@Yavor: Горил съм си ръцете като дете точно два пъти - в присъствие на баба ми и дядо ми, които не смееха да ме пляснат. Научих си урока по трудния начин. Веднъж съм изсипал рафт със стъклени чаши отгоре си - според майка ми - само едно чудо ме е спасило да нямам НИКАКВИ порязвания по мен, а всичкото стъкло е било станало на сол. Синът ми избягва печката по една единствена причина - шамара по дупето (опаковано добре в гащи и памперс)... Както писах в първият си пост - боят може да не помага, но и не пречи. П.П. И продължавам да твърдя, че разрухите по стадионите, убийствата по дискотеките и самоубийствата с висока скорост се дължат на недостатъчно шамаросване в детска възраст. Няма да твърдя, че болката е велик мотиватор, но съм прав в това си твърдение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шамарът като възпитателно средство
Collapse
X
-
jenshen73 написа:@Yavor: Горил съм си ръцете като дете точно два пъти - в присъствие на баба ми и дядо ми, които не смееха да ме пляснат. Научих си урока по трудния начин. Веднъж съм изсипал рафт със стъклени чаши отгоре си - според майка ми - само едно чудо ме е спасило да нямам НИКАКВИ порязвания по мен, а всичкото стъкло е било станало на сол. Синът ми избягва печката по една единствена причина - шамара по дупето (опаковано добре в гащи и памперс)... Както писах в първият си пост - боят може да не помага, но и не пречи. П.П. И продължавам да твърдя, че разрухите по стадионите, убийствата по дискотеките и самоубийствата с висока скорост се дължат на недостатъчно шамаросване в детска възраст. Няма да твърдя, че болката е велик мотиватор, но съм прав в това си твърдение.
Коментар
-
Тука има некви абсолютни гении на възпитанието и културата. Направо са велики гениии... Образци за психолози и оратори. Всичко им е мед и масло на тях... Направо ми призлява колко примерни, прилежни, културни, интелегентни се изкарват. Абе я погледнете да не би крила да са ви поникнали!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Re: Шамарът като възпитателно средство
karloson написа:Какво е мнението ви за боя с възпитателна цел? Яли ли сте пердах като деца и мислите ли, че той е допринесъл за възпитанието и формирането ви като личност? Бихте ли напердашили детето си, ако то направи някоя крупна беля? И всякакви други размисли, свързани с правата на детето, правата на родителите, как отглеждаме и възпитаваме децата си...Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Тука има некви абсолютни гении на възпитанието и културата. Направо са велики гениии... Образци за психолози и оратори. Всичко им е мед и масло на тях... Направо ми призлява колко примерни, прилежни, културни, интелегентни се изкарват. Абе я погледнете да не би крила да са ви поникнали!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Яворе, в поста, който си цитирал, съм написал, че децата не се раждат "инати", "вироглави", "трудни" и. т. н. Ние, родителите им, с неуменията си да им слезем на нивото, да ги разберем, да направим така, че и те да ни разбират, ги правим такива. Напълно погрешно смяташ, че възпитанието на детето става само и само с тормоз, и ти си избрал по-лекия му вариант - физическия. Асолютно съм съгласен с теб, че психическото насилие по време на отглеждането прави малоценни хора. Просто насилието, по какъвто и да е било начин, се отразява. Наистина, трябва много да прекалиш, за да стане фатално, и за да не спорим много, бих се съгласил, че "в малки дози" не вреди, но е абсолютно излишно. Ако сина ми посегне към котлона, просто няма да му позволя да го пипне, ще му обясня какво е горещо, боли, ох, и. т. н., ще му приближа ръчичката за да усети какво е означава това, което му говаря, и ще му отвлека вниманието с нещо друго. Правил съм го вече. След няколко пъти губи интерес. Ако го дръпна грубо от там, и го плесна през ръцете, първата му работа след това ще бъде да се върне пак. Ако го набия здраво, няма, от страх. Но точно отгледаните в страх са комплексари и психически малоценни. В България има голям проблем с домашното насилие, боя на много места, както и сред доста хора в нашия форум, виждам, се възприема като нормална част от живота. Той е универсално средство за разрешаване на проблемите на пътя, на пазара, в търговията и смятам, че е въпрос на елементарна интелигентност, да дадем нещо от себе си, за да се борим срещу това. Дори и условно да приемем, че има "здравословна доза бой", нещо, с което съм абсолютно несъгласен, границата между нея и "нездравословната" е твърде тънка, и много хора я прекрачват ей така, по навик, защото знаят, че когато детето направи беля, то се бие. А много често то прави бели, защото на мама много-много не ѝ се занимава с него, то расте "на самотек", другите деца и баба му са почти единствиния пример за подражание, и на нея ѝ е по-лесно да му шибне два шамара, вместо да ѝ излезе мазол на езика от обяснения, и да му показва всъщност как е трябвало да постъпи. След това вечерта, баща му, на три ракии, разбира какво е направил малкия пакостник, и му дърпва един здрав бой, "за да се научи". Малкия става отличник (как няма да стане, нали баща му ...), идва в София студент, влюбва се, сватба. След медения месец в Анталия започва по същия начин да учи жена си. После дори не я учи на нищо, просто е изнервен от работата, тя нещо му мрънка, айде шамарите. В един момент на теб ти писва, защото това все пак е дъщеря ти (примерно) отиваш и му избиваш зъбите (щото малко са го били като малък). На мен този сценарии не ми харесва, и държава, в която това е нормално, също. А това всъщност е нашата държава.
Коментар
-
tomny написа:Яворе, в поста, който си цитирал, съм написал, че децата не се раждат "инати", "вироглави", "трудни" и. т. н.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Yavor написа:kiro_of_the_day написа:Тука има некви абсолютни гении на възпитанието и културата. Направо са велики гениии... Образци за психолози и оратори. Всичко им е мед и масло на тях... Направо ми призлява колко примерни, прилежни, културни, интелегентни се изкарват. Абе я погледнете да не би крила да са ви поникнали!
Коментар
-
tomny написа:jenshen73 написа:..... и като излезе херувимче.....FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Още от тук бъркаш! Това го твърдят обикновенно късметлиите родители да послушни и хрисими деца.На такива деца, дето още от бебета спинкат като къпани и прочее...
Коментар
-
Re: Шамарът като възпитателно средство
Atanas71 написа:karloson написа:Какво е мнението ви за боя с възпитателна цел? Яли ли сте пердах като деца и мислите ли, че той е допринесъл за възпитанието и формирането ви като личност? Бихте ли напердашили детето си, ако то направи някоя крупна беля? И всякакви други размисли, свързани с правата на детето, правата на родителите, как отглеждаме и възпитаваме децата си...Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Yavor написа:tomny написа:jenshen73 написа:..... и като излезе херувимче.....
Коментар
-
Airfan написа:quote]Позволи ми да не се съглася с теб. Комплексари са точно тези, които избиват всичко на бой по улици, стадиони и т.н. Точно те са възпитани да се страхуват от дървения господ. ?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Airfan написа:quote]Позволи ми да не се съглася с теб. Комплексари са точно тези, които избиват всичко на бой по улици, стадиони и т.н. Точно те са възпитани да се страхуват от дървения господ. ?
Коментар
-
Airfan написа:kiro_of_the_day написа:Airfan написа:quote]Позволи ми да не се съглася с теб. Комплексари са точно тези, които избиват всичко на бой по улици, стадиони и т.н. Точно те са възпитани да се страхуват от дървения господ. ?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар