Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

В Неделя от 14:00 часа пред Полското посолство на улица Хан Крум N46 ще има мирен протест срещу безумието случилото се тази седмица. Аз лично ще отида. Ще се радвам ако там видя и познати лица от този форум. Непознати също.Тази тема не цели дискусии относно правотата на случилото се, мястото за протеста, виновници за трагедията и спорове от полов характер кой от двамата родители е по-подходящ.Днес на работа гледах репортажа два пъти. И двата пъти очите ми се пълниха със сълзи. И двата пъти заради едно дете викащо помощ през прозореца от кола, носеща статута на чужда територия. И защото посредством него видях хиляди други деца и младежи, бивши и настоящи, които макар и не по такъв виден начин биват натирени, изгонени, пропъдени или откраднати от България.Не искам спорове. Искам позитивизъм. Ще следя темата до колкото мога и докладвам мненията, които като автор на самата тема не искам и не мисля, че трябва да присъстват тук. Ще помоля модераторите да направят същото. За да не ми се налага да повръщам отново.Който може и иска да дойде - нека дойде.Който не иска - да е жив и здрав.

Fiat Bravo T-Jet 120

Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Колега, шапка Ти свалям
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Re: Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

BolgAryan написа:
        ... откраднати от България.Доколкото разбрах аз, дори от този тенденционен репортаж, същите тези деца, са били откраднати от Полша. Такова е решението и на съда. Били са отведени от баща им, против волята на тяхната майка, и то в нейно отсъствие. И доклкото разбрах, през това време тя е била на гурбет, за да изкара пари, с които да се погрижи за бъдещето им. Тези деца не са само Български граждани, те са и Полски граждани. От друга страна, съм съгласен, че начинът за отвеждането им беше абсолютно неприемлив и варварски. Нещо нормално за България, междувпрочем.Според мен, би трябвало на отвеждането да присъства детски психолог, децата и баща им да се повикат в някоя държавна институция, и там, цивилизовано да им се съобщи решението на съда, с децата да разговаря детски психолог и мирно и тихо да се заведат при майка им. Това, което се вижда от репортажа наистина е абсолютно неприемливо за една държава, с претенции да е европейска.Тази тема не цели дискусии относно правотата на случилото се, мястото за протеста, виновници за трагедията и спорове от полов характер кой от двамата родители е по-подходящ. А какво цели?Не искам спорове. Искам позитивизъм. Ще следя темата до колкото мога и докладвам мненията, които като автор на самата тема не искам и не мисля, че трябва да присъстват тук. Ще помоля модераторите да направят същото. За да не ми се налага да повръщам отново.Ако не искаш спорове, не пускай темата. Дори като автор на темата нямаш никакво право да казваш на кой какво мнение да има по даден въпрос или пък дали да го напише в тази тема или не. Това какво ти искаш да се пише по темата не означава, че трябва да се съобразяваме с това. Аз като модератор, ще съблюдавам правото на всеки да се изкаже по темата ти, независимо дали на теб съответното мнение ти харесва или не.Който може и иска да дойде - нека дойде.Който не иска - да е жив и здрав.
        Моят коментар е в синьо.

Коментар

Re: Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

Immortal написа:
          BolgAryan написа:
          ... откраднати от България.Доколкото разбрах аз, дори от този тенденционен репортаж, същите тези деца, са били откраднати от Полша. Такова е решението и на съда. Били са отведени от баща им, против волята на тяхната майка, и то в нейно отсъствие. И доклкото разбрах, през това време тя е била на гурбет, за да изкара пари, с които да се погрижи за бъдещето им. Тези деца не са само Български граждани, те са и Полски граждани. От друга страна, съм съгласен, че начинът за отвеждането им беше абсолютно неприемлив и варварски. Нещо нормално за България, междувпрочем.Според мен, би трябвало на отвеждането да присъства детски психолог, децата и баща им да се повикат в някоя държавна институция, и там, цивилизовано да им се съобщи решението на съда, с децата да разговаря детски психолог и мирно и тихо да се заведат при майка им. Това, което се вижда от репортажа наистина е абсолютно неприемливо за една държава, с претенции да е европейска.Тази тема не цели дискусии относно правотата на случилото се, мястото за протеста, виновници за трагедията и спорове от полов характер кой от двамата родители е по-подходящ. А какво цели?Не искам спорове. Искам позитивизъм. Ще следя темата до колкото мога и докладвам мненията, които като автор на самата тема не искам и не мисля, че трябва да присъстват тук. Ще помоля модераторите да направят същото. За да не ми се налага да повръщам отново.Ако не искаш спорове, не пускай темата. Дори като автор на темата нямаш никакво право да казваш на кой какво мнение да има по даден въпрос или пък дали да го напише в тази тема или не. Това какво ти искаш да се пише по темата не означава, че трябва да се съобразяваме с това. Аз като модератор, ще съблюдавам правото на всеки да се изкаже по темата ти, независимо дали на теб съответното мнение ти харесва или не.Който може и иска да дойде - нека дойде.Който не иска - да е жив и здрав.
          Моят коментар е в синьо.
          А нужно ли беше според теб да изписваш всичкото това в синьо. Знам че ще намериш какво да отговориш , колкото и реалистично да е то. Темата си върви мирно и кротко , колегата е дал информация общо взето за протеста в неделя. Това за нунежните коментари.....няма такива всички са против видяното с децата. Може би колегата е искал да предодврати коментари от рода на " ....аз ако бях там.......онези защо не помогнаха на бащата....." не за нещо което лично му харесва или не. Някой път се пишат малко прибързано нещата без да се вникне ..... Разбирай ме както искаш според правилника на форума и ако трябва според теб ,предупреждение,БАН и други методи , но аз изказвам мнение харесвали ти или не , ти си прецини като модератор
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

...

Искам да попитам: Протестът срещу какво е? Срещу това, че бяха отнети децата от бащата в полза на майката, или срещу начина, по който бяха отнети въпросните деца?Ако е първото - не би ли трябвало да сме запознати с фактите по делото и с мотивите на съда, преди да протестираме?Ако е второто - защо протеста е пред полското посолство?
            Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
            Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

karloson,

Коментар

Re: ...

karloson написа:
                Искам да попитам: Протестът срещу какво е? Срещу това, че бяха отнети децата от бащата в полза на майката, или срещу начина, по който бяха отнети въпросните деца?Ако е първото - не би ли трябвало да сме запознати с фактите по делото и с мотивите на съда, преди да протестираме?Ако е второто - защо протеста е пред полското посолство?
                Според Член 5, точка b, "правото на лични отношения" на родителя включва правото да се отведе детето за определен период от време на място, различно от мястото на неговото обичайно местопребиваване. (т.е. от Полша, където семейството е живяло, обратно в България, от където е родом бащата на Ники и Павел - Тодор Василев). Според Член 10 централният орган на държавата, в която се намира детето, взема или способства да бъдат взети всички необходими мерки за осигуряване на доброволното връщане на детето. (Сами преценете от видео материала (ТУК) до колко бе осигурено доброволното връщане на детето?!).Според Член 12 съдебният или административният орган, дори ако е сезиран след изтичане на периода от една година, посочен в предходната алинея, следва да разпореди връщането на детето, освен ако не се установи, че то се е приспособило към новата си среда (Сами преценете дали някой установи до колко детето се е приспособило към новата си среда).Според Член 13 независимо от разпоредбите на предходния член съдебният или административният орган на замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или организацията, които се противопоставят на неговото връщане, установят, че: то се е приспособило към новата си среда (Сами преценете дали някой установи до колко детето се е приспособило към новата си среда).Според Член 20 връщането на детето съгласно разпоредбите на чл. 12 може да бъде отказано, ако това противоречи на основните принципи на замолената държава в областта на защитата на правата на човека и основните свободи. (Сами преценете до колко бяха нарушени правата на малката Николета?!).Потъпкване правата на детето според ......Хагската конвенция
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Мога да бъда и по-циничен:Какво сте се загрижили за две полячета (да, те са полячета, защото майката е сигурна, но бащата не винаги е)? Те и без това, дори и да останат в България, като поотраснат още малко сами ще си идат в Полша. Заради България.Единственото грозно нещо в случая е начина, по който те бяха отведени. Тогава протестирайте, не пред полското посолство, а пред Българските институции...Аз също като човек, и дай Боже като бъдещ баща бях отвратен от сцената, която видях. Но затова не е виновна Полската държава.Но българинът е като стадо овце - той действа първосигнално и без да мисли. Затова сме на това дередже, извинете за чуждицата.Протестирайте пред когото и за каквото искате. Там, където наистина обаче трябва да се протестира, няма никой.

Коментар

Атанас71, абсолютно точно!И къде при всички тези нарушения видя вина в Полша?

Коментар

Immortal написа:
                      Мога да бъда и по-циничен:Какво сте се загрижили за две полячета (да, те са полячета, защото майката е сигурна, но бащата не винаги е)? Те и без това, дори и да останат в България, като поотраснат още малко сами ще си идат в Полша. Заради България.Единственото грозно нещо в случая е начина, по който те бяха отведени. Тогава протестирайте, не пред полското посолство, а пред Българските институции...Аз също като човек, и дай Боже като бъдещ баща бях отвратен от сцената, която видях. Но затова не е виновна Полската държава.Но българинът е като стадо овце - той действа първосигнално и без да мисли. Затова сме на това дередже, извинете за чуждицата.Протестирайте пред когото и за каквото искате. Там, където наистина обаче трябва да се протестира, няма никой.
                      Явно ние с децата деистваме първосигнално и сме стадо овце И не наричай децата полячета , как може да правиш такива изказвания само и само да е на твоя страна спора . Това са български деца които се молеха на чист български , Помощ. Нямам повече думи за това което изписа.

Коментар

Immortal написа:
                        Атанас71, абсолютно точно!И къде при всички тези нарушения видя вина в Полша?
                        Във това че Полша е държава с много по-голям опит в европейското законодателство и това означава че са знаели че нарушават правата на децата според Хагската конвенция. Но са продължили действията като са забелязали пропускат на българския съд. Даже мисля че по този начин се компрометира и посланика им.

Коментар

Атанасе, ако не си чел факти по делото, проблема си е твой.Делото за отвличане е водено в Български съд, а решението на съда е потвърдено на няколко инстанции. Водено е от майката на децата.Къде тук видя конспирация от полската държава?"...Василев се оказал в капана на праворазадаването, защото е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13.03.2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша...."Всички искаме да има ред в държавата ни, а като стане въпрос за уважаване на институциите ни - започват протести (и като правило - не където трябва).

Коментар

...

Имам някои въпроси:1. Децата какво гражданство имат?2. Къде е сключен бракът и - съответно - къде е разтрогнат?3. Как бащата е взел децата си и ги е довел в България?3. Определя ли се и от кого срока за "отвеждането за определено време" при правото на лични отношения и необходимо ли е съгласието на другия родител при това отвеждане? По този начин не може ли всеки разведен родител просто да си вземе (отвлече) детето, да го крие година и половина и после да докаже, че то се е приспособило?Имаше преди време доста нашумели случаи - българки, омъжени за араби (иранци, сирийци...), които не можеха да вземат или виждат децата си и българското правителство беше безсилно да им осигури правата. Не е ли това един обратен случай?П.П. Immortal всъшност даде някои разяснения, засягащи тези въпроси. Не съм запознат с това законодателство и това е допълнителен аргумент да не си позволявам да давам оценки и заемам страна - съответно и да подкрепям протести. Похвално е когато обществото е социално и политически ангажирано, но не бива да бъдем овце, хукващи след една идея или действие без да сме наясно какво правим. Не искам да обидя никого с тези думи!
                            Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                            Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Immortal написа:
                              Атанасе, ако не си чел факти по делото, проблема си е твой.Делото за отвличане е водено в Български съд, а решението на съда е потвърдено на няколко инстанции. Водено е от майката на децата.Къде тук видя конспирация от полската държава?"...Василев се оказал в капана на праворазадаването, защото е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13.03.2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша...."Всички искаме да има ред в държавата ни, а като стане въпрос за уважаване на институциите ни - започват протести (и като правило - не където трябва).
                              Фактите по делото ги знам, четох ги. Говорим в тази тема пряко за случая от четвъртък че бяха нарушени правата на децата и то пред Агенцията за защита на детето и посланика на Полша в България. Това достатъчно ли ти е като аргумент. Начина по който се разигра екшъна трябваше да бъде прекратен от господин послоника и от представителите на Агенцията за закрила на детето , като вижда че действията се извършват против волята на децата и ред закони. Неможе един посланик да толерира подобни насилия върху деца с бездействието си. Като незнае правата на децата каде е тръгнал , това е псевдо-посланик.

Коментар

Working...
                              X