Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бирата алкохол ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бирата алкохол ли е?

Изпаднах в лек шок от един казус: В съседния болк има магазинче за всякакви видове пакетирани хранителни стоки. И вчера гледам, че една камара хлапета на видима възраст 14-16 години си бяха накупили бири и си ги поркаха на пейката пред магазинчето. Жена ми работи в полицията, та се обадих да я питам - не е ли забранено да се продава бира на непълнолетни. Тя се консултирала с някакви нейни колеги, които се занимават с тези работи и ми върна следния отговор: "Не е забранено да се продава бира на непълнолетни, тъй като бирата се водела някакъв вид хранителна добавка"!!!Не знам - аз ли съм луд, тия на които това им е работата ли, ама... Ами утре като ме спрат катаджиите, ще им кажа - не съм пил алкохол, само 5-6 хранителни добавки съм употребил...От друга страна - в интернет намерих това:1. Каква е санкцията за търговци, продаващи алкохол на непълнолетни?Чл. 193. ал.2 от Наказателния кодекс предвижда с глоба до петстотин лева и пробация за тои, който продаде алкохолна напитка на лице, ненавършило 18-годишна възраст, или невменяем за лична употреба. Ако нарушението е системно, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба до две хиляди лева..........................................7. Бирата счита ли се за алкохол - т.е. забранено ли е да се продава на непълнолетни?Да. Бирата е алкохол и е забранена за продажба на непълнолетни. Съществува безалкохолна бира, която е разрешена за употреба, но в България рядко се предлага в заведенията и магазините.
    Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
    Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Наказанието по ЗДП не е за това какво или колко си пил, а за концентрация на алкохол. Ако ще и да си я постигнал с боза.За другото си прав - супер тъпо е.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

хранителна добавка - виц на седмицатаако е истината - поредната нашенска недомислицаабсолютен алкохол си е
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Lane Staley написа:
        Наказанието по ЗДП не е за това какво или колко си пил, а за концентрация на алкохол. Ако ще и да си я постигнал с боза.За другото си прав - супер тъпо е.
        А бе ясно - това за оправданието пред КАТ беше майтап, ама за съжаление другото не е...Като се събуди жената (че беше дежурна нощес), ще я поразпитам кой точно и е дал този отговор...
        Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
        Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Какви са тези хранителни добавки бре? Аз като пийна 10-тина бири и не мога да се прибера вкъщи по права линия....Пълна простотия!

Коментар

На теория човек може да се напие и с оцет :D
            конски впряг 2+ (hp) 2005г.
            Купе-Кабриолет,всички екстри за модела.

Коментар

добре де. ако е хранителна добавка защо в Кауфланд не ми дадоха да я платя с ваучер за хранителни стоки???вече започвам да се чудя какво още ще измислят
              Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
              Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

животновъд написа:
                На теория човек може да се напие и с оцет :D
                ... още с някой вид салати или прекаляване с някой плодове също може да отчете.Тук идва въпроса на какъв принцип работи дрегера така че да отчете правилно

Коментар

Ами разбира се че е хранителна добавка, аз като хапвам нещо удрям и по някоя бира. Ама в този смисъл и ракията е хранителна добавка към салатата :D
                  ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
                  Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

Абе според мен колегите нещо са я метнали жена ти, то хранителна добавка, ама не са уточнили, че е с алкохолно съдържание. Няма лошо да се продава бира на непълнолетни, ама това да седнат и да я смучат пред магазина, ето това е проблема, че пият, а акъл в главите им грам няма. Аз като бях на тези години сме се събирали с приятели и си смучем водки, бири, яко купон, лафче, музичка, карти, мач нещо ще гледаме, ама да седнем в парка или пред магазина е простотия. Само като слушам по тазгодишните балове колко били влезли в изтрезвителното, е пълна идиотия и с какво запомнят тези деца бала си....
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

на мен дрегера ми отчете 1,7 от 4 сока праскова и 3 ред була да не се излъже някой да ги омеша ,че цирковете са цяла нощ и разправиите
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Що спорите бе - има ли бандерол - няма - значи не е алкохолна напитка.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Много як довод, но и на оцета ли да слагат бандерол? Ще му сложат и акциз и егати скъпата зимнина на есен...
                          Peugeot 301
                          Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Мисля, че е излишно но все пак:http://en.wikipedia.org/wiki/Beer"Beer is the world’s oldest and most widely consumed alcoholic beverage"
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                              Мисля, че е излишно но все пак:http://en.wikipedia.org/wiki/Beer"Beer is the world’s oldest and most widely consumed alcoholic beverage"
                              и бозата е
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X