Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирен протест в Неделя - да върнем децата на България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    И на "какво ниво са полиция и социални служби"?Изпълнили са решението на съда. Така ли е или не?Изпълнението на съдебните решения са задължителни колежке, все още сме държава, а не анархично общество, не сме отстранили всички форми на йерархия.И слава богу.Ти запозна ли се с решението на съда, че си така категорична в неговите мотиви или информацията ти е от агенция "ЕЖК"*.*Агенция ЕЖК - Агенция "Една жена каза"
    я цитирай аз къде съм казала, че решенията на съда трябва да се пренебрегват!?!? Според теб това е начинът да бъде изпълнено едно решение - да се дърпа детето, което не знае за какво става въпрос, да бъде блъскано и бутано, защото някой решил, че това е единственият начин да се изпълни решението на съда - за другото дете никой нищо не казва - ами ако беше забегнало и го беше блъснала кола (примерно) - ти в кой век живееш???? не съм се запознала с решението на съда - това, което казвам не са мои думи, а това, което говориха днес в студиото на сутрешната програма по НТВ. Ако имаш някакви претенции - обади се и им ги кажи - убедена съм, че имаш подходящите думи за това.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

По горе попитах:Като не е този начина според вас, кой е правилния начин?Напишете начина, без философии и разкази "по картинка".Ето ТУК.Но отново се илюстрира "българското": "Не е така, и аз не знам как трябва да е, ама си пиша тука. "Всички са маскари". Кръв и зрелища, чеша си езика."И Ele ... създаваш впечатление на интелигентна дама ...Престани да гледаш телевизия без да мислиш. Не приемай изводите на другите непременно за правилни, а като интелигентна дама се опитай ти да стигнеш до тях, да преосмислиш фактите и да си направиш изводите сама, а не да лапаш всяка мисъл, която мине покрай тебе.Това е идеята, ти имаш глава на раменете, сигурно по умна от тези говорещи по телевизията с каквито и качества да се кичат.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        ...ти имаш глава на раменете, сигурно по умна от тези говорещи по телевизията с каквито и качества да се кичат.
        Именно! Остави я тя да прецени на какво да вярва и въз основа на какво да изгражда мнението си - дали на казаното по телевизията, в повечето случаи от експерти, или на теб...не че и ти не си експерт...по всичко...Каква е тази мания да ни убедиш в това колко ги разбираш нещата и как ние не мислим и не виждаме нещата в тяхната същност както Вие, Mr. Malone?
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Бориславе ... имаш някакъв афинитет към мен, оставам с това впечатление.Тук водим диалог и "манията" е двустранна, ако наричаш диалога ни "мания".Някой изказва мнение, опонента му изказва своето.Аз се старая да доказвам моите, и ако опонента ми не може да докаже неговите, аз нямам никаква вина. Просто се оказвам по добре подготвен за диалога който водя.Това не означава, че съм експерт по всичко, а че съм достатъчно умен да водя диалози само по материя, в която се чувствам уверен.Така ясно ли е написано?Ще си позволя да бъда малко по краен, но ... не разбирам кое те дразни?Това, че имам мнение по въпроса?Или че намираме обща тема за някакъв диалог с Ele, а на теб ти липсва такава?Освен може би "аграрните" ти закачки с нея в една друга тема.Опитваш се да бъдеш медиатор между мен и Ele?Недей, нямаме нужда, намираме общ език и без твоята намеса. А може би и въпреки твоята намеса.Note: Извинения към останалите участници, за отклонението.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone: Предвид това, че темата се разрастна, предположих, че на пишещите тук може да им е интересна и друга гледна точка. Това на какво аз вярвам си е мой проблем, не твой или на някой друг - не одобрявам, когато хората правят собствените си проблеми обществени проблеми, както и стана, затова какво те правят не ме интересува. Това, което стана, обаче, не може да бъде пренебрегнато, от гледна точка на начина на извършване - това дали институциите са компетентни ме засяга пряко по много причини, които не смятам да дискутирам. Това как е трябвало да стане е въпрос на друга дискусия, но това няма да промени по никакъв начин това, което се случи - затова човек има глава, за да мисли, когато трябва, а не след това. Явно ти си много по-компетенен по правните въпроси - защо ти не се изкажеш по въпроса как е трябвало да стане?И тъй като е тръгнало да си лепим имена - изглеждаш интелигентен човек, но май ти липсва усет как да общуваш с другите. Животът не е закон, в него трябва доста да лавираш в отношенията си с другите, за да постигнеш това, което искаш.П.С. Споко, ние със style34 си имаме една тема за едни 50 лева.....

Коментар

Malone написа:
              Аз бих казал, аман от "прабългари" колежке.Такива, които не могат да напишат две изречения на родния си език без да допуснат три правописни грешки. А Вашите са и повече като гледам и предните Ви постове.Нищо лично.
              А ти от каде знаеш аз каква съм по народност??????Ама много отракани сте Ужассс
              "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
              не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

@eleРазбира се, че ми е интересна и твоята гледна точка и ако не беше така, нямаше да пиша в темата.И в случая коментираме плюсовете и минусите на гледните ни точки, това е идеята на диалога ни, а не че аз имам някакъв проблем с твоята.Malone edit:Това по долу в болд не е коректна информация, допуснал съм грешка.Разбирам какво искаш да кажеш, относно компетентността на институциите тъй като спомена в предните си постове "съдебен изпълнител".Мислех да не го коментирам, но явно се налага щом темата те интересува, както написа в предния си пост.Използваш термини и позиции без да знаеш какво се крие зад тях. Чула си ги от някого, вероятно по телевизора и си се доверила.Недей.Съдебния изпълнител не се занимава с такива неща. Той въобще не е компетентен да изпълнява подобен род задачи.Съдебния изпълнител е лице, на което държавата възлага принудителното изпълнение на частни и публични вземания, а не изпълнение въобще на съдебни решения.Относно кой е правилния начин ... нямам отговор на въпроса. Затова и не коментирах дали полицията е свършила работата си правилно или не. Това го правихте вие.Аз знам, а и ти си съгласна с мен, че има съдебно решение и то трябва да се изпълни, ако все още сме държава.Да, грозно беше да гледаме как детенцето крещи, но още по грозно беше на другия ден, след всичко изписано да се усмихва и да казва, че му харесва при мама.В такъв момент човек се чувства като елемент от някакво стадо, безмозъчно, първосигнално същество, което всеки малоумен журналист може да манипулира.Относно отношенията ми с другите.Не бери грижа за това, струва ми се, че имам достатъчно умения да се интегрирам в каквато и да е среда.И не знам какво те кара да ме поучаваш за начините на постигане на нещо в живота.Приемам го позитивно, но ако ти е интересно ... каквото съм искал, аз съм го постигнал, доказал съм го и на себе си и на околните, тези които ме познават разбира се.Мен не ме мисли, аз съм лесен, мисли за себе си. Прието е в червено да са модераторските редакции и коментари в мненията на потребителите.Поради тази причина мнението беше коригирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
                www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                  ...
                  To това и беше целта, не да коментирам изказвания, а да ги предам възможно най-близко до това, как са го казали. Не съм имала за цел да коментирам, още повече, че когато човек няма ясна представа за нещата, може да приеме всяко изказване за истина, стига да е добре обосновано. Детенцето също не искам да го коментирам - то е на такава възраст, че съм сигурна, че обича и мама, и тате, би искало да живее и с двамата и да има най-добрите играчки на света. Това, което бих се нагърбила да коментирам е точно акта на вземане на детето и до колко действията на всеки един от тях са били адекватни.

Коментар

Такааааа. За малко ме нямаше и съм изтървал много
                    Malone написа:
                    Бориславе ... имаш някакъв афинитет към мен, оставам с това впечатление.
                    Недей. Грешно е това впечатление. Знам, че ти се струва невъзможно да сгрешиш, но...факт. Запомнил си името ми, от където си правя извод, че съм привлякъл вниманието ти и изглежда ти имаш афинитет към мен, тъй като аз, не се обиждай, но не помня твоето. Всъщност не помня дали си го казвал изобщо. Всъщност не ме интересува.
                    Malone написа:
                    Тук водим диалог и "манията" е двустранна, ако наричаш диалога ни "мания".Някой изказва мнение, опонента му изказва своето.
                    Разликата е, че ние (повечето) изказваме мнение, не го налагаме.
                    Malone написа:
                    Аз се старая да доказвам моите, и ако опонента ми не може да докаже неговите, аз нямам никаква вина. Просто се оказвам по добре подготвен за диалога който водя.
                    Отново си останал с грешно впечатление, внимавай, започва да ти става навик. Между другото пред "който", се слага запетайка. Видях, че даваш уроци в една друга тема по граматика...
                    Malone написа:
                    Това не означава, че съм експерт по всичко...
                    Виж, тук си дяволски прав.
                    Malone написа:
                    ...а че съм достатъчно умен да водя диалози само по материя, в която се чувствам уверен...
                    Колко си умен няма да коментирам, защото истината е, че не знам. Но приказката за циганката я знаеш, предполагам, имайки предвид колко си начетен...
                    Malone написа:
                    Така ясно ли е написано?
                    Къде съм казал, че има нещо неясно?
                    Malone написа:
                    Ще си позволя да бъда малко по краен, но ... не разбирам кое те дразни?
                    Не може да разбираш всичко.
                    Malone написа:
                    Това, че имам мнение по въпроса?
                    Не.
                    Malone написа:
                    Или че намираме обща тема за някакъв диалог с Ele, а на теб ти липсва такава?Освен може би "аграрните" ти закачки с нея в една друга тема.
                    Дали ми липсва тема за разговор с ele... да кажем, че ние с нея си знаем и не е нужно и ти да разбираш имаме ли, нямаме ли. Късай цветчета, за да разбереш. Колкото до закачките...к’во да ти кажа, ти разбираш от право(уж), аз от закачки, па макар и "аграрни".
                    Malone написа:
                    Опитваш се да бъдеш медиатор между мен и Ele?
                    Категорично не!
                    Malone написа:
                    Недей, нямаме нужда, намираме общ език и без твоята намеса. А може би и въпреки твоята намеса.
                    Виждам
                    Malone написа:
                    Извинения към останалите участници, за отклонението.
                    И от мен!
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

БЕЗ КОМЕНТАР
                      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

ele написа:
                        Това, което бих се нагърбила да коментирам е точно акта на вземане на детето и до колко действията на всеки един от тях са били адекватни.
                        На кои "всеки един от тях" ele?На майката и таткото?Не можеш да очакваш адекватни действия от тях. Ужасно е да ти вземат детето. И за двамата.И със сигурност, цялата телевизионна, медийна и форумна истерия около това битово недоразумение с нищо не помага на двамата. Нито на децата.Напротив, задълбочава пропастта между двамата, а това е най лошото за дечицата им.@style34Без коментар
                        www.cyxap.com

Коментар

МОЛЯ, пишете по-кратко

Коментар

Malone написа:
                            ele написа:
                            Това, което бих се нагърбила да коментирам е точно акта на вземане на детето и до колко действията на всеки един от тях са били адекватни.
                            На кои "всеки един от тях" ele?На майката и таткото?Не можеш да очакваш адекватни действия от тях. Ужасно е да ти вземат детето. И за двамата.И със сигурност, цялата телевизионна, медийна и форумна истерия около това битово недоразумение с нищо не помага на двамата. Нито на децата.Напротив, задълбочава пропастта между двамата, а това е най лошото за дечицата им.@style34Без коментар
                            "всеки един от тях" = институциитемайката не присъстваше, поведението на бащата не ме интересува.

Коментар

Кои институции имаш предвид?Все пак има съдебно решение на няколко инстанции.Коя институция да тръгне срещу разпореждането на съда?Изяснихме с теб, че все още сме държава.А и бащата, спомняйки си репортажа, едва ли би допуснал, която и да е институция до децата. За да поговорят с тях, да ги успокоят и ... каквото и да е друго.Без да го укорявам, защото и аз имам деца ... но човека се държеше съвсем неадекватно, за някакъв диалог въобще не може да става и дума.
                              www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                                Кои институции имаш предвид?Все пак има съдебно решение на няколко инстанции.Коя институция да тръгне срещу разпореждането на съда?Изяснихме с теб, че все още сме държава.А и бащата, спомняйки си репортажа, едва ли би допуснал, която и да е институция до децата. За да поговорят с тях, да ги успокоят и ... каквото и да е друго.Без да го укорявам, защото и аз имам деца ... но човека се държеше съвсем неадекватно, за някакъв диалог въобще не може да става и дума.
                                Аз май започнах да повтарям едно и също нещо. Да, бащата се държа неадекватно. Може би не е искал да дава децата, може би не е очаквал да грабнат детето по този начин, а съвсем културно да отидат, да поговорят и да го вземат. Ти как би реагирал, ако трябва да предадеш детето си, очакваш да дйдат да го вземат, но очакваш и да кажат "добър ден", не да го грабнат и завлекат в колата. Два въпроса и от мен: Ти представители на колко институции видя на репортажа? Колко според теб се държаха адекватно?

Коментар

Working...
                                X