Интересува ме някой засичал ли е какъв трафик прави Skype? Може ли някой да ми каже ориентировъчни стойности за трафик при различно използване на Skype? Примерно само при чат колко е, при разговор - колко и при използване на камера? Въпроса е за да се разбере дали 2,5 GB трафик на месец ще са достатъчни за сърфиране в интернет и използване на Skype, разбира се без сваляне и пращане на файлове.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно Skype.
Collapse
X
-
Re: Въпрос относно Skype.
peho написа:Интересува ме някой засичал ли е какъв трафик прави Skype? Може ли някой да ми каже ориентировъчни стойности за трафик при различно използване на Skype? Примерно само при чат колко е, при разговор - колко и при използване на камера? Въпроса е за да се разбере дали 2,5 GB трафик на месец ще са достатъчни за сърфиране в интернет и използване на Skype, разбира се без сваляне и пращане на файлове.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
-
Полвам skype през GSM-a, през 3G мрежата на Глобул. За около 6 часа непрекъсната връзка, само чат - когато някой ми пише, не безразборен и постоянен, трафикът ми е около 1 MB.Иначе в офиса ползваме интернет през MTEL, с месечен лимит 5 GB. Досега никога не сме го достигали, като скайпът постоянно е включен, браузват се страници, жена ми гледа дори някакви сериали и клипчета в онлайн телевизия, изпращат се по няколко мейла и се получават на ден... Максималният трафик, който сме правили е около 4 GB за месец.(На лаптопа ползвам някакъв free wifi, от който пиша и в момента - срещу офиса ми има кафенета с wifi точки).
Коментар
-
Аз съм доволна от глобул - връзката е прилична, дори на места с не много добър обхват, а в града е доста скоростна, цената от промоциите е добра.... мисля, че в момента глобул е по-добрият вариант от Мтел. 2.5 ГБ ще са ти достатъчниВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ползвам такъв интернет само че не в БГ но е от групата на Глобул и е пълен боклук така че според мен ако не ви е как да кажа "наложително" не използваите още тази услуга!! Не съм се интересувал как точно се осъществява връзката но от личчните си наблюдения не е добъра,а и не вярвам в БГ да е по-добър.Към конкретния въпрос на колегата ще ти стигнат едни 2 Гб за Скайп и браузване без никакви проблемиТолкова е лесно да поправяш другите. Толкова е трудно да поправяш себе си
Коментар
-
Благодаря за отговорите, очаквам и още такива :D Лично аз никога не съм бил на ограничен трафик и нямам представа колко трафик отива покрай това за което питам, просто не ми се е налагало да го следя. А сега така е много полезно да чуя отговорите на хора, които са използвали или ползват такава/подобна услуга.
Коментар
-
svilens написа:emzo написа:За всеки случай един firewall и режеш всичко без скайп и браузър-а.Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
4uk1t написа:Ползвам такъв интернет само че не в БГ но е от групата на Глобул и е пълен боклук така че според мен ако не ви е как да кажа "наложително" не използваите още тази услуга!! Не съм се интересувал как точно се осъществява връзката но от личчните си наблюдения не е добъра,а и не вярвам в БГ да е по-добър.Към конкретния въпрос на колегата ще ти стигнат едни 2 Гб за Скайп и браузване без никакви проблеми
Коментар
-
При мобилният достъп операторът ти отфилтрира целия входящ трафик който не е инициран от теб. Идеята е че може да има злоупотреби ако някой отвън примерно генерира трафик към клиент свързан през мобилната мрежа и по този начин натоварва сметката му. Аз се сблъсках с този проблем когато се опитах да прехвърлям данни директно между две устойства свързани към мрежата. За да стане номерът се наложи активиране на услуга "Мобилен офис" и тогава пак трансферът е възможен само между потребители те на тази услуга. Иначе трафикът на скайп трудно може да се предвиди защото може твоят клиент да рилейва чужди разговори или файлтрансфери - стига да не е блокиран. Клиентът ползва един порт който е указан в настройките (другите два възможни порта са 80 и 443 - те могат да се забранят от настройките)За щастие през GPRS/EDGE/UMTS това не може да стане. Това е при Мтел но по спомени и при останалите оператори беше така - скоро не съм ползвал нищо друго освен Мтел.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар