И дайте сбита информация какво и как Колегата хубаво казва ние сме си длъжни ама имаш 24 часа , а те не стигат за нищо ако си по натоварен и доста хора не са информирани не заради това , че те не искат , а просто не им е възможно.А за това да се посочи ,че полицайте нямат право да стоят в засада - http://store1.data.bg/broadcast/KAT.pdf Там е написано и мисля ,че колежката ele това имаше впредвид ,че чакалеят като всъщност им е забранено....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Справедливо ли е глобите до 50 лв вкл да не се обжалват?
Collapse
X
-
Напълно ми е ясно какво иска да каже адвокат Ивайло Ганчев, но държа да подчертая, че е хубаво Закона да се чете в дълбочина, а не като дявола Евангелието.Разпоредбата на чл. Чл. 165. ал. 1, т. 1 гласи:Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби: 1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Kuku написа:ele написа:И да допълня - в България имаш пари - имаш права. Нямаш пари - нямаш права.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Напротив, виждал съм, е и?Какъв е проблема, че не ги виждам от 500 метра?Ако не извършвам нарушение, не ме бърка къде са, ако ще и на клоните на дърветата да са.А ако са решили да ме спрат, независимо дали съм извъшил нарушение или ... не съм извършил, но те са решили да си го измислят, ще ме спрат, ако ще и на средата на пътя да са и пак ще имам разправии.Какво те бърка къде са?Това, че не можеш да реагираш и намалиш да кажем преди те да са те засекли?Не е ли по лесно да спазваш правилата и да не те интересува къде са?Аз понякога не ги спазвам, но и не мърморя против системата.Правя се на пич зад волана, някой път си доставям удоволствие с по висока скорост или се опитвам да спестя време и нерви, навлизайки в забранени участъци, но си плащам за гяволъка, когато ме хванат.Ако нямам възможност, разбира се, ще бъда внимателен, за да нямам излишни или непосилни разходи.Те не са виновни, че са направили нужното за да те изненадат и те хванат когато нарушаваш правилата, защото това им е работата, да контролират. Виновни сме аз и ти, че не ги спазваме.Разбираш ли колко е парадоксална тази претенция за видимостта, когато действително извършваш нарушение?А ако се лигавят е абсолютно без значение къде ще са, решили ли са, дори и да ги видиш, ще те спрат и ще ти извиват ръцете..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
С моите също, но както казах, това не означава, че можем да правим каквото си искаме. Всъщност можем, но си понасяме отговорността.И що се отнася до проверките, мисля, че обясних моето мнение за смисъла на горната разпоредба. Ти разбира се, не си длъжна да се съгласиш, можеш да си я тълкуваш както искаш, въпроса е как ще я приеме съда при евентуално обжалване на акт, с мотива, че си извършила нарушение защото не си видяла контролните органи навреме. Закона би трябвало да се спазва постоянно, а не само когато очакваш да те проверят.Сексизъм има, да, склонен съм да се съглася, но не го намирам за странно. Дразни ме, но не е нещо ненормално."Ушеви" и те са хора и не са защитени от оръжията, които притежавате вие дамите. Говоря за чар, за външен вид и т. н.Дай боже повече дами контролни органи на улицата, за да изравним резултата. Ще глътна малко коремчето, ще изпъча перките, ще се просълзя развълнувано, може и да ми минат номерата, знам ли ...И има полза от загубеното ти време за колата. Сложили са нужния знак и да се надяваме, че за в бъдеще там няма да има спрени коли, които да пречат на автобуса да спре на спирката.Така че не се коси, усилията ти не са били напразни..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:"Ушеви" и те са хора и не са защитени от оръжията, които притежавате вие дамите. Говоря за чар, за външен вид и т. н.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не трябва разбира се и е нямало пречка да обжалваш действията на контролните органи, ако искаш. Аз не бих се колебал.Ама струва пари ... ами струва, но ако си сигурна че ще спечелиш, довереника ти уведомява за това съдията и той почти сигурно ще присъди съдебните разходи на загубилия делото, в случая КАТ.А ако не си сигурна в себе си и в правотата си ... не знам.Не са безпристрастни разбира се. Както не съм безпристрастен аз, както не си безпристрастна ти. Не ме карай да вярвам, че ти си лишена от недостатъци и притежаваш само положителни качества.Аз не съм олицетворение на морала и затова не съм твърде строг и краен в критиките си.Ще си позволя един цитат:Йоана 8:3-5, 7, 9:Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Мойсей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея?... Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък на нея...А те, като чуха това, разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам , и жената, гдето си беше, насред.".:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Не трябва разбира се и е нямало пречка да обжалваш действията на контролните органи, ако искаш. Аз не бих се колебал.Ама струва пари ... ами струва, но ако си сигурна че ще спечелиш, довереника ти уведомява за това съдията и той почти сигурно ще присъди съдебните разходи на загубилия делото, в случая КАТ.А ако не си сигурна в себе си и в правотата си ... не знам.Не са безпристрастни разбира се. Както не съм безпристрастен аз, както не си безпристрастна ти. Не ме карай да вярвам, че ти си лишена от недостатъци и притежаваш само положителни качества.Аз не съм олицетворение на морала и затова не съм твърде строг и краен в критиките си.Ще си позволя един цитат:Йоана 8:3-5, 7, 9:Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Мойсей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея?... Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък на нея...А те, като чуха това, разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам , и жената, гдето си беше, насред."Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Malone написа:Спирам, спирам ... прав си. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Гледам ele да не ме обвини, че съм проЗ, затова се опитвам така леко "мазно" да се изразявам. Като политик малко ...Ele, приключваме темата, поне аз. Дано съм ти бил полезен, както и на останалите.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Отказвате да подпишете фиша.Имате право да не подпишете фиша по Закон.Ако иска да му посочите кой Закон, посочвате чл. 39, ал. 3 от Закона за административните нарушения и наказания:Чл. 39. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г., бр. 11 от 1998 г., бр. 25 от 2002 г.) За явно маловажни случаи на административни нарушения, установени при извършването им, овластените за това органи налагат на място, срещу квитанция, глоба до размера, предвиден в съответния закон или указ, но не повече от 10 лева.(2) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1983 г., изм., бр. 59 от 1992 г., бр. 110 от 1996 г., бр. 11 от 1998 г., бр. 25 от 2002 г.) За маловажни случаи на административни нарушения, установени при извършването им, когато това е предвидено в закон или указ, овластените контролни органи могат да налагат на местонарушението глоби в размер от 10 до 50 лв. За наложената глоба се издава фиш, който съдържа данни за самоличността на контролния орган и на нарушителя, мястото и времето на нарушението, нарушените разпоредби и размера на глобата. Фишът се подписва от контролния орган и от нарушителя, че е съгласен да плати глобата, и се изпраща на финансовия орган на съответната общинска администрация за изпълнение. На нарушителя се дава препис, за да може да заплати доброволно глобата.(3) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 28 от 1983 г.) Ако нарушителят оспори нарушението или откаже да плати глобата, за нарушението се съставя акт съгласно разпоредбите на този раздел.ele написа:Може да си някой политик, знайш ли, да подпитваш какво искаме, пък после да ни го обещаеш.....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, с повечето от нещата, които си казал съм абсолютно съгласен.Ако първият ти пост по темата беше без първия си абзац, щеше да е "чуден"! Както и да е. С Еле вече се разбрахте, както гледам...Последният ти пост е безценен, но навсякъде ти говориш за фишове. Не бе човек, аз говоря за актове и наказателни постановления.Аз не съм юрист и не ги разбирам много тези работи, макар че и на мен ми се налага от време на време да влизам в съда по разни дела с автомобили, пешеходци и т.н.Посочи ми (ни) съгласно кой закон, кой член и т.н., наказателно постановление, на което отдолу пише "Не подлежи на обжалване съгл. чл.189, ал.5 от ЗДвП" може да се обжалва.Това ще е ценно за нас. Предварително ти благодаря!
Коментар
-
Immortal написа:Malone, с повечето от нещата, които си казал съм абсолютно съгласен.Ако първият ти пост по темата беше без първия си абзац, щеше да е "чуден"! Както и да е. С Еле вече се разбрахте, както гледам...Последният ти пост е безценен, но навсякъде ти говориш за фишове. Не бе човек, аз говоря за актове и наказателни постановления.Аз не съм юрист и не ги разбирам много тези работи, макар че и на мен ми се налага от време на време да влизам в съда по разни дела с автомобили, пешеходци и т.н.Посочи ми (ни) съгласно кой закон, кой член и т.н., наказателно постановление, на което отдолу пише "Не подлежи на обжалване съгл. чл.189, ал.5 от ЗДвП" може да се обжалва.Това ще е ценно за нас. Предварително ти благодаря!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар