Изпаднах в лек шок от един казус: В съседния болк има магазинче за всякакви видове пакетирани хранителни стоки. И вчера гледам, че една камара хлапета на видима възраст 14-16 години си бяха накупили бири и си ги поркаха на пейката пред магазинчето. Жена ми работи в полицията, та се обадих да я питам - не е ли забранено да се продава бира на непълнолетни. Тя се консултирала с някакви нейни колеги, които се занимават с тези работи и ми върна следния отговор: "Не е забранено да се продава бира на непълнолетни, тъй като бирата се водела някакъв вид хранителна добавка"!!!Не знам - аз ли съм луд, тия на които това им е работата ли, ама... Ами утре като ме спрат катаджиите, ще им кажа - не съм пил алкохол, само 5-6 хранителни добавки съм употребил...От друга страна - в интернет намерих това:1. Каква е санкцията за търговци, продаващи алкохол на непълнолетни?Чл. 193. ал.2 от Наказателния кодекс предвижда с глоба до петстотин лева и пробация за тои, който продаде алкохолна напитка на лице, ненавършило 18-годишна възраст, или невменяем за лична употреба. Ако нарушението е системно, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба до две хиляди лева..........................................7. Бирата счита ли се за алкохол - т.е. забранено ли е да се продава на непълнолетни?Да. Бирата е алкохол и е забранена за продажба на непълнолетни. Съществува безалкохолна бира, която е разрешена за употреба, но в България рядко се предлага в заведенията и магазините.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бирата алкохол ли е?
Collapse
X
-
Lane Staley написа:Наказанието по ЗДП не е за това какво или колко си пил, а за концентрация на алкохол. Ако ще и да си я постигнал с боза.За другото си прав - супер тъпо е.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Humppa
Какви са тези хранителни добавки бре? Аз като пийна 10-тина бири и не мога да се прибера вкъщи по права линия....Пълна простотия!
Коментар
-
добре де. ако е хранителна добавка защо в Кауфланд не ми дадоха да я платя с ваучер за хранителни стоки???вече започвам да се чудя какво още ще измислятFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
Абе според мен колегите нещо са я метнали жена ти, то хранителна добавка, ама не са уточнили, че е с алкохолно съдържание. Няма лошо да се продава бира на непълнолетни, ама това да седнат и да я смучат пред магазина, ето това е проблема, че пият, а акъл в главите им грам няма. Аз като бях на тези години сме се събирали с приятели и си смучем водки, бири, яко купон, лафче, музичка, карти, мач нещо ще гледаме, ама да седнем в парка или пред магазина е простотия. Само като слушам по тазгодишните балове колко били влезли в изтрезвителното, е пълна идиотия и с какво запомнят тези деца бала си....--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар