Хората са се борили за да имаме "Чиста и свята решублика", за да нямаме цар, за да имаме право на избор. ние обаче винаги сме тарикати - що да се морим да гласуваме, от нас "нищо не зависи". Добра мантра. Само не знам оплакване ли е или е успокоение на съвестта. Ревем за права, но не упражняваме най-голямото си право.Да не гласуваш не е израз на позиция. Отиди, пусни празен плик, пусни 5 бюлетини, пусни 2 лева, но отиди. Това е гражданска позиция. Другото са приказки за лека нощ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избори 2009
Collapse
X
-
Eто това последното мнение заслужава аплодисменти! Особено първите три изречения! Бъдете или крайни или никакви. Щом искате права, използвайте ги всичките!Владим, ти казваш, че си видял какво е станало със столицата и вече си отчаян от Б.Б. Аз пък виждам, че има известен напредък. Бойко Борисов има един много голям плюс пред останалите, а именно фактът, че е самохвалко. Аз го отчитам като плюс, защото утре народът ще каже: "Ти, Бойко, се изложи и не направи това и онова". В свой отговор той ще си бие по гърдите и ще направи невъзможното, за да се докаже. Т.е. хубаво е да се влияе от общественото мнение. Докато колко пъти народът казва на Станишев: "Ти си крадец и всичките ти съпартиийци!", а той в свой отговор безгласно отговаря: "Ми да така е, и какво; айде е*ете се в дупето".Ще изкажа и друга похвала за Б.Б. и администрацията му. Преди 3 години, в 12ти клас се захванахме с проект по "Свят и личност" да изградим асансьор и рампи за деца с увреждания в училище, за да могат все повече да изберат нашата гимназия и да получат добро образование ( Става дума за I Испанска гимназия "Мигел де Сервантес", която и завърших ). Разбира се, трябваше ни разрешение от кмета, защото сградата е общинска. При поискана среща без излишно протакане ни насрочиха ден и час. Всичко мина гладко, дори от части се анагажираха в търсенето на спонсори. И никъде не видях след това да са използвали нас, за да си правят пиар, което ме наведе само на добри помисли... Това не е реклама на Б.Б. в ниаккъв случай. И аз много пъти съм го препсувал, затова, че попадам в разни ями, но той поне има желанието да се вслушва в общественото мнение.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Stefan Hadjov много поучително, ще си взема бележка! :D crush за мен е достатъчно да продължават глутници помияри да ме будят по нощите с оглушителен лай, достатъчно е проблемът с боклука да се спряга през два месеца и кофите да преливат... Достатъчно ми е да знам, че влизайки в общината първата му работа е да си провери рейтинга и след това да решава проблеми на града. Стига ми да знам, че сваля 17-18г. девойки в Банкя и ги кани на гости... :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Стига ми да знам, че сваля 17-18г. девойки в Банкя и ги кани на гости... :D.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Малко автентичен изборен фолклор от Пазарджик:- Член на СИК от ромски произход пита председателя на СИК къде трябва да си напише името, след като гласува - на бюлетината или директно върху плика. Председателят на СИК (аз) отговаря: "Никъде, изборът е таен." Отговорът на члена на СИК е: "Аъъъъъъъ".- След пристигане към 10 ч. на решението на ЦИК в образците на бюлетините на партията на Лупи да се задраска едно от имената и да се запише друго, наблюдател в една от секциите в циганската махала казва: "Щом е така, гласуването до момента е фалшиво и ще започнем отначало". След което трудно бива спрян да не отвори урната и да унищожи вече пуснатите бюлетини.- Добре облечена и интелигентна на вид жена на средна възраст влиза да гласува в тъмната стаичка. След 10-минутно суетене отвътре се чува разговор, очевидно по мобилен телефон: "В стаичката има химикал, какво да правя с него ?"И чета разни неща, затова ми се иска да разсея една заблуда: Нищо героично няма в това да отидеш и целенасочено да пуснеш недействителна бюлетина. Математически ефектът върху изборните резултати е същият, както, ако изобщо не си направиш труда да гласуваш. Преразпределят се към големите партии гласовете на тези, които гласуват за партии, които не преминат изборната бариера.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:И чета разни неща, затова ми се иска да разсея една заблуда: Нищо героично няма в това да отидеш и целенасочено да пуснеш недействителна бюлетина. Математически ефектът върху изборните резултати е същият, както, ако изобщо не си направиш труда да гласуваш. Преразпределят се към големите партии гласовете на тези, които гласуват за партии, които не преминат изборната бариера.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз досега не взех отношение, по простата причина, че не съм имал интернет там където съм бил.Изборите минаха, резултатите са ясни. Кой печели, кой губи - времето ще покаже.Знаете моите политически пристрастия, няма да ги изявявам пак, щото гледам темата е достатъчно гореща.Ще взема отношение единствено по проблема, отворен от Оги - задължителното гласуване.Аз съм твърдо ПРОТИВ задължителното гласуване, защото то може да е изклчително ВРЕДНО за България.Защо? Защото не искам хора, които нямат отношение към управлението, към политиката, хора без изяснени политически възгледи, да гласуват.Такива хора гласуват случайно, спонтанно и са най-податливи на манипулация, на купуване на гласове, или просто - на предизборния популизъм на партиите.Предпочитам хората, на които не им е ясно кой какъв е и какво предлага, да не гласуват.Все едно да питаш човек, който никога не гледа футбол и не се интересува от тази игра, дори не знае правилата, да каже от кой отбор е.
Коментар
-
Lane Staley написа:snake написа:И чета разни неща, затова ми се иска да разсея една заблуда: Нищо героично няма в това да отидеш и целенасочено да пуснеш недействителна бюлетина. Математически ефектът върху изборните резултати е същият, както, ако изобщо не си направиш труда да гласуваш. Преразпределят се към големите партии гласовете на тези, които гласуват за партии, които не преминат изборната бариера.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Vladim написа:Malone написа:Това сигурно ли е или го чу от "една жена" пред блока?....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Владим, относно нещата, за които се оплакваш искам да те попитам подаде ли жалба до необходимата инстанция? Ако не си, значи нямаш право да се сърдиш. Ако пък са те отствирили, това вече е друга тема.П.П. И аз таковам една 9ти клас, ама ако я видиш ще ти спре часовника Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Какво лошо има в това ? Да не ги кара насила нещо?По мнението на Имортал бих искал да кажа, че задължителното гласува ще е полезно, но при необходимите критерии за качествени гласоподаватели. Ако това стана така, то условията ( поне някои от тях ) трябва да са задължително завършено средно образование ( не основно, а средно ) и да се забарани на възрастните над 65 години да гласуват. Както някой се беше изказал: "Нека се даде право на младите да изберат бъдещото си. То се е видяло, че старите са към края на своя мандат". Звучи грубо, но вярно! Също така право на глас не трябва да имат получаващите социални помощи ( визирам баж циганите ) и тези две или повече гражданства.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Immortal написа:Аз досега не взех отношение, по простата причина, че не съм имал интернет там където съм бил.Изборите минаха, резултатите са ясни. Кой печели, кой губи - времето ще покаже.Знаете моите политически пристрастия, няма да ги изявявам пак, щото гледам темата е достатъчно гореща.Ще взема отношение единствено по проблема, отворен от Оги - задължителното гласуване.Аз съм твърдо ПРОТИВ задължителното гласуване, защото то може да е изклчително ВРЕДНО за България.Защо? Защото не искам хора, които нямат отношение към управлението, към политиката, хора без изяснени политически възгледи, да гласуват.Такива хора гласуват случайно, спонтанно и са най-податливи на манипулация, на купуване на гласове, или просто - на предизборния популизъм на партиите.Предпочитам хората, на които не им е ясно кой какъв е и какво предлага, да не гласуват.Все едно да питаш човек, който никога не гледа футбол и не се интересува от тази игра, дори не знае правилата, да каже от кой отбор е.
Коментар
-
crush написа:....... и да се забарани на възрастните над 65 години да гласуват.
Коментар
-
crush написа:...и да се забарани на възрастните над 65 години да гласуват.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Всеки има правото, не задължението да гласува. Изказвате се, че управлението било просто, защото народът бил прост и не гласувал - ами ако гласуват на 100? Я погледнете кои се ( и ще се) кандидатират и ми кажете дали има политическа сила, която има възможността сама да състави кабинет (не говоря за евро изборите - те са друга паница), да уравлява честно, да изпълни поне част от обещанията си, да не краде от европарите и прочие???? Посочете ми един политик, който през целия мандат за последните 10 години е работил като съвестен депутат, не само предизборно? И като гласуваме всички, щото сме много умни, ще цъфнем и ще вържем...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар