emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо дизелите харчат доста по-малко при пълно натоварване!
Collapse
X
-
>>> PUNTO POWER - HGT<<<
-
Извинявайте,ама не се стърпях.Да говорим за разход на гориво дизел срещу бензин е все едно да си чешеш крастата.Еми хайде тогава да направим сравнение между разхода на гориво на двама колеги които работят в Дружба.Единият живее в Дружба и ходи с колелото на работа-2.5 км и 12 мин.,а другият живее в Люлин и пътува с кола18 км. и 1ч. и 30 мин.Въпроса е на кой разхода в литри (лева) е по-голям???То ако нямаше разлика между бензин и дизел,нямаше да слагаме газ на наш’те тояги,Am I right ...
Коментар
-
vgeorgiev написа:kiro_of_the_day написа:Като оставим настрана неточните ти сметки направени с приближение и едно към кесим бих попитал: Е и?или: http://vbox7.com/play:5bc26104
Коментар
-
Вие не сте хора просто Как може в една тема, в която във водещия пост са изложени само и единствено факти, да измисляте спорове за глупости, а именно колко лева ми харчи колата на газ ? Вие бензиновия двигател може и с л--на да го карате, че да е съвсем без пари. Ама говорим за бензинов и дизелов двигател, а не за бензинов и газов, или дизелов и олиов. В тоя ред на мисли - на газ положението е още по-зле. При пълно натоварване сигурно харчи поне 15 литра газ, ако въобще може да се достигне скоростта, цитирана в началото. Напоследък карам предимно с климатик, и разходът ми се покачи от 6.2 на 6.4. И поне 105 к.с. на разположение когато имам нужда. Давай смело с газовия двигател, на него разхода му е толкова само докато пали.
Коментар
-
ogi28b написа:Вие не сте хора просто Как може в една тема, в която във водещия пост са изложени само и единствено факти, да измисляте спорове за глупости, а именно колко лева ми харчи колата на газ ? Вие бензиновия двигател може и с л--на да го карате, че да е съвсем без пари. Ама говорим за бензинов и дизелов двигател, а не за бензинов и газов, или дизелов и олиов. В тоя ред на мисли - на газ положението е още по-зле. При пълно натоварване сигурно харчи поне 15 литра газ, ако въобще може да се достигне скоростта, цитирана в началото. Напоследък карам предимно с климатик, и разходът ми се покачи от 6.2 на 6.4. И поне 105 к.с. на разположение когато имам нужда. Давай смело с газовия двигател, на него разхода му е толкова само докато пали.fiat coupe 2.0 16V
Коментар
-
ici написа:А и 4 клапанните бензинки са с КПД доста над 30%
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:ici написа:А и 4 клапанните бензинки са с КПД доста над 30%
Коментар
-
Тези сметки вече са дооооооста по-близо до реалните и дават общата картина. Относно газовия двигател: Оги - когато направиш маршрута Кюстендил - София (Руски паметник) - Кюстендил по задръстванията сутрешни за 10 кинта - тогава ще си говорим.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:....3.Бензина и нафтата имат приблизително еднаква калоричност или почти еднаква/зависи от сорта суровина/ и се приема за 10000 ккал/кг или 44мJ/кг като ...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:....3.Бензина и нафтата имат приблизително еднаква калоричност или почти еднаква/зависи от сорта суровина/ и се приема за 10000 ккал/кг или 44мJ/кг като ...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
OK.Под вола теле.Кажи ми колко тежи 1 литър дизел/бензин при 20 градуса и колко тежи 1 литър при -10 градуса?Значи като отиваш до магазина, следващия път може да искаш да ти мерят хляба в литри, защото като е по-топъл е много по-тежък от колкото когато е студен и може да те нахрани повече, защото съдържал повече енергия в негоA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:OK.Под вола теле.Кажи ми колко тежи 1 литър дизел/бензин при 20 градуса и колко тежи 1 литър при -10 градуса?Значи като отиваш до магазина, следващия път може да искаш да ти мерят хляба в литри, защото като е по-топъл е много по-тежък от колкото когато е студен и може да те нахрани повече, защото съдържал повече енергия в негоVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Значи ако караш на газ си щастливец, защото енергийното съдържание в килограм газ е по-голямо от това на бензина.Дано скоро започнат да наливат по бензиностанциите в килограми, та тогава ще е далавера. Но трябва да измислим и резервоарите ни да събират точно количество килограми, а не литриA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар