Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: ...

1. Децата имат двойно гражданство - и българско, и полско/2. Бракът е сключен в Полша, в Полша са родени децата. Не е разтрогнат брака, де юре родителите са все още женени.3. Докато майката е била на гурбет в Испания (по думите на бащата - тя се била върнала в Полша, но не се прибрала в къщи, а отишла при роднини), бащата и бабата (която гледала децата в отсъствието на майката) се качват на колата и се прибират в България.4. Това не знам, да кажат правистите.Замислете се точно вие, хората с деца, ако утре съпругата (или съпругът) ви , докато вие сте на работа, се качи на колата заедно с децата ви, и замине при родителите си??? И вие като се върнете, децата ви ги няма? И след това 2 години да не можете да ги видите? А през това време на тях да им се наговорят какви ли не неща за вас?Пак ви казвам, действате първосигнално.Аз не заставам на ничия страна. Както каза и karloson, не знаем почти нищо. Видяхме единствено как БЪЛГАРСКИТЕ институции направиха една срамна и позорна за България сцена с насилственото прибиране на децата.Дали лично посланикът е бил там - не съм убеден. Служител на посолството - да, но едва ли посланикът лично ще отиде да прибира децата. Не се разбра и от репортажа.

Коментар

karloson написа:
      Имам някои въпроси:1. Децата какво гражданство имат?2. Къде е сключен бракът и - съответно - къде е разтрогнат?3. Как бащата е взел децата си и ги е довел в България?3. Определя ли се и от кого срока за "отвеждането за определено време" при правото на лични отношения и необходимо ли е съгласието на другия родител при това отвеждане? По този начин не може ли всеки разведен родител просто да си вземе (отвлече) детето, да го крие година и половина и после да докаже, че то се е приспособило?Имаше преди време доста нашумели случаи - българки, омъжени за араби (иранци, сирийци...), които не можеха да вземат или виждат децата си и българското правителство беше безсилно да им осигури правата. Не е ли това един обратен случай?П.П. Immortal всъшност даде някои разяснения, засягащи тези въпроси. Не съм запознат с това законодателство и това е допълнителен аргумент да не си позволявам да давам оценки и заемам страна - съответно и да подкрепям протести. Похвално е когато обществото е социално и политически ангажирано, но не бива да бъдем овце, хукващи след една идея или действие без да сме наясно какво правим. Не искам да обидя никого с тези думи!
      Според Член 13 независимо от разпоредбите на предходния член съдебният или административният орган на замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или организацията, които се противопоставят на неговото връщане, установят, че: то се е приспособило към новата си среда (Сами преценете дали някой установи до колко детето се е приспособило към новата си среда). Според Член 10 централният орган на държавата, в която се намира детето, взема или способства да бъдат взети всички необходими мерки за осигуряване на доброволното връщане на детето. (Сами преценете от видео материала до колко бе осигурено доброволното връщане на детето?!). Ето за това говорим че влачиха детето като парцал. И стига с тези овце , овчари ли станахме в този форум.
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Immortal написа:
        1. Децата имат двойно гражданство - и българско, и полско/2. Бракът е сключен в Полша, в Полша са родени децата. Не е разтрогнат брака, де юре родителите са все още женени.3. Докато майката е била на гурбет в Испания (по думите на бащата - тя се била върнала в Полша, но не се прибрала в къщи, а отишла при роднини), бащата и бабата (която гледала децата в отсъствието на майката) се качват на колата и се прибират в България.4. Това не знам, да кажат правистите.Замислете се точно вие, хората с деца, ако утре съпругата (или съпругът) ви , докато вие сте на работа, се качи на колата заедно с децата ви, и замине при родителите си??? И вие като се върнете, децата ви ги няма? И след това 2 години да не можете да ги видите? А през това време на тях да им се наговорят какви ли не неща за вас?Пак ви казвам, действате първосигнално.Аз не заставам на ничия страна. Както каза и karloson, не знаем почти нищо. Видяхме единствено как БЪЛГАРСКИТЕ институции направиха една срамна и позорна за България сцена с насилственото прибиране на децата.Дали лично посланикът е бил там - не съм убеден. Служител на посолството - да, но едва ли посланикът лично ще отиде да прибира децата. Не се разбра и от репортажа.
        Добре бе колега , стига давай примери с това каде може да са ми децата като се върна от работа. Против съм на начина по който бяха взети тези деца , че се нарушават правата им и то по няколко точки. Пред историята в момента не играе роля , пак ти казвам начина по който беше извършено посегателството. Или това не е важно , важното е че бащата ги е отвлякал Това е нашата същност , няма национално съзнание , не милеем за българското браним чуждото.
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

В крайна сметка ще се установи, че говорим за едно и също.Аз няколко пъти вече написах отношението си към случката.И още веднъж ще напиша, че действате първосигнално.Съгласен съм с това, което си написал - да, това което видяхме на репортажа е ужасно, срамно, позорно.Но, ЗАЩО протестът е пред Полското посолство? ДО КОГА ще продължаваме да търсим вина все в чуждото, в другия, в различния? С какво е виновна полската държава, че няколко български ГОВЕДА отидоха в Асеновград и най-брутално изтръгнаха децата от ръцете на баща им? Има стотици други начини, по които това можеше да стане цивилизовано и достойно.А дали децата да останат при баща си или да заминат с майка си - съдът вече е решил. И докато продължаваме да не си уважаваме институциите, няма да се "оправим". За да се потвърди на няколко инстанции решението децата да се върнат в Полша при майка им, значи има защо.

Коментар

Immortal написа:
            В крайна сметка ще се установи, че говорим за едно и също.Аз няколко пъти вече написах отношението си към случката.И още веднъж ще напиша, че действате първосигнално.Съгласен съм с това, което си написал - да, това което видяхме на репортажа е ужасно, срамно, позорно.Но, ЗАЩО протестът е пред Полското посолство? ДО КОГА ще продължаваме да търсим вина все в чуждото, в другия, в различния? С какво е виновна полската държава, че няколко български ГОВЕДА отидоха в Асеновград и най-брутално изтръгнаха децата от ръцете на баща им? Има стотици други начини, по които това можеше да стане цивилизовано и достойно.А дали децата да останат при баща си или да заминат с майка си - съдът вече е решил. И докато продължаваме да не си уважаваме институциите, няма да се "оправим". За да се потвърди на няколко инстанции решението децата да се върнат в Полша при майка им, значи има защо.
            Както и да е няма да коментирам повече темата . Всички в които не е умряло националното съзнание нека да подкрепим протеста , всичко това да получи достатъчна гласнос и да реагира някоя европейска институция която може да защити правата на тези деца.

Коментар

И аз бях бесен след репортажа, НО! Immortal е прав. Решението е взето на няколко инстанции. Едва ли е случайно. Децата не искат - да, на тази възраст са много лесно манипулируеми, затова и те нямат думата в съда, счита се, че не знаят кое е най-доброто за тях. Имам роднина, близък, който се разведе с жена си и тя постепенно озлоби детето срещу него (то живее при нея). А за грозната сцена, че не трябваше да я има - така е.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Гледам че си пишете 3ма на кръст в тази тема.. Моето мнение по въпроса е ,че няма за какво да протестирам.Има прекалено много неясноти ,медийна раздувка с цел сензация която се използва от бащата да се опита да си върне децата.Правителството уж щяло да прави нещо ама какво - проверки демек ще отбият номера и тва.Ако са умни ще говорят родителите и ще се разберат , ако ли не ще направят такива глупости който направиха , а на мен и на нас като цяло работата не ни е да им се мешаме.
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                  Има прекалено много неясноти ,медийна раздувка с цел сензация която се използва от бащата да се опита да си върне децата.
                  И аз се зачудих, какво прави точно тогава и точно там, в Асеновград, екип на Нова телевизия...Някой ги е извикал там, най-вероятно бащата, а това означава, че не е бил "изненадан" от появата на съдия-изпълнителя...Бе...циркове. Типично по Български.

Коментар

Atanas71 написа:
                    Immortal написа:
                    Мога да бъда и по-циничен:Какво сте се загрижили за две полячета (да, те са полячета, защото майката е сигурна, но бащата не винаги е)? Те и без това, дори и да останат в България, като поотраснат още малко сами ще си идат в Полша. Заради България.Единственото грозно нещо в случая е начина, по който те бяха отведени. Тогава протестирайте, не пред полското посолство, а пред Българските институции...Аз също като човек, и дай Боже като бъдещ баща бях отвратен от сцената, която видях. Но затова не е виновна Полската държава.Но българинът е като стадо овце - той действа първосигнално и без да мисли. Затова сме на това дередже, извинете за чуждицата.Протестирайте пред когото и за каквото искате. Там, където наистина обаче трябва да се протестира, няма никой.
                    Явно ние с децата деистваме първосигнално и сме стадо овце И не наричай децата полячета , как може да правиш такива изказвания само и само да е на твоя страна спора . Това са български деца които се молеха на чист български , Помощ. Нямам повече думи за това което изписа.
                    Има ли значение какви по народност са децата???Такова ли трябва е отношението към едно дете???
                    "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
                    не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

dzvqroto-qnisZ написа:
                      Atanas71 написа:
                      Immortal написа:
                      Мога да бъда и по-циничен:Какво сте се загрижили за две полячета (да, те са полячета, защото майката е сигурна, но бащата не винаги е)? Те и без това, дори и да останат в България, като поотраснат още малко сами ще си идат в Полша. Заради България.Единственото грозно нещо в случая е начина, по който те бяха отведени. Тогава протестирайте, не пред полското посолство, а пред Българските институции...Аз също като човек, и дай Боже като бъдещ баща бях отвратен от сцената, която видях. Но затова не е виновна Полската държава.Но българинът е като стадо овце - той действа първосигнално и без да мисли. Затова сме на това дередже, извинете за чуждицата.Протестирайте пред когото и за каквото искате. Там, където наистина обаче трябва да се протестира, няма никой.
                      Явно ние с децата деистваме първосигнално и сме стадо овце И не наричай децата полячета , как може да правиш такива изказвания само и само да е на твоя страна спора . Това са български деца които се молеха на чист български , Помощ. Нямам повече думи за това което изписа.
                      Има ли значение какви по народност са децата???Такова ли трябва е отношението към едно дете???
                      Много точни въпроси задаваш колежке , но няма да ти отговори никой адекватно . Ще получиш няколко страници драсканици но без да се казва нещо конкретно , безцелно философстване. Това че си ме цитирала надявам се не се отнася аз да отговарям на зададените от теб въпроси. Аз съм ги задал няколко пъти по-нагоре в темата но неполучавах отговори а тълкуване на историята между майката и бащата. Кой го интересуват децата в тази тема важно било че бащата ги отвлякал и бил виновен а това че ги размятаха като парцали никой не изрази мнение. Евала ти че още един човек се осмили да зададе тези въпроси.

Коментар

Май тук някои хора четат на диагонал!Колегата Immortal няколко пъти натърти върху факта (извинявям се за главните букви),ЧЕ ТАЗИ ИДИОТЩИНА БЕШЕ ИЗВЪРШЕНА ОТ БЪЛГАРСКИ ВЛАСТИ,ИЗПЪЛНЯВАЩИ ПО-НАЙ ПЪРВОБИТНИЯ НАЧИН РЕШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИ СЪД.Ако трябва да има протест,то той би трябвало да бъде пред Агенцията за закрила на детето(българската).Това е моето мнение.
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Никой не е длажен да ходи на този протест!!!Никой не е длажен да се подписва на петицията!!!Аз лично се потписах и препратих линка на приятели и познати и не съжалявам за това.Всеки си има лично мнение и право на избор.На дали една майка би дарпала и се държала със детето си по този начин!На тези деца каквото и да им се случи за напред,каквото и да се направи,тази глупава и идиотска постапка (меко казано)ще им остане до живот.Изказваите мненията си,но не се опитваите да го внушите и втълпите на другите!Безсмисленно и глупаво е!
                          "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
                          не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

В общият случай това си е манипулация на народонаселението, при това на тази част от населението, която е с овчи мозък. Наблегнете още веднъж на въпросът на Immortal: от къде НОВА телевизия са знаели за конкретният случай? М? И овчеглавият народ се юрна да защитава кауза, дето дори не е негова. Ей, хора, огледайте се колко много бездомни български деца има, а също и колко от тях стоят гладни и голи? Ама не, нали трябва да вярваме на медиите. Само едно ще ви рекна - това си е точно каквото стана със свинският грип - паника, паника, паника и ... никаква полза от нея... грип като грип...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ако след това циркаджийско представяне никой не беше реагирал, народът си беше затраял с мотива: не е наша работа, да се месим, или това беше манипулация или друго, сигурна съм, че щяхте пак да пишете в една подобна тема, само че щяхте да обвинявате в овчеглавие всички тези, които са отказали да вземат страна и не са се юрнали да защитават нечия клауза. Не виждам какъв е проблемът, че група народ иска да покаже гражданска позиция? От къде знаете, че е грешна? Това, че на вас не ви харесва и се чувствате манипулирани - ами хубаво - защо всички трябва да се чувстват като вас? Трябва ли да сме като ваденки (като през комунизма) и който се цепи от колектива трябва да бъде окачествяван с епитети? Ето ви един не толкова подходящ, но показателен пример - дават момченце, болно от рак, което се нуждае от пари. Все пак, дават го по медиите, значи може би е провокация и не трябва да вземаме страна - не е наш проблем. Ако, все пак някой се престраши да прати едно левче - то той най-вероятно е с овчи мозък да вярва на подобни манипулативни репортажи - от къде, аджиба, тези медии са знаели, че детето има нужда от пари????? Засрамете се и оставете хората сами да избират поведението си без да ги окачествявате и обиждате.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Четейки темата, да ви питам ... като този начин е неправилен, как точно трябваше да е правилния?Да се съберат 15 милиционери да пеят песни на децата и да правят "зайчета" на тълпата за да изпълнят разпореждането на съда?Айде кажете вие един начин, как вие бихте постъпили, ако се налагаше да изпълните задълженията си?В случая, да изпълните решението на съда. Но очаквам практически отговори, не философии.Защото тук пишете, че нямате мнение по правилността, не оспорвате решението на съда, защото не знаете дали майката е зла алкохоличка, а бащата света вода ненапита или обратното или нито едно от двете.Но имате мнение по начина. ОК.Айде напишете, кой е начина при такава ситуация.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X