Гласуването е право, не задължение на всеки - затова всеки сам решава дали да или да не гласува. Аз не гласувах по следните причини:1. Не желая да гласувам за партии, искам да гласувам за личности. Партиите не изграждат личности. По тази причина не разбирам хората, които ходят по митинги и скандират "Бе-се-пе", "се-де-се" и прочие, и като ги питаш защо ще гласуват точно за тази партия започват да те гледат с едни големи влажни очи като на добиче. 2. Не желая да гласувам за политици, които бройкат народа като дърт курварин. (сори за израза, но е най-точен). От малкото ми срещи с такива се убедих, че зад всяка поява пред електората стои екип, който дирижира всичко - може би и затова Борисов изглежда като клоун - или не си плаща, или не може да си плати, или е наел некадърници. Не желая да гласувам за политици, които в мен виждат само поредния Номер 4928 (примерно), а не човек с нужди и желания.3. Не желая да гласувам за партии, които казват "Не" не защото мислят така, а защото опозицията е казала "Да". Мисля, че се нагледахме и наслушахме на подобни изпълнения. 4. Не желая да гласувам за хора, които редовно си пропускат работните часове, за които им се плаща. Които приемат закони без кворум, което автоматично ги прави незаконни закони, и които се сещат, че им се плаща да работят само няколко месеца преди избори, или хич не им се чува името и са като статуйки в тоз европарламент. Май там са само за присъствие и разписване за заплата - от предходните май никой не се отчете за дейснотта си (освен 2-ма). Има и още, но ще ви го спестя. Само ще добавя, че не виждам смисъл да се гласува за едни и същи хора, които са доказали некадърността си - това нищо не променя и няма и да се промени. Това, че някой не е гласувал, не го прави безгласна буква - не-гласуването също е вид вот, който, за съжаление, се тълкува много погрешно. Това за мен значи: Не ми пука, защото който да дойде на власт, ние пак ще сме си в същите л***а. Има смисъл да се гласува само за хора с идеи и хъс да ги осъществят, не за едни и същи лица от 10 години.Vladim: Хората искат промяна. Нито една от партиите не доказа, че иска такава и че може да я направи, затова хората гласуват за нещо ново с надеждата да е по-добро.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избори 2009
Collapse
X
-
BolgAryan написа:Добре, с какви очи ще станете утре и ще тръгнете да се оплаквате от всичко, при положение, че единственото нещо, което се иска от вас, бе да гласувате, а не сте го направили.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
да бе права си, ама още 4.5 милиона човека като си мислят като теб, но все пак идат да гласуват, ако ще и за НДСВБСПСДСГЕРБ да е, важното е че турците вместо 14 % ще имат само 5-6 % и няма ги търси никой за коалиция, и няма да имат министри в ключовите министерства, и няма да се говори на ТУРСКИ в коридорите на министерството, и няма да се поучат нещата, които се случиха с национален фонд земеделие, и няма да изнесат зърното както направиха преди време. Не мо’ж ли ’а се сетиш ?!? Трябва да въведат гласуването да е задължително с текст в Конституцията, и електронна машина да отчита вота, и ако пуснеш невалиден глас - връщаш се да гласуваш пак. При 3 невалидни опита - глоба 500 лева! И глобата за негласуване да е 1000 лева Това е положението. Тишина на Анфийлд....
Коментар
-
ele ,това което си коментирала като причини , си го казвам всеки път! Съжелявам, но не си измислила "топлата вода"...това е България. Невярвам обаче, че като сме безразлични ,в буквален смисъл, към правото ни на глас реално ние си даваме вота. Това е странно и глупаво за мен!!! crush го каза: лошия е лош, но винаги има и по-лош! Съвсем друг е въпроса: защо трябва да гласувам за това кето не харесвам...съвсем!? Може би трябва да си зададем преди това какво трябва да се промени от нас ,за да се появят истински и български политици! Е много работи са...п.п.ogi28b никой не разбира от елементарна математика, а е толкоз елементарно...Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
ogi28b написа:да бе права си, ама още 4.5 милиона човека като си мислят като теб, но все пак идат да гласуват, ако ще и за НДСВБСПСДСГЕРБ да е, важното е че турците вместо 14 % ще имат само 5-6 % и няма ги търси никой за коалиция, и няма да имат министри в ключовите министерства, и няма да се говори на ТУРСКИ в коридорите на министерството, и няма да се поучат нещата, които се случиха с национален фонд земеделие, и няма да изнесат зърното както направиха преди време. простотия!!Не мо’ж ли ’а се сетиш ?!? Трябва да въведат гласуването да е задължително с текст в Конституцията, и електронна машина да отчита вота, и ако пуснеш невалиден глас - връщаш се да гласуваш пак. При 3 невалидни опита - глоба 500 лева! И глобата за негласуване да е 1000 лева Това е положението. Тишина на Анфийлд....
Коментар
-
ogi28b написа:да бе права си, ама още 4.5 милиона човека като си мислят като теб, но все пак идат да гласуват, ако ще и за НДСВБСПСДСГЕРБ да е, важното е че турците вместо 14 % ще имат само 5-6 % и няма ги търси никой за коалиция, и няма да имат министри в ключовите министерства, и няма да се говори на ТУРСКИ в коридорите на министерството, и няма да се поучат нещата, които се случиха с национален фонд земеделие, и няма да изнесат зърното както направиха преди време. Не мо’ж ли ’а се сетиш ?!? Трябва да въведат гласуването да е задължително с текст в Конституцията, и електронна машина да отчита вота, и ако пуснеш невалиден глас - връщаш се да гласуваш пак. При 3 невалидни опита - глоба 500 лева! И глобата за негласуване да е 1000 лева Това е положението. Тишина на Анфийлд....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
peho написа:Недейте да гласувате, бойкотирайте изборите, депутатите ще се трогнат от ниската избирателна активност и ш’ съ опрайм, ама друг път.
Коментар
-
Не съм гласувал, бях на работа.С ele съм съгласен, че не ми се ще да гласувам за бат’ Бойко, а всъщност с гласа си да пратя в парламента някой мушмурок, който не познавам.Съгласен съм, че системата трябва да е такава, че да издигаме личности в парламента, а не съпартийци на личностите.Не съм съгласен с нея, че не трябва да се гласува, но това си е личен избор..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:peho написа:Недейте да гласувате, бойкотирайте изборите, депутатите ще се трогнат от ниската избирателна активност и ш’ съ опрайм, ама друг път.
Коментар
-
crush написа:Владим, не си съвсем прав. Малко по-горе го казах. Не можеш да се изкажеш за нещо, което още не се е случило...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Вчера гласувах, защото един единствен човек-Меглена Кунева ми харесва, като политик. Следващият път ще отида да пусна една невалидна бюлетина.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар