Re: В Кат София са Тарикати
Моят случай е същият като твоя 1:1 Правят си каквото искат, това е !!!
emillio написа:
:D Не зная как е по другите градове но в София се тарикатят... Спряха ме защото съм минал на "Жълто" контрольора се представи и Ме попита: - Не видяхте ли че светна жълто преди да минете? - Видях на отстещния светофар след като вече се намирах под входния и бях влязъл в кръстовището. (Движа се в колона от МПС с поне 47 км/ч на телевизионната кула става. Там минавам по 4 пъти седмично зная кога и къде седят ... Ама никога за 2 години не са се заяждали.)- Еми сега ще ви напишеме едно актче... - Ами не виждам за какво - Спазил съм закона както е написано - Максимално бързо съм освободил кръстовището и не съм създал опасност за НИКОЙ участик в движението! Спиране от 50 - 0 км. За 2 метра + време за реакция означава да ме удари задния автомобил или ако това не стане да спра във кръстовището - и двата варианта били по-правилни сподер Полицайчето... особено да ме ударят - нямало аз да съм виновен Пише ми акта и го чета: Навлязъл и преминал на червен сигнал на светофарната уредба работеща в режим. Писах възражение по акта, подадох жалба почти 2 страници на 2рия ден. цитирайки закон точки и прочие. И след 2 неуспешни опита да си получа талона поради безумните опашки на третия ми връчват наказателното. Вече съм подготвил обжалване за Съд и го чета: - След проведено допълнително разследване! (Глупости) Отхвърлям жалбата като неоснователна... Обаче хитро ми наложена глоба 50лв която не мога да обжалвам А на подобен случай На колега Наложена 100лв глоба (той не е подал жалба) и ми взимат 8 Контролни точки... След заплаха за 10 от автоконтрольора. Аз нещата ги виждам така: Понеже имах и свидетел, преценили са че в съда няма да издържи акта и са ме наклецали така че да съберат парички без право на обжалване За 50 лв ще го преживея(трудно все едно са ме обрали на пътя бандюги), Адвокат за дело излиза 200лв ама 8те точки няма как да си върна а са напълно жертва на статистиката. Случката става в момета когато съм направил година и 10 месеца от последния акт т.е. още 2 месеца и ми се възстановяват пълния брой точки !
Коментар