Е все пак зависи и за какво ще се ползва основно тази машина, ако е основно за текстообработка, таблици, Интернет, малко забавления разбира се че който и от двата да вземе ще и върши работа.Все пак ако смята да се занимава с нещо по сериозно трябва да се замисли върху други модели.
И какво ще да е това "по-сериозно" нещо?!? Освен ако наистина не иска да играе модерни супер игри??Моя стар лаптоп работеше идеално с Аутокад, Солид Уъркс, Корел, Маткад, Матлаб (особено матлаба изисква сериозни ресурси). Беше с Пентиум 3 процесор на 500 MHz. Който от съвременните лаптопи да се вземе, ако е само за работа - ще върши работа. Друг е въпроса с игрите, които изискват сериозни видео-карти, или видео-обработка на филми. Но едва ли сестрата на колегата ще се занимава с видео-обработка (имайки предвид, че работи във Винпрома )
emzo написа:
Драйвери за ХР има за всички излезли до днешна дата лаптопи.Това, че ги няма на сайта да си ги дръпнете на готово .......
Не за всички. Драйвери за ХР за повечето модели на Сони НЯМА. Ако ми намериш пълен комплект драйвери за ХР за Sony Vaio VGN-NR180E (вкл. за звука, за карт-четеца и за Wi-Fi-то) - ЗЛАТЕН си!
1TB хард за 150лв може да вземеш само с дебели връзки в MOST или друг от големите вносители и то със сигурност не външен.
Или просто не се занимавам да ги взимам от България. На тия надути цени тук не знам кой се лъже да пазарува.За цената няма да спорим, защото имам вече 3.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Честно казано, аз използвам Тошиба от почти 2 години и за сега съм доволна. Малко доста топлина отделят и батерията на Виста ми държи около час и половина. Това е единственото дразнещо нещо. Иначе моето мнение е, че видеото не трябва да е вградено. По-добре малко повече пари, но да си има видео карта. Също и процесора по-добре да е C2D, а не dual core. И все пак, аз играя и игри де и обичам компа да ми е бърз. Ако се използва само за интернет, тогава съм съгласна с мнението на колегите. Този по-евтиния си е напълно ОК.Когато аз бях в процес на търсене на лаптоп, мнението ми беше, че аз куче не искам да си купувам. Предпочетох като ще давам 1000 и нещо 2к за лаптоп да си е МАРКА. Някакви новоизлюпени марки дето ми предлагат същите конфигурации на доста по-ниски цени някак си не ми вдъхват доверие. Чарковете вътре може да са от едни и същи производители, но пък за сметка на това, 100% съм убедена, че са не знам си кое качество
@emzo: Моля те не спори. За един HD звуков адаптер на лаптоп DELL нямаше драйвер, който да РАБОТИ под XP. Под VISTA - работи перфектно без да се слага драйвър, под XP нище. Слагаш си при това драйвера дето трябва да е. Фирмата производител на звуковия чип си е продала бизнеса преди 2 години и не поддържат сайта. На сайта на дел - дръжки. Изнамерих драйвер, в Device Manager Показва, че драйвера работи, но звук - нанайци. Тъй, че моля те - не спори. Няма и ИСТИНСКИ драйвер за АТК0100 на моят лаптоп. Не, че ми трябва, но ме дразни като не мога да си изключа Wireless адаптера от бутона...
Момчета, не съм седнал да си чеша езика, драйвери има.Дали ще трябва да нагодиш някое ID или друго, но драйвери има.Просто един обикновен потребител не може да се справи с това.А иначе колежката ele се е е объркала.Laptop идва от lap (скут) и top(отгоре) - съответно те са малките, а ноутбуците са по-големите.
Момчета, не съм седнал да си чеша езика, драйвери има.Дали ще трябва да нагодиш някое ID или друго, но драйвери има.Просто един обикновен потребител не може да се справи с това.А иначе колежката ele се е е объркала.Laptop идва от lap (скут) и top(отгоре) - съответно те са малките, а ноутбуците са по-големите.
Бъркаш = лаптопите са по-големи от ноутбуците. Ако ще се хващаме за думите - notebook е тефтерче, което може и да не ти седи в скута, за да четеш от него. http://wiki.answers.com/Q/What_is_th...примери много, ако се разровиш
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Драйвери за ХР има за всички излезли до днешна дата лаптопи.Това, че ги няма на сайта да си ги дръпнете на готово .......
Не за всички. Драйвери за ХР за повечето модели на Сони НЯМА. Ако ми намериш пълен комплект драйвери за ХР за Sony Vaio VGN-NR180E (вкл. за звука, за карт-четеца и за Wi-Fi-то) - ЗЛАТЕН си!
http://esupport.sony.com/US/perl/swu-list.pl?mdl=VGNNR180E&SelectOS=7#div_pos_114тези не действат лисори за офф-а
Коментар