Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шамарът като възпитателно средство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Позволи ми да не се съглася с теб. Комплексари са точно тези, които избиват всичко на бой по улици, стадиони и т.н. Точно те са възпитани да се страхуват от дървения господ. Те ли са ти идолът за подражание и идеалът за наследник?
    Както винаги в нашия форум темата се преекспонира - ето сега ние излезнахме не просто побойници, а почти убиици! А НЕбиещите - горките хорица в един вълчи свят.Напомням само че тук не ставаше въпрос "ПРЕБИВАТЕ ЛИ ДЕЦАТА СИ РЕДОВНО", а по скоро "употребявате ли понякога физичеси методи" - като под това разбирам и плесване по дуперо, и плесване по ръката, и дръпване на ухо и т.н.Кирето е много прав - всички такива ’миролюбиви’ тези се защитават винаги от родителите на ’спокойни и послушни’ деца. Неслучайно го слагам в кавички - те си избиват мераците по друг начин.Само ще ви дам пример: нашите приятели, на които сме кумове имат момченце точно 1 година по-малко от нашия. Когато бяха на 6м и 1,5 г съответно децата те все викаха - брее, тоя вашия е ужасен... После нслед година - нещо замълчаха. По-късно като станаха по на 2 и 3 години - пак се чудеха как се справяме с Ники, а не щеш ли 1 година по-късно кумицата мазоли й излизат от устата да ми се оплаква колко див бил техния. Сега вече са по на 5 и 4 и спряха да ми правят забележки как го възпитавам - защото те на техния хубостник се налага да му се карат 2 пъти повече и той пак не ги слуша.Както и да е - всеки избира сам методите си , а ако не ги избира сам - ситуацията му ги налага.П.С. Извинете ме че съм неандерталец, ама на - имам и компютър даже.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Сега ми се струва, че и ти преекспонираш. Аз лично не видях никой да е обявил някого за побойник, едва ли не убиец, а по-скоро по-разгорещено защитаваме тезата за благата дума. Поне аз така правя.Наистина всеки сам взема решения за възпитанието на детето си и съответно тук в тази тема споделя вижданията и разсъжденията си опитвайки да убеди другите в правотата си.

Коментар

Както вече казах - или половината дето пишат тук нямат деца или са тотални лицемери. Само едно ще кажа - детето си нито го малтретирам, нито е расло в утробата на нервен родител. Живота най-сетне ме срещна с най-прекрасната жена, която ми роди най-прекрасният син. Но още от раждането си този най-прекрасен син беше вироглав и със собствено мнение - на 1 месец падна от достатъчно високо място да изкара акъла на всеки, камо ли на мен като родител. Падна не защото мястото не беше обезопасено, а защото той МИРЕН не може да стои. Обгрижвам и обичам детето си така както е нормално за всеки един родител. Сигурен съм, че мен ме боли много повече, когато го пляскам, но той думите не ги слуша - само се усмихва и прави точно обратното. Няма да давам примери, но всяка една беля, която е направил е била след като няколко дни му се е говорило, че не трябва така и не е правилно. Но той отива и проверява дали сме прави... И както казах - нека спре лицемерието - то си е на национално ниво, но поне тук зад анонимните си никове можете да не сте лицемери. Който все още не знае - името ми е Стелиян и НЕ СЪМ ЛИЦЕМЕР!
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

jenshen73 написа:
            Както вече казах - или половината дето пишат тук нямат деца или са тотални лицемери. Само едно ще кажа - детето си нито го малтретирам, нито е расло в утробата на нервен родител. Живота най-сетне ме срещна с най-прекрасната жена, която ми роди най-прекрасният син. Но още от раждането си този най-прекрасен син беше вироглав и със собствено мнение - на 1 месец падна от достатъчно високо място да изкара акъла на всеки, камо ли на мен като родител. Падна не защото мястото не беше обезопасено, а защото той МИРЕН не може да стои. Обгрижвам и обичам детето си така както е нормално за всеки един родител. Сигурен съм, че мен ме боли много повече, когато го пляскам, но той думите не ги слуша - само се усмихва и прави точно обратното. Няма да давам примери, но всяка една беля, която е направил е била след като няколко дни му се е говорило, че не трябва така и не е правилно. Но той отива и проверява дали сме прави... И както казах - нека спре лицемерието - то си е на национално ниво, но поне тук зад анонимните си никове можете да не сте лицемери. Който все още не знае - името ми е Стелиян и НЕ СЪМ ЛИЦЕМЕР!
            Наско се казвам и не съм лицемер. Аз пък не бия и с думи решавам нещата. Да е жива и здрава дъщеря ми вече е на 17 и се разбираме.

Коментар

Според мен всичко е с времето си. 1. Ако вземем за пример малко дете до 3 години. Много от думите ни като значение хич не са му ясни. А тонът придава смисъл на думите, когато те са неясни. Мисля, че едно мъмрене с по-остър тон върши повече чудесна работа от "плесване". То същото е и при кучетата. И те не разбират думите, но разбират тона. Едно е да му кажеш "седни!", друго е "ще седнеш ли?!" - е няма да го направи.2. Баща ми за мое голямо учудване не ме е бил, но за сметка на това майка ми се разцепваше да ми раздава шамари. Обаче какво се получи...? Докато бях малък берех страх и вършеше работа нейното шамаросване. Но като почнах да ставам голям и здрав и да поемам сам отговорности в живота нещата коренно се промениха. Определено когато се върна назад във времето виждам, че тя ме е направила човек не благодарение на шамарите, а на примера, който ми е давала след това. Единственото, което спечели с тях е, че сега толкова рядко ме вижда и си говорим, че от години не знаем за душевните си терзания нищо... Винаги ще съм й благодарен и ще й помагам за всичко, но определено се изгуби емоционалната връзка. Защото тя си е такава просто - със зъби и нокти, но ще направи каквото иска, дори това да означава бой. Лично аз мисля, че няма никакви полза при децата. Има къде къде далеч по-сигурни методи...3. Гледам ги и бабаитите по улиците, излиза той от колата и се репчи... Чакай бе?! Какво като е 120 кг...?! На колана си имам 200 киловолтов електрошок, който така бързо охлажда страстите и на най-здравичките... Защо да трябва да се бия, като може да използвам по-ефикасни средства Ето без бой стои далече и не смее да припари...Няма лоши хора, има лош подход към хората
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

jenshen, последния ти пост ме провокира. Колкото и да е невъзможно да повярваш, има начин и без бой. И не са лицемери тези, които го правят. Ти карай "както казват старите хора". Жив и здрав!

Коментар

tomny написа:
                  jenshen, последния ти пост ме провокира. Колкото и да е невъзможно да повярваш, има начин и без бой. И не са лицемери тези, които го правят. Ти карай "както казват старите хора". Жив и здрав!
                  Ама изобщо не ми се спори - дъщеря ми е на почти 11 години и не съм я шляпнал нито веднъж, ама наистина. Обаче малкия... просто не иска да разбере от дума - колкото и рязък да е тона. Колкото и "човешки" да се опитва. Майка му дори вече го плаши с мен, защото нея изобщо не желае да я слуша. Ама ... нали съм голословен...П.П. Явно Ви е сложно с прякора - името ми е Стелиян. Прякора... е просто jenshen73 (Женшен73). П.П.П. Не съм на 73, а на 36.
                  Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                    Мда, ако те интересува какво ще стане като е на 5 можеш да се обърнеш към мен - поне опит имам.Все едно слушам за моя Никола.А аз не само не съм лицемер, но и ника ми е името ми, както и телефона ми го има в темата за взаимопомощ.Поздрави на всички нежни души, на които с най-чисти чувства пожелавам да им се роди по едно диване и токава да си говорим.В нашия край му викаме ’дамазлък’ - т.е. произход, генотип - и двамата с жена ми сме били и продължаваме да бъдем деца и хора със собствено мнение - така че никой не се очудва на нашия синковец. Както казваме - избрал е най-доброто от нас.Искам само да поясня нещо, защото както е тръгнало аз и колегата Женшен73 ( Стелиян ) едва ли не изкарахме децата си зверове, за да ви убедим че има и друга гледна точка. Но не е така - това са просто по-активни и любопитни деца, с напорист и малко опак нрав, но за сметка на това развиващи се по-бързо от връсниците си - поне за моя това мога да го твърдя. Всеки който го е виждал знае за какво става дума. На 4 годишна въраст си пишеше паролите и чиит кодовете на игрите сам - без да знае буквите - визуално запомня местата на буквите наклавиатурата. В момента е на 5 и няколко месеца - знае не само българската, но и латинската азбука и ходи на английски в градината по собствено желание - сам се записа, защото трябвало да е като баща си - да знае английски... Апропо, Стелияне - на коя дата е роден твоя - да не е козирог като моя?

Коментар

Айде почнахме да си мерим децата май.... не ви стига, че и лицемери ни наричате! Аз съм Георги Петков, обаче приятелите ме наричат просто Жоро и съм на 31 от Пловдив. Не съм лицемер и не посягам на детето си. Търпя му понякога белите и въпреки, че ми се е искало да я ударя, не го правя. За мен е било голямо унижение, когато съм получавал шамар от баща ми и не смятам да го причинявам на моето дете. Както вие излагате вашата гледна точка, така и ние го правим, съответно всеки прилага доказателства, обаче ми се струва, че вие започнахте да се изнервяте от това, че ние не приемаме вашето мнение, така ли е?Между другото детето ми е на 2.5 години и говори спокойно и нормално, изразява собствено мнение като възрастен. Не е свръх палава, но не е и кротушко, който си седи на гъза. Щъка напред-назад, постоянно има синки и цицини и така.

Коментар

Аз досега само четях в тази тема, най-малкото, защото нямам все още деца.Като малък съм раснал без баща, и майка ми ме спукваше от бой за всяка беля. А аз изобщо не бях от кротките. Колко съм бил кротък - в 10 клас ми намалиха поведението за потрошаване на училищно имущество - разглобих един чин пред една даскалица, щото ме ядоса Както и да е.От втория брак на майка ми имам брат, с който имам 14 год. разлика (някои от вас го познават). Като цяло мога да кажа, че аз съм се грижил най-много за него, просто защото израстна в ръцете ми. Не съм допуснал да му бъде ударен нито един шамар - нито от мен, нито от майка ни, нито от баща му. Като подрастващ тинейджър живееше при мен и жена ми в Сливен - там учеше средно - и все още му помагам, когато и както мога. (Нашите са пенсионери и им е трудно, а той е студент).Смятам, че нито аз (дето съм ял много бой), нито брат ми (който не е изял нито един шамар) сме станали лоши хора. Всичко е до самото дете. Не е само до начините за възпитаване, до шамарите или до караниците... Може би на всеки му е заложено дали да е добър или лош човек, не знам.П.П. Като казвам, че съм ял бой, не си мислете че съм пребиван. Просто няколко шамара

Коментар

Yavor написа:
                          ...Апропо, Стелияне - на коя дата е роден твоя - да не е козирог като моя?
                          Абе зодията все я забравям, щото аз знам само 2 зодии - Лъв и Овен. Но иначе е на 15.12.2006 в 0:24. Когато го видях час по-късно изобщо не му пукаше, че е посреднощ, а се "оглеждаше" да види новият свят. Вярно, не го храня с шамари, но просто само с думи не става - преди малко майка му го наказа, като му прибра топката защото я риташе в хола. А за това - сме му говорили, че говорили - специално за това няма да го плесна, но има неща, които просто ги прави ... за норматив...@Airfan: Само от присъствието ти тук съм изградил уважение към теб, но чети ми постовете де Писал съм - дъщеря си не съм я пляскал - не е давала поводи
                          Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                            Yavor написа:
                            ...Апропо, Стелияне - на коя дата е роден твоя - да не е козирог като моя?
                            Абе зодията все я забравям, щото аз знам само 2 зодии - Лъв и Овен. Но иначе е на 15.12.2006 в 0:24. Когато го видях час по-късно изобщо не му пукаше, че е посреднощ, а се "оглеждаше" да види новият свят. Вярно, не го храня с шамари, но просто само с думи не става - преди малко майка му го наказа, като му прибра топката защото я риташе в хола. А за това - сме му говорили, че говорили - специално за това няма да го плесна, но има неща, които просто ги прави ... за норматив...@Airfan: Само от присъствието ти тук съм изградил уважение към теб, но чети ми постовете де Писал съм - дъщеря си не съм я пляскал - не е давала поводи
                            Благодаря! И ти имаш моето уважение от доста отдавна.Моята щерка е козирог

Коментар

jenshen73 написа:
                              Абе зодията все я забравям, щото аз знам само 2 зодии - Лъв и Овен.
                              Хм, по датата трябва да е Стрелец.А и като гледам че ти си Лъв, явно жена ти е Овен - ние сме обратно аз съм Овен, а жената Лъв. Явно затова бЪхтем дЕцата си А колегата Airfan май беше Везни - е само тази зодия има всичкото търпение на света Е сега очаквам някой да каже че сме го обърнали на астрологична тема

Коментар

Yavor написа:
                                jenshen73 написа:
                                Абе зодията все я забравям, щото аз знам само 2 зодии - Лъв и Овен.
                                Хм, по датата трябва да е Стрелец.А и като гледам че ти си Лъв, явно жена ти е Овен - ние сме обратно аз съм Овен, а жената Лъв. Явно затова бЪхтем дЕцата си А колегата Airfan май беше Везни - е само тази зодия има всичкото търпение на света Е сега очаквам някой да каже че сме го обърнали на астрологична тема
                                Дева съм браточка, деваа.

Коментар

Working...
                                X