Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

Immortal написа:
    BolgAryan написа:
    ... откраднати от България.Доколкото разбрах аз, дори от този тенденционен репортаж, същите тези деца, са били откраднати от Полша. Такова е решението и на съда. Били са отведени от баща им, против волята на тяхната майка, и то в нейно отсъствие. И доклкото разбрах, през това време тя е била на гурбет, за да изкара пари, с които да се погрижи за бъдещето им. Тези деца не са само Български граждани, те са и Полски граждани. От друга страна, съм съгласен, че начинът за отвеждането им беше абсолютно неприемлив и варварски. Нещо нормално за България, междувпрочем.Според мен, би трябвало на отвеждането да присъства детски психолог, децата и баща им да се повикат в някоя държавна институция, и там, цивилизовано да им се съобщи решението на съда, с децата да разговаря детски психолог и мирно и тихо да се заведат при майка им. Това, което се вижда от репортажа наистина е абсолютно неприемливо за една държава, с претенции да е европейска.Тази тема не цели дискусии относно правотата на случилото се, мястото за протеста, виновници за трагедията и спорове от полов характер кой от двамата родители е по-подходящ. А какво цели?Не искам спорове. Искам позитивизъм. Ще следя темата до колкото мога и докладвам мненията, които като автор на самата тема не искам и не мисля, че трябва да присъстват тук. Ще помоля модераторите да направят същото. За да не ми се налага да повръщам отново.Ако не искаш спорове, не пускай темата. Дори като автор на темата нямаш никакво право да казваш на кой какво мнение да има по даден въпрос или пък дали да го напише в тази тема или не. Това какво ти искаш да се пише по темата не означава, че трябва да се съобразяваме с това. Аз като модератор, ще съблюдавам правото на всеки да се изкаже по темата ти, независимо дали на теб съответното мнение ти харесва или не.Който може и иска да дойде - нека дойде.Който не иска - да е жив и здрав.
    Моят коментар е в синьо.
    Както казах в началото на темата - не искам да споря и убеждавам абсолютно никой, още повече с хора доказали липсата на каквото и да е национално самосъзнание.Темата имаше информационен характер. За това и най-учтиво помолих да не се превръща в спорове както предната. Ваше, и очевидно най-вече твое право е, е да не уважите тази молба. Някой биха казали, че е въпрос на възпитание, а аз - на отношение.Вече е Понеделник, събитието описано в темата бе вчера. Нямам какво да правя в тази тема повече. Ако все още имаш желание да ръмжиш по мой адрес ще трябва да ме гониш по другите теми или да си избереш някой друг.Лека и приятна седмица на всички.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Malone написа:
      Четейки темата, да ви питам ... като този начин е неправилен, как точно трябваше да е правилния?Да се съберат 15 милиционери да пеят песни на децата и да правят "зайчета" на тълпата за да изпълнят разпореждането на съда?Айде кажете вие един начин, как вие бихте постъпили, ако се налагаше да изпълните задълженията си?В случая, да изпълните решението на съда. Но очаквам практически отговори, не философии.Защото тук пишете, че нямате мнение по правилността, не оспорвате решението на съда, защото не знаете дали майката е зла алкохоличка, а бащата света вода ненапита или обратното или нито едно от двете.Но имате мнение по начина. ОК.Айде напишете, кой е начина при такава ситуация.
      Eдин адвокат (предполагам) се изказа по НТВ относно правната страна на въпроса преди няколко минути. Ето няколко точки от изказването:1. Никой няма право да влиза в контакт с децата, освен съдебният изпълнител, който не се вижда на кадрите. Не някаква си леля, която ги дърпа и социални работници и полиция, които съдействат. 2. Бащата е бил в правото си да реагира така, защото, според закона, в случая може да се говори за неизбежна отбрана 3. С децата е трябвало да говорят съдебния изпълнител, социални работници и психолози, а не, като ги видят на пейката, да ви вкарат като чувал с картофи в дипломатическия автомобил.И тък като аз дори и на кръжок не ходя - склонна см да му вярвам.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Malone написа:
        Четейки темата, да ви питам ... като този начин е неправилен, как точно трябваше да е правилния?Да се съберат 15 милиционери да пеят песни на децата и да правят "зайчета" на тълпата за да изпълнят разпореждането на съда?Айде кажете вие един начин, как вие бихте постъпили, ако се налагаше да изпълните задълженията си?В случая, да изпълните решението на съда. Но очаквам практически отговори, не философии.Защото тук пишете, че нямате мнение по правилността, не оспорвате решението на съда, защото не знаете дали майката е зла алкохоличка, а бащата света вода ненапита или обратното или нито едно от двете.Но имате мнение по начина. ОК.Айде напишете, кой е начина при такава ситуация.
        Ти нормален си бе човек? Хващат децата както аз хващам прасето което купувам от месната ферма и ги вкарват в някакъв бус....аналогията,ми и аз така натиквам прасето в комбито Тия деца да не са прасета? Тая каква майка им е,като позволява така да ги дърпат и нтискат насила??? Винаги има начин...И не знам кой точно е прав,не ме и интересува Важното е,че идват тук в България и се държат така сякаш са си у дома! А полицията подала задни части и им лъска обувките...Нямам думи!!! Ако това нещо се случи в друга държава ще ни изритат като парцали от там! Виж какво направиха англичаните за Майкъл Шийлдс,при все,че е опитал да убие човек тук...не им пукаше,важното бе,че е англичанин и е в друга държава насила А либийците? Те колко време не ни дадоха мед сестрите? Бяха и готови да ги убият! А ние какво правим за тия деца,пускаме ония да дойдат и да ги вземат като животни в собствената ни държава Това ме е яд в случая и не ми дава мира,а не кой е прав и кой крив!
        ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
          Malone написа:
          Ти нормален си бе човек? Хващат децата както аз хващам прасето което купувам от месната ферма и ги вкарват в някакъв бус....аналогията,ми и аз така натиквам прасето в комбито Тия деца да не са прасета? Тая каква майка им е,като позволява така да ги дърпат и нтискат насила??? Винаги има начин...И не знам кой точно е прав,не ме и интересува Важното е,че идват тук в България и се държат така сякаш са си у дома! А полицията подала задни части и им лъска обувките...Нямам думи!!! Ако това нещо се случи в друга държава ще ни изритат като парцали от там! Виж какво направиха англичаните за Майкъл Шийлдс,при все,че е опитал да убие човек тук...не им пукаше,важното бе,че е англичанин и е в друга държава насила А либийците? Те колко време не ни дадоха мед сестрите? Бяха и готови да ги убият! А ние какво правим за тия деца,пускаме ония да дойдат и да ги вземат като животни в собствената ни държава Това ме е яд в случая и не ми дава мира,а не кой е прав и кой крив!
          Прав си колега , за това идеше реч. Но тук по какъв ли не начин ми обесняваха да не мисля така ,че било първосигнално , като стадо овце и други най-различни оприличения.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Оххх следя темата от началото и,някои постове са толкова........чак ми е смешно.От прастите ли си го смучите господа???Ок всеки има право на мнение,изказваите го няма лошо,но,защо се опитвате да го вталпите и на другите,като си мислите че сте прави!Не всички деца са толкова наивни и глупави,че да немогат да разберат каде е по добре за тях За да вика ПОМОЩ има за какво
            "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
            не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

dzvqroto-qnisZ написа:
              Оххх следя темата от началото и, някои постове са толкова........чак ми е смешно.От пръстите ли си го смучите господа???Ок, всеки има право на мнение, изказвайте го няма лошо, но защо се опитвате да го втълпите и на другите, като си мислите, че сте прави!Не всички деца са толкова наивни и глупави, че да не_могат да разберат къде е по-добре за тях За да вика "ПОМОЩ", има за какво
              Никой не убеждава никой в нищо. Нека погледнем фактите. Нито вие, нито аз знаем каква е истината. ОБАЧЕ, щом съдът и то в България е потвърдил на няколко инстанции решението, едва ли е случайно. Децата не са глупави и наивни, но не могат да взимат сами решения и не знаят кое е най-доброто за тях, затова и нямат думата. Същото викащо "Помощ" дете, вчера каза колко прекрасно се чувства в Полша при майка си. И как наистина трябваше да бъде изпълнено съдебното решение според вас, като бащата очевидно е решил да прави циркове и да саботира изпълнението на решението???
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

...

Като гледам колко лесно се манипулира обществото, още по-лесно е да манипулираш едно дете. По-добре е обществения интерес да е прикован към тези две деца и да протестираме пред посолството на Полша, отколкото към нещо такова, за което Полша не ни е виновна:2500 деца остават извън градина в София01 юни 2009 / News.dir.bgБлизо 2500 деца са извън приема за детските градини при последното класиране на Столична община. Това каза днес пред журналисти заместник-кметът по образование Йорданка Фандъкова, която посети протеста на майки пред храм
                Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

karloson държавата я Б.Х. за нашите деца за съжаление Yellow_Flash_Colorz_PDT_50
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

style34 написа:
                    dzvqroto-qnisZ написа:
                    Оххх следя темата от началото и, някои постове са толкова........чак ми е смешно.От пръстите ли си го смучите господа???Ок, всеки има право на мнение, изказвайте го няма лошо, но защо се опитвате да го втълпите и на другите, като си мислите, че сте прави!Не всички деца са толкова наивни и глупави, че да не_могат да разберат къде е по-добре за тях За да вика "ПОМОЩ", има за какво
                    Никой не убеждава никой в нищо. Нека погледнем фактите. Нито вие, нито аз знаем каква е истината. ОБАЧЕ, щом съдът и то в България е потвърдил на няколко инстанции решението, едва ли е случайно. Децата не са глупави и наивни, но не могат да взимат сами решения и не знаят кое е най-доброто за тях, затова и нямат думата. Същото викащо "Помощ" дете, вчера каза колко прекрасно се чувства в Полша при майка си. И как наистина трябваше да бъде изпълнено съдебното решение според вас, като бащата очевидно е решил да прави циркове и да саботира изпълнението на решението???
                    Аман от българици
                    "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
                    не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

Аз бих казал, аман от "прабългари" колежке.Такива, които не могат да напишат две изречения на родния си език без да допуснат три правописни грешки. А Вашите са и повече като гледам и предните Ви постове.Нищо лично.Ele, не съм гледал интервюто на въпросния адвокат, но четейки краткия пример, който си дала, в частност точка 2 ... много е далече от правната истина.В НК е определен обхвата на определението "Неизбежна отбрана" [чл. 12, ал. 1]. Важно е да се отбележи, че за да съществува "неизбежна отбрана" е нужно да се види какъв е обектът на нападението, то трябва да е насочено срещу държавни, обществени или лични интереси, които са правно защитени.В случая е ясно, че правно защитени са интересите на майката и в състояние на неизбежна отбрана е не бащата, а служебните лица. Те защитават правно защитените интереси [от няколко инстанции], а не бащата.@paralesaАз ... не знам дали съм нормален, може би не съм, но ... как ще коментираш това, което ти написа style34?
                      style34 написа:
                      Същото викащо "Помощ" дете, вчера каза колко прекрасно се чувства в Полша при майка си.
                      Е?Аз ли съм ненормален или вие реагирате първосигнално?Да обвиним ли децата за ненормални, че не знаят какво искат?Днес така, а утре иначе?
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

Аз мисля, че момиченцето на хубав чист полски език, каза как се чувства при майка си - "добже".Поради това и спрях да пиша по тази тема. Мисля че темата е изчерпана.А и белегът, който бащата е оставил на бузата на майката на неговите деца, говори за него красноречиво - див балкански субект.

Коментар

Безсмъртни, и на бащата сигурно му е мило детенцето, съгласен съм, не искам да съм на негово място и въобще не искам да го обвинявам в каквото и да било.Идеята е, че както някой написа в другата тема, попаднахме благодарение на жадните за жълто журналисти в някакъв ултра долен битовизъм и сега си късаме тук ризите без да можем да определим защо.А може би и това е идеята.Кръв и зрелища на тълпата, за да не гледа там където има какво да се види.
                          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                            Безсмъртни, и на бащата сигурно му е мило детенцето, съгласен съм, не искам да съм на негово място и въобще не искам да го обвинявам в каквото и да било.Идеята е, че както някой написа в другата тема, попаднахме благодарение на жадните за жълто журналисти в някакъв ултра долен битовизъм и сега си късаме тук ризите без да можем да определим защо.А може би и това е идеята.Кръв и зрелища на тълпата, за да не гледа там където има какво да се види.
                            Не мисля. Случилото се показа на какво ниво са полиция и социални служби. Мисля, че отвори много въпроси относно компетентността им да се справят с необичайни ситуации, ако мога да я квалифицирам като необичайна. Още нещо, което пропуснах да спомена - решението на съда е въз основа на твърдения на майката, че децата са изведени противозаконно от странат - в същото време бащата показва декларация, с която майката разрешава на бащата да изведе децата. Мисля, че автобусната катастрофа е по-голямо зрелище, отколкото това представление - има повече материали онлайн от потребители....
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И на "какво ниво са полиция и социални служби"?Изпълнили са решението на съда. Така ли е или не?Изпълнението на съдебните решения са задължителни колежке, все още сме държава, а не анархично общество, не сме отстранили всички форми на йерархия.И слава богу.Ти запозна ли се с решението на съда, че си така категорична в неговите мотиви или информацията ти е от агенция "ЕЖК"*.*Агенция ЕЖК - Агенция "Една жена каза"
                              www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                                моите уважения колега!100% съм съгласен с теб.

Коментар

Working...
                                X