Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да запазим тези деца за България?!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мисля, че ако съм на мястото на този баща първо ще мисля, а после ще действам. На Закона, който ми отнема детето ли да служа или на неистовите му викове за ПОМОЩ (защото това детенце не влиза в колата и не отива при майка си доброволно)ПС: Впрочем и еничарите са взимани със закон, но не е ли била най- страшната мъка това за един родител. Е тази сцена не напомня ли за "хубавите" турски времена в България ?
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
      Не мисля, че ако съм на мястото на този баща първо ще мисля, а после ще действам. На Закона, който ми отнема детето ли да служа или на неистовите му викове за ПОМОЩ (защото това детенце не влиза в колата и не отива при майка си доброволно)ПС: Впрочем и еничарите са взимани със закон, но не е ли била най- страшната мъка това за един родител. Е тази сцена не напомня ли за "хубавите" турски времена в България ?
      Дам... Само, където няма да го правят войник. А и ако е вярна информацията за майката, само може да се предполага, жална им майка на дечицата. Пак ще се повторя, всеки ще реагира така, както баща им. Няма по-убийствено и смазващо нещо от това да ти изземат най-близкото със сила и да не можеш да направиш нещо.
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

В много форуми се заформя всеобщо негодувание. Например агитка на ФК Левски организира събиране на Попа (не знам къде е това нещо в София).
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз също гледах репортажа и то заедно със съпругата си. И двамата бяхме меко казано вбесени от случващото се. Но след като емоцията попремина и заразсаждавахме трезво какво проумяхме: 1. Бащата на децата е осъден за тяхното отвличане и то не от Български съд.2. Има решение в тази насока и от Софийски апелативен съд.3. Децата живеят от две години с баща си в Асеновград - време достатъчно да им се "обясни", че майка им е алкохоличка, не се интересува от тях и отидат ли с нея в Полша бял ден няма да видят.4. В крайна сметка при развод в 99% от случаите децата се присъждат на майката където и според мен им е мястото.И последно искам да ви питам, при така описаната ситуаця, но с разменени роли /хипотетично/- бащата успява да си получи децата от майката в Полша, е те не искат да идват с него - какво правим? Полските полицаи получават овации, че са си изпълнили съвестно задълженията и правдата възтържествува? Нали? Хайде стиге сме плюли по правораздавателна, правоохранителна и пр. системи!
          Peugeot 301
          Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

По този случай не взимам отношение, защото не знам много неща по случая.Ще ви разкажа обаче подобен случай, който познавам отблизо.На бившия ми шеф дъщеря му е в САЩ. Била е женена за американец, после разведена. Има две деца, които съдът е присъдил на нея. Тъй като едновременно учи и работи, й беше трудно да се грижи и за децата, тя ги изпрати в България, СЪС СЪГЛАСИЕТО на бащата. След няколко месеца обаче бащата решава, че иска да види децата си и заведа дело, с което отменя предварително даденото разрешение за заминаване на децата в България, и дори обвинява майката, че насила е пратила децата в България. Не можел да ги вижда веднъж месечно, както съдът му бил разрешил...Дойдоха от американското посолство, видяха, че децата живеят в добри условия, че ходят на училище тук, и си заминаха. Съответно съдът присъди, ако иска да вижда децата си, да дойде в България и да си ги види. Не дойде...Тези житейски ситуации са изключително разнообразни. Погледнато първосигнално, изглежда несправедливо, така е. Но никой от нас не знае какво точно се е случило. Децата, особено на тази възраст са изключително лесно манипулируеми. И аз до 7-8 годишна възраст бях убеден, че баща ми е починал... но се оказа друго...

Коментар

venco67 написа:
              Аз също гледах репортажа и то заедно със съпругата си. И двамата бяхме меко казано вбесени от случващото се. Но след като емоцията попремина и заразсаждавахме трезво какво проумяхме: 1. Бащата на децата е осъден за тяхното отвличане и то не от Български съд.2. Има решение в тази насока и от Софийски апелативен съд.3. Децата живеят от две години с баща си в Асеновград - време достатъчно да им се "обясни", че майка им е алкохоличка, не се интересува от тях и отидат ли с нея в Полша бял ден няма да видят.4. В крайна сметка при развод в 99% от случаите децата се присъждат на майката където и според мен им е мястото.И последно искам да ви питам, при така описаната ситуаця, но с разменени роли /хипотетично/- бащата успява да си получи децата от майката в Полша, е те не искат да идват с него - какво правим? Полските полицаи получават овации, че са си изпълнили съвестно задълженията и правдата възтържествува? Нали? Хайде стиге сме плюли по правораздавателна, правоохранителна и пр. системи!
              Това не мога да го разбера. Хем ги е отвлякъл, хем 1 година (не две) всички знаят къде е и къде са децата в България. И сега, изведнъж, една телевизия излъчва репортаж с покъртителна гледка. И както казваш, че майката е спечелила и т.н., то тогава 1. децата трябва да са при нея, 2. бащата трябва да има определено време, което да прекарва с тях, 3. ако ги отвлече, трябва да бъде задържан, а може би обвинен и осъден за твърдението, 4. евентуално да му се забрани контакт с децата до навършване на пълнолетието им и куп неща още. Обаче аз се питам друго - как по време на цялата сцена имаше кой да я снима? Да не говоря, че така не се прави!!! Това са деца, може да им се нанесе уникално сериозна травма. Каква закрила на детето, какво пет лева. Този стрес може да ги травмира за цял живот. А че хората си вършат работата, така е, аз не отричам, но и по този начин... И още нещо да попитам, ако има кой да ми разясни, не трябва ли родителите да са разведени, за да се стига до това при кого да са? А и мисля, че за да науснат страната, понеже са непълнолетни, нотариално заверено трябва да има и двата подписа на родителите, че са съгласни на това. Но друг е въпросът, че вече сме член на ЕС и подобно нещо НЕ ТРЯБВА да се изисква от граничните власти, защото сме една държава. А Полша мисля и тя беше в ЕС. (Може и да си отговорих на последния въпрос, не знам)
              NOW: ???
              Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
              Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

егати помията Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 .леле тези деца ги подмятаха и дърпаха .как тези хора ще ги гледат тези деца ,като те ги прегазиха и ги помачкаха и ги отвлякоха пред очите на всички?евала на таткото, че не се предаде до последно.аз изпадах в подобна ситуация ,но с майка ми и ви казвам ,че аз не само ги блъсках ами до затвор щех да стигна Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 .ако бяха мойте деца щеше всичко да е кръв и мръвки пред тоя блок! като ще ги отвеждат при тази псевдо майка аджеба не можаха ли да питат децата е така при кой искат да идат.мойта сестра я питаха и и се уважи желанието за което съм безкрайно щаслив,ама тва дето сега го гледах си беше пълен фарс и куките просати седът и гледат .абе фанете ги тия деца и ги отведете с патрулката безопасно,така и така ще ги взимате .П.П. И на това му слагам печат " Welcome to Bulgaria " Yellow_Flash_Colorz_PDT_21

Коментар

Punto_S написа:
                  jenshen73 написа:
                  Понеже съм сигурен, че не си учил история - ще ти кажа - благодарение на османската държава съществува нещото наречено България
                  helloooo, в час ли сме (говоря за червените букви). ако си турчин си кажи, то не е срамно, ама инак, това което си написал е срамно. и заради такива като тебе са мрели герои като Левски, Ботев, Бенковски и хиляди други знайни и незнайни, мъка, мъка и срам и позор. заради турция било имало България , моля ти се, ти чуваш ли се бе. ти се гавриш с историята на България и с паметта на най-великите й и чисти, и святи синове. това е кощунство. точно така, продължавай, още веднъж доказваш, че "не сме народ, а мърша".
                  Това, че не сме народ, а мърша - е доказано, а и аз съм го казвал многократно. С почервяване на букви и опити за силни думи в автофорум не ме впечатляваш. Не вадя заключения, но ти казах - история не си учил. Благодарение на турското владичество (робство го наречи ако щеш) България се е запазила и като нация и като територия. Хайде сега си сложи ръка на сърцето и ми кажи - четейки из интернет не ти ли се повдига от чатицата и от всичката антинационална гнус? За която нация са мрели цитираните от теб герои?Хайде, пак сложи конкретната ръка на конкретното си сърце и признай колко пъти си изхвърлил боклука си където трябва и ако си пушач - колко пъти си държал фаса в ръка докато намериш кошче... и пак ми говори за НАЦИОНАЛИЗЪМ... Казах - млад си... зелен си... И не, не съм турчин, но ми се иска да бях такъв...И по темата - и репортажа и всичко е журналистически манипулирано - също както свинския грип - всяка новина се преекспонира с цел по-висок рейтинг.Нещата пак кривнаха в нежелана посокаКлючМодераторски екип на fiat-bg.org
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                  X