Май може да клонираш адреса на лан картата в/у рутера, така доставчика си мисли че си цъкаш на твоя комп, а всъщност цъкаш на два. Поне в моя рутер има подобна настройка. Но аз все пак се обадих и казах че искам да включа рутер, и те само го "прихванаха", и не съм клонирал нищо. Сега мога да пусна нет по безжичната връзка наоколо ама нямам клиенти
..MAC адреса е важен ogi28b, IP адреса е друга бира. Не вярвам някой производител да вгражда възможност за смяна на MAC адрес.Иначе софтуер за това, бол .........
Може, може....
Прикачени файлове
Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ... Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Е явно не им разбирам чак толкова както казах... Ама ако ми намали сесиите, ще му се обадя, и ще му кажа , понеже нета ми е неограничен от тая гл. точка.Предлагам да спрем с оф-топика
Айде сега да не очаиваме хората и TTL-а се измисля
Пак казвам, не се мислете за кракери. TTL се променя в стойности... +1 ...-1 както ти дойде, но това не значи, че си ток и жица.Ето ти задачка, режа всеки четен TTL, ко ше правиш
И двата компютъра са с ХР,кабелите са точно за това,когато купувах суича купих и тях.
Колега бих те посъветвал да се ориентираш към специализиран форум. Това което искаш си докарал да един от най-шибаните варианти.Тоя слуич дето си го взел служи (в общия случай) за усилвател, т.е. той не дели нищо.Това което ти трябва да знаеш е следното:С тоя слуич можеш да ползваш само едно IP следователно един комп (едновременно)Има шанс да оправиш суича с ’програма’ (ccproxy), но ти трябва втора Лан карта...
Ако интернет доставчика ти не ти забранява да си имаш два компютъра закачени за интернет връзката ти, ще ти свърши работа switch-а, който си си купил. Но ако ти е позволено да имаш само един компютър, тогава ще ти е нужен рутер. Това е така обобщено казано. Ти все пак не уточни как точно се свързваш с доставчика ти, в смисъл дали се връзваш по PPPoE ? Между другото ако все пак се наложи да си купуваш рутер, имам един Linksys за продан, на добра цена.
LiGuru каза всичко, което трябваше да се каже по темата:При TTL>1 - рутер или втора мрежова карта.При TTL<1 - втора мрежова карта и ccproxy.Суича без знанието на доставчика няма да може да влезе в употреба.
Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Начини има много. Човекът иска с минимални усилия (и знания) да си пусне нет на втори компютър. Ако ще изброяваме всички възможни решения, то тая тема не е за тоя форум.
Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар