Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избори 2009
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Би трябвало значи в Държавен вестник да работиш. Имам предвид, че само той не е жълт [IMHO].За боклука ... то ми писна да мислим за боклука на софиянци, дето всички са им виновни, но ... не мисля, че само кмета ви е виновен.Искам да кажа, че не става някой да се мъчи да направи нещо, а други да се мъчат да му пречат. Аз бих се изнервил на тези дето му пречат, а не на този, който изпитва затруднения.Това пак е мое мнение де, вие си знаете най-добре, че нещата с боклука не бяха толкова прости..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
snake написа:Коя партия колко депутати ще вкара, се определя от процента на гласувалите за партията спрямо общия брой на действителните гласове. Така че негласувал изобщо или гласувал, но с недействителна бюлетина - все тая. Ще се преразпределят към големите партии с абсолютна сигурност гласовете на тези, които гласуват за партии, неуспели да прескочат изборната бариера от 4 %. Математика, кво да праиш.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:snake написа:Коя партия колко депутати ще вкара, се определя от процента на гласувалите за партията спрямо общия брой на действителните гласове. Така че негласувал изобщо или гласувал, но с недействителна бюлетина - все тая. Ще се преразпределят към големите партии с абсолютна сигурност гласовете на тези, които гласуват за партии, неуспели да прескочат изборната бариера от 4 %. Математика, кво да праиш.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Под преразпределение на гласовете се има предвид следното:ДА речем, партиите, които не прескачат 4% бариера са 5 и всяка от тях има по 3% гласове. Т.е. общо 15% от гласовете на практика отиват на вятъра. Само от останалите 85% се разпределят депутатските места, и така се получава едно завишаване на процентите, които всяка партия, прескочила бариерата получава.Пример, ако партия А е имала 40% гласове (от 100% общо), то като се преизчислят тези 40% към 85%, те стават вече 47%.Това се има предвид преразпределение на гласове, и в този смисъл проф. Андреев най-малкото е излъгал.Да не говорим, че си спомням случая в Кърджали на предните избори, където Стефан Данаилов имаше на практика повече гласове от кандидата на ДПС, но с преизчисление на гласовете по системата Д’Онт загуби изборите. Т.е. - преразпределение е имало. И ако тоз професор не помни, аз помня. Става въпрос за това: http://micurl.com/3quywyП.П. Снейк ме е изпреварил, докато аз се рових да търся за Стефан Данаилов данните
Коментар
-
Май и аз не се изказах напълно.Андреев говореше, че не се преразпределят гласовете на негласувалите.А за гласувалите - то е ясно, че при пропорционалната система им се "преразпределят" гласовете по някакъв начин.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Може би аз разсъждавам прекалено елементарно, но не разбирам. За мен, както и за повечето хора предполагам, съдейки от заобикалящите ме хора - под преразпределяне се има предвид две неша:1) Не гласувайки, логично се намалява избирателната активност, от което печелят партиите с твърд електорат. Следвайки тази линия, не гласувайки помагаш на партиите с твърд електорат. 2) Гласувайки за партия, която не минава бариерата за влизане, логично този глас също се губи и се разпределея за местата в парламента.Явно е въпрос на тълкуване и използване на подходящи термини, но аз лично все още не разбирам въпросния професор, както е имал предвид под разпределение на гласуве, за да го отрече.Ако някой го е разбрал - нека сподели.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Май и аз не се изказах напълно.Андреев говореше, че не се преразпределят гласовете на негласувалите.А за гласувалите - то е ясно, че при пропорционалната система им се "преразпределят" гласовете по някакъв начин.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Проблемът не е толкова елементарен, ето защо:Дадена партия има, като в горния ми пример, 40 % от реално подадените гласове. (т.е. не може сама да състави правителство).Обаче, когато има десетина малки партийки, които не преминават 4%-товата бариера, то тези 40% след преразпределение на депутатските места може да прехвърли 51% от местата и да състави сама правителство, въпреки, че няма подкрепата на болшинството хора.Така може да си обясните пръкването на малките партийки, на които единствената им цел е да пръснат гласовете на недоволните от БСП... Колкото повече малки партийки-фантоми, толкова повече проценти за преразпределение.Има и друг един момент за преразпределение на гласовете... примерно - общо гласували 2.400.000 избиратели за 240 депутатски места. Т.е. на едно депутатско място се падат 10.000 избиратели. Ако партия А има 105.000 гласа, а партия Б - 95.000 гласа, би трябвало да вкарат съответно 10.5 депутата и 9.5 депутата. Очевидно е, че има два варианта - и двете партии вкарват по 10 депутата, или едната вкарва 11, а другата 9.Не ми е ясно при такава ситуация, как се процедира, но и в двата случая вота на избирателите не се спазва. Щото тези 2 депутата разлика може да се окажат решаващи.
Коментар
-
Снейк, и си прав, и не си.Каква е гаранцията, че тези неориентирани гласоподаватели, които нямат свои предпочитания и отидат да гласуват по задължение, няма да гласуват, случайно или не, пак за партиите с твърд електорат? И не е само ДПС партия с твърд електорат, аз се сещам поне за още една, дето преди се казваше БКП
Коментар
-
Immortal написа:Проблемът не е толкова елементарен, ето защо:Дадена партия има, като в горния ми пример, 40 % от реално подадените гласове. (т.е. не може сама да състави правителство).Обаче, когато има десетина малки партийки, които не преминават 4%-товата бариера, то тези 40% след преразпределение на депутатските места може да прехвърли 51% от местата и да състави сама правителство, въпреки, че няма подкрепата на болшинството хора.Така може да си обясните пръкването на малките партийки, на които единствената им цел е да пръснат гласовете на недоволните от БСП... Колкото повече малки партийки-фантоми, толкова повече проценти за преразпределение.Има и друг един момент за преразпределение на гласовете... примерно - общо гласували 2.400.000 избиратели за 240 депутатски места. Т.е. на едно депутатско място се падат 10.000 избиратели. Ако партия А има 105.000 гласа, а партия Б - 95.000 гласа, би трябвало да вкарат съответно 10.5 депутата и 9.5 депутата. Очевидно е, че има два варианта - и двете партии вкарват по 10 депутата, или едната вкарва 11, а другата 9.Не ми е ясно при такава ситуация, как се процедира, но и в двата случая вота на избирателите не се спазва. Щото тези 2 депутата разлика може да се окажат решаващи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:Снейк, и си прав, и не си.Каква е гаранцията, че тези неориентирани гласоподаватели, които нямат свои предпочитания и отидат да гласуват по задължение, няма да гласуват, случайно или не, пак за партиите с твърд електорат? И не е само ДПС партия с твърд електорат, аз се сещам поне за още една, дето преди се казваше БКПTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Тази година в една от бюлетините имаше грешка. Примерно гласувате за "Цветанко Цветанков" но заради грешката гласовете ви се преписват на човека който е на негово място "Петко Петков". Имаше един дядо който попита "За какво гласуваме?" и една от комисията му каза "За евродепутат да го пращаме в Европа". После той пак я попита "ааа с европейска заплата ли ще е?" и жената му каза "да" и тогава дядото тихо прошепна на жената "Може ли да не гласувам?" Тези избори са силно безмислени! Да не говорим че масово хората са против ЕС.... а държавата направи ли референдум дали хората искат да са там? Не! Да пращат тогава който искат и както искат. Защо да ги подкрепям за да пратят хора там където първоначално не са ме попитали дали искам да съм? Те не заслужават моя 1 глас! (който не е от кой знае какво значение) Това е същото все едно да те вкарат в печката и да те питат "на 200 или на 150" градуса искаш да те печем?Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
-
infirm написа:Тази година в една от бюлетините имаше грешка. Примерно гласувате за "Цветанко Цветанков" но заради грешката гласовете ви се преписват на човека който е на негово място "Петко Петков". ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
infirm написа:Да не говорим че масово хората са против ЕС.... а държавата направи ли референдум дали хората искат да са там? Не!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар