Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога да доливаме масло в автомобила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кога да доливаме масло в автомобила

Кога да доливаме или сменяме маслото, информира в.
    Типо 1.6

Ако доливаме масло с различен вискозитетен показател, например като се долее SAE 10W30, а в резервоара има SAE 15W40
    Каквото и масло да има в резервоара не е на добре Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Re: Кога да доливаме масло в автомобила

Sluncho написа:
      Препоръчително е да проверявате редовно нивото на моторното масло в картера и да не се изчаква светването на червената лампичка на таблото.
      Абе аз не познавам вид автомобил дето му святва лампичката за да ти напомни да долееш - светне ли - прекръсти се - ремонт на матора...За пореден път журналистите доказват своята некомпетентност в търсене на материали и редове написано по които да си получават хронорарите.Да не муи се обижда колежката Sluncho - тя за хубаво я е пуснала статията.- Извинявай, не се заяждам с теб, просто ми писна от жирналистите, които правят мухата - слон само и само да напишат нещо.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
        Sluncho написа:
        Препоръчително е да проверявате редовно нивото на моторното масло в картера и да не се изчаква светването на червената лампичка на таблото.
        Абе аз не познавам вид автомобил дето му святва лампичката за да ти напомни да долееш - светне ли - прекръсти се - ремонт на матора...За пореден път журналистите доказват своята некомпетентност в търсене на материали и редове написано по които да си получават хронорарите.Да не муи се обижда колежката Sluncho - тя за хубаво я е пуснала статията.- Извинявай, не се заяждам с теб, просто ми писна от жирналистите, които правят мухата - слон само и само да напишат нещо.
        има някои:на Рено Лагуна като запалиш ти показва нивото на маслото - също като на горивотослед 5-10 секунди същия уред вече показва температурата на антифриза
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Добре, че докато въртиш стартера не ти показва нивото на река Дунав в см. Иначе да отбележа, че аз също нямам никакво основание да се заяждам с авторката на темата, пуснах забележката ей така - лаф да става.
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

статията във жената днес ли беше ???? (шегувам се )а сега сериозно бих казал ,че смяната на маслото и маслото ти е 70% от поддържането на колата .
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Yavor написа:
              Sluncho написа:
              Абе аз не познавам вид автомобил дето му святва лампичката за да ти напомни да долееш - светне ли - прекръсти се - ремонт на мотора...
              Има - Нисан Микра ’86 998cc - харчеше ми яко масло и на връщане от морето светна лампата. Долях около 2 литра (а събира 3) и газ. Карах я още 2 години без да правя ремонт и я продадох. Може и да е било късмет, не знам.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

На мойто Типо лампата светва точно когато стигне долната резка, т.е. минимума. Имам богат опит, щото харчи доста и ми се случва честичко. То си е за ремот де, но мисълта ми беше, че може да се разчита на лампата. Предупреждава точно на момента.
                Shit happens, sometimes...
                Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

ivjordan написа:
                  На мойто Типо лампата светва точно когато стигне долната резка, т.е. минимума. Имам богат опит, щото харчи доста и ми се случва честичко. То си е за ремот де, но мисълта ми беше, че може да се разчита на лампата. Предупреждава точно на момента.
                  Вземи го шиткай някъде твойто и аз ще ти продам мойто :D
                  The world belongs to those who dare to be first

Коментар

Working...
                  X