infirm написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избори 2009
Collapse
X
-
Незнам за вашите познати и т.н. Да, ЕС е добре няма спор. Но България не е готова за това нещо и се вижда в много аспекти.... вдигането на цените както и масовите стачки на лекари, шофьори, полицай, учители за вдигане на заплатите! Това което получихме от ЕС са заемите, и параван на правителството да си покрива простотийте (а вярно и с лична карта може да се отиде до Гърция). Защото когато вдигат цена на нещо или правят друга глупост използват ЕС като параван. Може и грешно да мисля но аз тези избори не гласувах и не съжалявам. Когато има избори който са важни за страната тогава ще гласувам!Колкото до колегата Stefan Hadjov .... те сега е най-голямото крадене!!Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
-
Хубава, непретенциозна статия. Единствено намесването на Костов в статията не ми е много на място, но като цяло ако имате 10тина минути да отделите, предполагам ще ви хареса:От един месец споря с лудите. Постепенно усетих, че покрай това и аз полудях. Затова сега ще си говоря сам - като лудите.Добре, поправям се - те не са луди. Те просто не са образовани. Не говоря за онова, училищното образование. Някои от тях са вече добре изградени специалисти и много качествени работници. Говоря за образованието, което се дава от живота в нормалното общество. Хората, с които спорих са предимно от младото поколение. Родени са през 80те и в активната за изграждане на личността възраст са били в почти пълна липса на гражданско общество. Тези хора се наричат или "аполитични" или "разочаровани от политиката".Дискусиите вървяха в много направления, но винаги завършваха в една задънената улица. Освен това бяха циклични - повтаряше се едно и също. Проблемът беше нежеланието за осмисляне и анализиране на факти. Сега, както казах, точно като лудите, ще си задавам техните въпроси и ще споря сам със себе си:- Аз съм аполитичен. Не се интересувам от политика. Защо трябва да гласувам, след като не симпатизирам на никой?- Не може да не се интересуваш от политика. Тя е навсякъде и живота ти зависи от нея. Всеки дребен детайл от нашия живот зависи от политиката. Няма нужда да симпатизираш или някой да ти бъде "любимец". Трябва да гласуваш, защото едно от малкото ни предоставени със закон права да променим каквото и да е в държавата е чрез гласуване за определен кандидат. Колкото и да са ти антипатични всички, това продължава да остава едно от малкото ни права като гражданин на едно общество. Другата алтернатива е ти самия да станеш политик и да промениш нещата. Направи го ако ти стиска! Аз ще те подкрепя с две ръце. Борихме се за демокрация - сега не трябва да я предаваме!- За каква демокрация ми говориш - демокрация няма!- Да, демокрация не съществува никъде в чист вид. Демокрацията обаче, колкото и утопична да изглежда, се гради на гласуването. Ако не гласуваш, то ти предаваш принципите на демокрацията, т.е. ти се отказваш да се бориш за нея. Демокрация няма именно защото хората я предават. Ако всички хора спазваха принципите на демокрацията, то тя щеше да съществува. Аз твърдя, че НЕ трябва да се предаваме. Трябва да се борим за истинската демокрация до край! Не можем обаче да се борим за демокрация, ако самите ние не спазваме основния й принцип - гласуването.- И какво от това като сменим дадена партия? Който и да е дошъл, винаги народът е бил недоволен!- Навсякъде по света хората избират ново управление с надежда "всичко да се оправи" и да дойде "магическата пръчица". Това естествено никога не може да стане и винаги управляващите губят доверие. В демократичните държави обаче хората сериозно наказват лъжите и измамите. Обикновено политиците, които лъжат, биват заличени от политическата сцена. По този начин новите политици винаги "имат едно наум". Така нещата се регулират и в крайната си фаза достигат дотам, че наистина няма значение за кой да се гласува - всички работят еднакво добре. Затова обикновено в по-старите демокрации избирателната активност намалява с времето. България обаче е млада демокрация. Нашите политици още не са научени от обществен контрол. Затова м младата демокрация хората трябва да гласуват и да се опитват с всички сили да упражняват контрол. По този начин ние обучаваме политиците си на добра политика. Обратно - когато в младата демокрация ние не гласуваме, то ние ги учим именно на лоша политика - тази на корупцията и кражбата. Ако не гласуваш и не ги сменяш, то те започват да се чувстват все по ненаказуеми, а това не трябва да е така!- Говориш глупости - за която и партия да се гласува, винаги ще има корупция и кражби. Всички са един дол дренки!- Сериозно ли твърдиш, че между различните ни управления досега няма никаква разлика? Нима не правиш разлика между това да имаш режим на тока и да нямаш? Нима не правиш разлика между това да имаш 1000% инфлация и да имаш 6% такава? Нима няма разлика между фалирала държава намираща се в навечерието на гражданска война и такава, която се бори за влизане в ЕС и НАТО?- Добре, добре - пак насочи нещата към твоята партия. Сега ще ми кажеш, че трябва да гласувам за Костов, нали? Аз преди го направих и какво стана? Да изреждам ли сделките с БГА Балкан, МДК Пирдоп, мистър 10%, и т.н. и т.н...- Мога да защитя всяка една от споменатите сделки, например БГА Балкан наистина беше продаден за много малко пари, но не трябва да се забравя и огромната му задлъжнялост от над 15 милиона (те трябва да бъдат включени в уравнението). Аз обаче няма да споря - приемам напълно, че сделките са били корупционни и са ощетили държавата. Щом са били такива, то те несъмнено са дали отражение върху шест процентовата инфлация по онова време. Можела е да бъде както в ЕС, а именно четири, т.е. корупцията на Костов донесе допълнителни 2% инфлация. Не е малко. Къде са обаче 6%, а къде са 1000%? Ако Костов е бил толкова лош, то представи си какви са били тези преди него! Ето, че все пак има разлика, нали?- И какво, първо искаш да ме убедиш, че трябва да гласувам, а после и да ми казваш за кого да гласувам. Ти пропагандираш! Ти си от тях!- Да, така е, пропагандирам. Аз съм човек с мое лично мнение, което няма как да не предавам на другите, когато водя дискусия или спор. Аз имам своя избраник, но ето признавам, че може би има и по-добър. Намери го и гласувай за него!- Е, аз както казах - няма такъв, който да покрие моите изисквания.- Няма да намериш човек, който да покрие всичките ти изисквания. Дори твоята майка няма да може да го направи. Избери този, който е най-близко до теб. Избери този, на когото вярваш най-много! По този начин ти ще покажеш на политиците, че ако те желаят да останат на власт, то те трябва да се съобразяват все повече с хора като теб и ще покриват все повече от вашите изисквания.- И какво като го направя - той после ще ме излъже! Ще съм си дал гласа на вятъра!- А ти запомни ли какво си говорихме преди малко? Няма глас, който да е хвърлен на вятъра! След като един човек те излъже, то ти никога повече няма да гласуваш за него. Този принцип трябва да бъде следван от теб, от твоите деца и техните внуци. По този начин след няколко десетки години България ще бъде "стара демокрация". Нещата ще се регулират от самосебе си.- Не искам да чакам 100 години - аз искам промяна тук и сега!- Виж, това никой не може да ти го осигури. Промяната идва с време. Промяната идва с поколения наред трупане на знания и опит...- Не аз няма да гласувам за лъжци и измамници! Отвратен съм от политиката...Ето, че нещата зациклиха - точно както е зациклил народният мозък. В него не протичат анализаторски мисли. Той не помни историята. Той е вълк-единак - свикнал е да оцелява сам. За съжаление това не е възможно - той е принуден да плаща данъци, принуден е да живее в общество, принуден е да се съобразява с правилата на политиката. Бавно, но сигурно народният мозък в България достига до идеята за анархия, но никога няма да има възможност да я осъществи.След няколко завъртания на безкрайния цикъл, народният мозък се изнервя. Да, нормално е човек да се изнерви, след като му бъде повторено едно и също нещо пет пъти. В този момент той или слага капаци на очите и препуска напред, или започва да надува балончета от плюнка.- Защо балончета?- Защото доводите му срещу нашите аргументи са въздух под налягане, както видяхте по-горе!- А защо плюнка?- Защото когато балончетата му се пукат всичко се опръсква. Тези малки порцийки плюнка за съжаление оцапват добрата аргументация и фактите, като постепенно ги закриват и удавят. Така дори будния човек, който все пак желае да получи информация, която да анализира, е обречен на информационно затъмнение от плюнки.В този момент падам на колене и започвам да се моля на Господ. Моля Го да активира зоната на логическо мислене на народния мозък. Моля Го да дари с достойнство поне един от лудите и така да го накара да признае своята грешка. Аз не съм достатъчно силен - не успях да се преборя с народната лудост.Ето, че пак ги нарекох луди. Тогава да, пак се поправям - луди са! Луди са защото се не желаят по-добър живот за децата си. Луди са, защото не желаят по-добър живот за себе си. Луди сте защото не гласуват...
Коментар
-
Kuku написа:Без да се заяждам ще ти кажа (а съм сигурен, че и всички много добре го знаем), че с правилно управление защитаващо интересите на страната, България няма нужда от ЕСВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Да, ако си на 25 години, добре образован, владееш чуждия език на определено минимално ниво, би могло да се получи някаква имитация на по-добър живот.Само че ... за да успееш ... чак и да спестяваш ele със сигурност се налага да се лишиш от много неща, които имаш тук, дори с 300 лева заплата.Аз лично съм живял по добре, имам предвид ми е било по приятно в България с 500 лева заплата, отколкото в чужбина с 1800 euro.Доставял съм си повече житейски удоволствия.Със сигурност мога да кажа едно.Ако имаш някакви умения и успяваш да изкарваш пари с тях в чужбина, със сигурност ще успяваш и тук.А работа в България има, въпроса е дали искаш да работиш. И да намериш правилната работа.Защото има и нещо друго тук."Искам да работя, ама искам еди какво си. Искам да стана ... митничарка или данъчна да кажем."Примерно, съвсем случайно избрах професиите.Искаш, обаче си завършила Професионалната гимназия по икономика.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
[quote:c985597703="Malone"]Да, ако си на 25 години, добре образован, владееш чуждия език на определено минимално ниво, би могло да се получи някаква имитация на по-добър живот.Само че ... за да успееш ... чак и да спестяваш ele със сигурност се налага да се лишиш от много неща, които имаш тук, дори с 300 лева заплата.Аз лично съм живял по добре, имам предвид ми е било по приятно в България с 500 лева заплата, отколкото в чужбина с 1800 euro.Доставял съм си повече житейски удоволствия.Със сигурност мога да кажа едно.Ако имаш някакви умения и успяваш да изкарваш пари с тях в чужбина, със сигурност ще успяваш и тук.А работа в България има, въпроса е дали искаш да работиш. И да намериш правилната работа.Защото има и нещо друго тук."Искам да работя, ама искам еди какво си. Искам да стана ... митничарка или данъчна да кажем."Примерно, съвсем случайно избрах професиите.Искаш, обаче си завършила Професионалната гимназия по икономикаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Относно креватните и роднинските назначения.Така е, но това не е правило, а изключение. Следователно, не можеш да го даваш за пример.А и не само в България е така, повярвай ми.Ако беше правило, навсякъде около нас щяхме да виждаме работещи красавци и красавици и грозни безработни.А не е така.Опитваш да си намериш работа, не успяваш. Опитваш пак. И пак. И пак.В момента, в който докажеш, че удоволствието, което "шефа" ще изпита от хубавите цици на конкурентката ти е по малко от парите, които ще спечелиш за него ще получиш работата.Въпроса е, че трябва да го докажеш, а не само да го твърдиш в мотивационното писмо.Относно немските работници, не те разбрах, каква беше идеята на примера..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: Избори 2009
Atanas71 написа:Гласувахте ли? Струва ми се че е доста слаба избирателната активност.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Re: Избори 2009
Atanas71 написа:Atanas71 написа:Гласувахте ли? Струва ми се че е доста слаба избирателната активност.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Humppa
Malone написа:...
Коментар
-
Според анализи на водещи политолози, социолози и математици, ако хората повторят вота си и на парламентарните избори, ни чака патова ситуация и практическа невъзможност за съставяне на правителство. Някои от тях дори лансират идеята за премиер да бъде избрана радващата се на високо одобрение и в България, и в Европа, Меглена Кунева.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Е ... ще ни оправи МЕглена Кунева [Пръмова].Само че дали нас.ЦЪК.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар