европейска държава в следващите 10-20 години. В нормалните такива, за да ви оправят теч, запушване на тръби или ел. инсталацията се чака със седмици. Все пак печелят само тези, които успеят да се възползват от ситуацията - а именно да се преквалифицират в зависимост от търсенето на пазара. Не винаги 1-2 дипломи от престижни университети отварят врати, човек трябва да се доказва, не само да размахва хартийки.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Бе що да не ви заключа темата...Поради изчерпване и водене на безсмислен спор.Заключ!

Коментар

Working...
                            X