1115 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се оправи движението в България и да стане нормално?
Collapse
X
-
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
Евала за темата - болна ни е, вярно е !В София специално, дори да се опитваш да караш по правилата - няма начин ! Опитайте се и ще видите че на 100 % ще нарушите нещо Относно решението : Тези глупави и прости точки ... да се МАХНАТ !Слагат се много камери, които да снимат по-често от 2 часа на ден седмично ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Слагат се едни глоби примерно - надвишаване до 10 км/ч - 50 лв; до 20 - 100 лева; до 30 - 200 лева; до 40 - 300 лева и над 40 - 500 лева !Минаваш на червено - 50 лева; Бус лента - 50 лева; Неправилно престрояване - 50 лева и т.н.Да направят така, че да трябва да си платиш глобите, когато си правиш ГТП и без да ги платиш, да не можеш да го направиш !Ай да видим тогава кой как ще кара ... ??? Ще ги има ли тарикатите на цариградско със 180 в бус лентата ?!??!? Ще ги има ли тарикатите, дето да бягат от задръстванията и да се престрояват на двойно непрекъсната ??!?!П.С. Аз НЕ карам по правилата за движение - карам бързо, минавам през ноищта на червено, когато се огледам, минавам през бус ленти и какво ли още не ! / Разбира се може би съм много по внимателен от други шофьори, които карат по правилата, но не може да се прави индивидуален правилник за всеки /Защо ? Защото не съм санкциониран Айде със здраве и дано някой ни чуе, че да почна и аз да карам със 50 Yellow_Flash_Colorz_PDT_33Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ichkin написа:Евала за темата - болна ни е, вярно е !В София специално, дори да се опитваш да караш по правилата - няма начин ! Опитайте се и ще видите че на 100 % ще нарушите нещо Относно решението : Тези глупави и прости точки ... да се МАХНАТ !Слагат се много камери, които да снимат по-често от 2 часа на ден седмично ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Слагат се едни глоби примерно - надвишаване до 10 км/ч - 50 лв; до 20 - 100 лева; до 30 - 200 лева; до 40 - 300 лева и над 40 - 500 лева !Минаваш на червено - 50 лева; Бус лента - 50 лева; Неправилно престрояване - 50 лева и т.н.Да направят така, че да трябва да си платиш глобите, когато си правиш ГТП и без да ги платиш, да не можеш да го направиш !Ай да видим тогава кой как ще кара ... ??? Ще ги има ли тарикатите на цариградско със 180 в бус лентата ?!??!? Ще ги има ли тарикатите, дето да бягат от задръстванията и да се престрояват на двойно непрекъсната ??!?!П.С. Аз НЕ карам по правилата за движение - карам бързо, минавам през ноищта на червено, когато се огледам, минавам през бус ленти и какво ли още не ! / Разбира се може би съм много по внимателен от други шофьори, които карат по правилата, но не може да се прави индивидуален правилник за всеки /Защо ? Защото не съм санкциониран Айде със здраве и дано някой ни чуе, че да почна и аз да карам със 50 Yellow_Flash_Colorz_PDT_33like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Махат се всички светофари и ограничения на скоростта и всеки ще се оглежда като гърмян заек, щото няма да знае откъде ще му връхлетят Ето по този начин: http://www.vbox7.com/play:abc08c49 и този http://www.vbox7.com/playb66f5c6Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Оправия има, начинът е много лесен и колегата Immortal го е посочил - драстични глоби и много бързо ще се оправи работата. На българина, като му бръкнеш дълбоко в джоба, става кротък, като агънце. Обаче, направиш се на тарикат и изпревариш колоната - хоп, там дебне полицай и ха, честито. Много бързо ще се отучат на това място да се правят на тарикати. А не да дебнат "на гюме" на някой прав булевард, където всички ги знаят и умишлено карат с 30. И много подобни примери. Дебненето трябва да стане ефективно, а не рутинно, колкото да се каже, че се дебне там нещо. И точно дебнене му е майката, на тариката - с неговите камъни - по неговата глава, за да му присветне там някъде, в закърнелия мозък, че неговата игра почва да не върви. Аз се старая да спазвам правилата и засега съм свел единствено превишената скорост да ми е порок. Като ме глобят 1-2 пъти, ще взема много да се замислям как да карам и кракът ми ще олекне даже и по-бързо от джоба.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Имам странното чувство, че темата е разисквана под една или друга форма тук.Ясно е, че има закони но е още по ясно че никой ама никой не ги спазва на 100%.И как да бъдат спазвани като точно тези които трябва да съблюдават за тяхното спазване непрекъснато ги нарушават и то най нагло и показно.И всичко тръгва от факта че ние като общество толерираме това.Съмнявам се, че има човек който да не е заобикалял закона по един или др. начин.Това да се оправят нещата няма да стане изведнъш то трябва да се заложи както много други неща още с въспитанието на един човек, просто първите 7 са много важни както и личният пример.Нещо изкривявано толкова много години неможе да се корегира за година две.Колкото и каквито закони да има докато ние самите не проумеем, че трябва да ги спазваме смисъл от тях няма. Решението за мен е, че точно от тук имам предвит от форуми като този трябва да се започне и не само да пишем а да го правим да сме по толерантни един към друг и да не си доказваме един на друг кой е по ербап на пътя.Зощото личният пример е по важен от каквито и да било приказки.И искам бавинапомня за темата с коланите Някой решил че му се нарушавали човешкити права е ИЗВИНЯВАЙ ЧИСТА ПРОБА НАГЛОСТ.
Коментар
-
Решението е моторедка в София .Това за бус лентите дето го измислиха е най тъпото нещо ,ей сега точно цяла София се качи на градския транспорт аз ли съм им виновен на тия смешници ,че 50 години едно метро не направиха ,че постоиха блоковете направо на улиците и че нашляпаха сфетофари за щяло и нещяло .Ние ли сме виновни за инфраструктурата на София ,безбройните дупки ,тесни булеварди и т.н.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
започва се с градския транспортмного хора не го ползват, защото е мизерен, претъпкан...има недомслени линииметрото ще помогне многокорупцията няма да изчезне, но може да се намалитъй като не може да има 1000000 полицаи на пътя, трябва да има камери навсякъдечовешкия фактор да се намали до минимум при преглед на нарушенията - сещате се за какво става въпросчовек много добре се възпитава със солени парчни глобизападняците не са нещо повече от нас - просто знаят как ще им се бръкне в джоба, независимо какво работят и каква кола каратмного приятна гледка във Виена - S-класа с регистрация САХХХХ, движи се с ниска скорост, не се престроява неправилно, не говори по телефона, ползва колан дори на задните места
Коментар
-
Immortal написа:....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Добре е споменал Sev за градският транспорт. Когато има адекватен такъв и метрото се разшири така, че да върши работа на хора от много квартали, тогава ще се нали и трафика. Ако знаеш, че с метрото стигаш от точка А до точка Б за 18 минути, защо да се качваш на колата и да излизаш поне 40 минути по-рано, защото не е ясно дали няма да закъснееш? Контрол! Ясно е, че дивашкият ни интелект едва ли може да се промени, затова трябва стриктен и безмилостен контрол! Камери и сериозни глоби за всеки, и всички! Стоп на корупцията! Заплатите на полицаите да станат по 1200лв. минимум, че да спрат да те гледат в джоба, като изгладнели пумияри. При опит за подкуп на полицай да се влиза в затвора!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Значи идеята е да се помисли как може да се подобрят нещата, а не да се дават безумни предложенияИскам да кажа, че това с високите глоби е точно по Български - ще си го отнесе обикновеният човек, а не тариката с чичко полицай зад гърба.А тия вторите са много.....Щото Q7, ML ....ще си карат по-старому и ще са още по-арогантни и недосегаеми.Точно те предизвикаха и обикновените хора "да бръкнат в кацата с меда".
Коментар
-
1115 написа:Значи идеята е да се помисли как може да се подобрят нещата, а не да се дават безумни предложенияИскам да кажа, че това с високите глоби е точно по Български - ще си го отнесе обикновеният човек, а не тариката с чичко полицай зад гърба.А тия вторите са много.....Щото Q7, ML ....ще си карат по-старому и ще са още по-арогантни и недосегаеми.Точно те предизвикаха и обикновените хора "да бръкнат в кацата с меда".Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз също съм на мнение че градският транспорт в София може да реши проблема с трафика.Освен да се оправи той трябва да стане и безплатен - така повечето хора ще предпочетат да се возят в него вместо в колите си.Има доста градове които са си решили проблема по този начин - с напълно или частично (само някои линии или на символична цена) безплатно возене.
Коментар
-
tomazo написа:Решението е мотореТка в София .Това за бус лентите дето го измислиха е най тъпото нещо ,ей сега точно цяла София се качи на градския транспорт ...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
spark написа:Махат се всички светофари и ограничения на скоростта и всеки ще се оглежда като гърмян заек, щото няма да знае откъде ще му връхлетят Ето по този начин: http://www.vbox7.com/play:abc08c49 и този http://www.vbox7.com/playb66f5c6Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар