Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лупи пак оттърва кожата!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лупи пак оттърва кожата!

Съдът спря делото срещу Александър ТомовСъстав на Софийски градски съд спря съдебното производство срещу Александър Томов. Причина за спирането е, че от 15 май той е регистриран като кандидат за евродепутат от партия Българска социалдемокрация, предаде Фокус. Експрезидентът на ЦСКА е вписан на девето място в листата на своята партия.По този начин той получава имунитет по наказателното производство и съдът определи делото да бъде спряно не само срещу него, а и срещу останали трима подсъдими - Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев, до момента, в който основанието за спирането вече не е в сила.Магистратите отмениха и наложените мерки за неотклонение на четиримата подсъдими - парични гаранции, както и процесуалната забрана да напускат страната. Още в средата на май съдът пусна Александър Томов да пътува в чужбина, като прие аргументите на защитата на Томов, че той и преди се е завръщал, когато е пътувал в чужбина. След края на съдебното заседание Александър Томов отрече пред журналисти, че кандидатурата му е бягство от наказателна отговорност, съобщи БТА. Той посочи, че от 1990 г. досега е участвал във всички избори. Според него това обвинение на прокуратурата е мотивирано с цел да се попречи на участието му в избори. По думите му, обвинението се използва за политически цели. Томов каза, че ще участва и в парламентарните избори. Според него делото ще завърши с оправдателна присъда. Той добави, че няма да възпрепятства правосъдието и е за публичен процес.Наблюдаващият прокурор по случая Божидар Джамбазов пък коментира след заседанието: "Стана дума за законово установени права на подсъдимите, така, че ние нямаме друга опция". Той заяви още, че не може да каже дали това е бягство от наказателна отговорност от страна на Томов и останалите подсъдими, но обеща в момента, в който основанията за спиране на наказателното производство отпаднат, прокуратурата да поиска възобновяване на делото, предаде БГНЕС. http://dnes.dir.bg/2009/05/27/news4513631.html Просто нямам думи, би трябвало да е обратното, щом имаш дело да нямаш право да се кандидатираш за каквото и да било, иначе излиза че ни управляват потенциални пандизчии, не че сега не е така, но все пак може да се избегне този фарс.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Re: Лупи пак оттърва кожата!

NikMar написа:
    [ Просто нямам думи, би трябвало да е обратното, щом имаш дело да нямаш право да се кандидатираш за каквото и да било, иначе излиза че ни управляват потенциални пандизчии, не че сега не е така, но все пак може да се избегне този фарс.
    Всеки е невинен до доказване на противното. Виновността се доказва в съда, и докато съдът не е казал "Виновен!", до тогава всеки гражданин има пълни права.А ако се окаже че наистина е невинен? Не говоря конкретно за случая с Лупи.Но стана практика в България да се набеждават хора за някакви си. Никъде в света няма понятие "криминално проявен". Има - осъждан или неосъждан.Ако е криминално проявен, защо не е осъден?!?Същия е случая и с братя Галеви в Дупница. Доколкото знам, и те се кандидатираха за някакви си... Но те не са виновни, че съдебната ни система е изключително тромава. Щом не са осъдени - значи не са и точка.Пък и това не сме го измислили ние. В новия парламент на Индия всеки 4-ти е с криминално досие:http://www.npr.org/templates/story/s...88166ЕДИТ: И ние сме тръгнали натам, затова и ме е гнус от политиците. Сега стана ли ясно на чия страна съм.

Коментар

България все още е полицейска държава! А мисленето на хората ... айде да не пиша, че ще трябва да ме баннете...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Immortal не ми стана ясно ти на чия страна си, публична тайна е колко много знайни и незнайни тарикати са с висящи дела и то не едно или две и се разхождат на свобода, а обикновените хора за спиране на автобусна спирка им правят актове от които няма оттърване и си плащат като поп, не че това е редно за спирането на спирката, но ония мутри обвинени в убийство се отървават само с леко мъмрене и потупване по рамото пред строя, а бе какво да коментирам повече я да спра че ми се вдига кръвното!
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
          Immortal не ми стана ясно ти на чия страна си, публична тайна е колко много знайни и незнайни тарикати са с висящи дела и то не едно или две и се разхождат на свобода, а обикновените хора за спиране на автобусна спирка им правят актове от които няма оттърване и си плащат като поп, не че това е редно за спирането на спирката, но ония мутри обвинени в убийство се отървават само с леко мъмрене и потупване по рамото пред строя, а бе какво да коментирам повече я да спра че ми се вдига кръвното!
          От мнението на колегата Immortal разбирам, че той е на страната на Закона!

Коментар

Кирето ме хвана Естествено, че съм на страната на справедливостта. Хората които са за затвора, да са в затвора, а не в парламента. И не да се разкарват свободно из Европата и да дават интервюта.П.П. За спиране на автобусна спирка НЕ МОГАТ да те глобят, защото това ВЕЧЕ е позволено от закона - в случай че слизат или се качват пътници. Ако си паркирате колата там обаче и отидете за цигари - тогава сте си за глоба.

Коментар

Аз също съм на мнение, че всеки е невинен до доказване на противното. В противен случай обществото би станало глутница, която чака да й посочат с пръст виновния, за да го разкъса.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                Аз също на мнение, че всеки е невинен до доказване на противното. В противен случай обществото би станало глутница, която чака да й посочат с пръст виновния, за да го разкъса.
                И това се е случвало! И то не къде да е, а в "стожера на съвременната демокрация" - САЩ.Който не вярва - да поппрочете за събитията станали известни като "Лова на вещици".

Коментар

...

"Всеки е невинен до доказване на противното", ама в нашия Абсурдистан точно това доказване е много болна тема... И май трябва да променим израза на: "Всеки е невинен, докато може да представя болнични"! Даже някой ехидно беше отбелязал - как така не можем да се справим с престъпността, след като всичките ни престъпници са толкова тежко болни.Сега тръгва новата мода - престъпниците... пардон - обвиняемите, да се насочват към политиката. Той, Лупи, къде ли не се вря, от какви ли не партии и движения, само и само да има малко келепирец и за него (бивш вицепредседател на БСП, председател Гражданско обединение за републиката, съпредседател на Демократична алтернатива за републиката, председател на Българска Евролевица, председател на Българска социалдемокрация, един от основателите и бивш генерален директор на Фондация 21 век ). Сега - кандидат за Евродупетат и кандидат за дупетат в НС.Чудя се - дали да не взема да обера някоя банка и докато доказват, че съм я обрал - хоп, да намеря кой да ме издигне за някакъв дупетат и ето ти имунитет. (С парите от банката все ще намеря кой да ме включи в листите си). А като стана дупетат, вече съвсем законно ще си върна вложенията, па може и банката която съм обрал да си купя, и тогава - никой не може да ме обвини, че съм обрал собствената си банка...Изглежда като абсурден сценарий, нали? Не и за България.
                  Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                  Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

NikMar написа:
                    Две неща искам да кажа: 1. Вече го отбелязаха - Никой не е виновен, докато не бъде доказано че е такъв. Нито лупи, нито рефлектори, нито Галеви, нито аз, нито ти, нито Оу Джей Симпсън. 2. Защо винаги се гледа в паницата на другия ? Возиш се без билет - заслужаваш акт. Не е оправдание това, че някой е освободен след убийство, за това че се возиш без билет. Мен снощи като ме спряха без документи ? Да не би да съм казал - виж го оня мина на червено, спри го него. Не съм. Казах - да, нямам документи, забравил съм ги, напишете ми акт, както се полага.

Коментар

В Б-я истината е по средата. Лупи е виновен, както и мнозината други, това си е обществена тайна... Просто на нашата Темида някой е направил възел двойна джувка на кърпата на очите и, а везните й не са минавали преглед пред ДАМНТ...

Коментар

Добре де, нека го докажат ? То и аз като привърженик на цска смятам че е виновен, но досега никой няма доказателства за нищо. То и сестра ти е бременна 6-ти месец, ако ме разбираш.

Коментар

Абе аз нямам сестра...

Коментар

Humppa написа:
                            Абе аз нямам сестра...
                            Неее, вече форума знае че е бременна, и довечера на срещата ще се черпим за здравето на малкото

Коментар

Humppa написа:
                              Абе аз нямам сестра...
                              То от там идва приказката "Абе сега ходи доказвай, че нямаш сестра"
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti
                              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                              X