Абе това с главния път е пълна измишльотина. На горната снимка може да се коментира дали белият път, който се явява отдясно на главния е асфлтиран, или е черен (земен). В такива случай - ако излизаш от земен път си напълно задължен да пропуснеш тези по пътя с настилка. При всички останали случаи - няма главен, няма вторстепенен. Може пътят да е широк 40 метра, с 20 ленти, но ако няма знаци - пътят отдясно му е с предимство при всички положения, ако липсват знаци. Дори и един знак да има обаче, всичко е ясно, дори и да не ссе вижда лицето на знака. Неслучайно тези знаци са с уникална форма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обсъждане на всякакви ситуации, свързани с движението и ЗДП
Collapse
X
-
Vladim написа:LiGuru написа:Е аз не съм хлапе и не го знам. Как се определя основен път? Дай некой закон да видя, аз търся ама нещо не намирам. Има само за м/у блокови пространства и гаражи.
Коментар
-
svetkos_ написа:Съгласен съм за това, че в някои държави тези, които влизат на магистрала, се пускат от движещите се вече по нея. Дори аз съм го правил това нещо в Германия. Но няма такова правило, което да те задължава да ги пропуснеш. Просто хората мислят с главите си. Ако има такова правило, пуснете линк - явно не съм запознат. Колите, движещи се по Главния път, както в конкретния случай е магистралата, трябва да бъдат пропуснати от тези, които се готвят да се включат в движението. Иначе има неписани правила. :D В квартала има няколко Т-образни кръстовища и трябва да се съобразяваш с колите, движещи се то горната част на Т-то (виждате как е разположено), защото ще те отнесе този, който в случая, без знаци, трябва да те пропусне. Такъв е и случаят, който колегата е посочил на снимката горе. Пък и Околовръстното се брои главен път, а не второстепенен. При нерегулираните кръстовища е мамси джейс. Дори на баш кръстовище съм спирал, за да пропусна дясностоящия и този ме е гледал като мумия...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Не знам дали някъде е регламентирано със закон, но да дадеш предимство на някой който иска да се включи на магистралата е най-елементарното нещо, едно от най-колегиалните, според мен. И също съм съгласен, че на максимално много кръстовища трябва да се организира кръгово движение Кръстовището в дружба, където минава 84 за летището, наляво са циганите, надясно - асансьорният завод, напред е терминал 1. Това кръстовище преди да стане кръгово, беше супер зле, в час пик - колите по пътят без зпредимство понякога са чакали по 5-10 минути, защото потокът по пътят с предимство е непрекъснат. Сега е 10 пъти по-добре.
Коментар
-
ogi28b написа:Абе това с главния път е пълна измишльотина. На горната снимка може да се коментира дали белият път, който се явява отдясно на главния е асфлтиран, или е черен (земен). В такива случай - ако излизаш от земен път си напълно задължен да пропуснеш тези по пътя с настилка. При всички останали случаи - няма главен, няма вторстепенен. Може пътят да е широк 40 метра, с 20 ленти, но ако няма знаци - пътят отдясно му е с предимство при всички положения, ако липсват знаци. Дори и един знак да има обаче, всичко е ясно, дори и да не ссе вижда лицето на знака. Неслучайно тези знаци са с уникална форма.
Коментар
-
Vladim написа:LiGuru написа:Ти не си човек! Дано не се засечем някъде, че ще стане мазало... Интуитивно ще бъдеш помлян с оглед не знанието на ЗДП.
Коментар
-
LiGuru написа:Я гледай какво заглавие имаме вече :D Спокойно може да разнищим ситуацията с десностоящия ....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:LiGuru написа:Я гледай какво заглавие имаме вече :D Спокойно може да разнищим ситуацията с десностоящия ....
Коментар
-
No_Name написа:Та въпроса си го зададох, защото според моите знания трябва да премина, но забелязах, че има автомобили, които спират пред светофара, въпреки, че няма минаващи пешеходци в този момент. Просто чакат да им светне зелено. И аз се притесних, да не би моите знания да са нещо грешни.
Коментар
-
ogi28b написа:No_Name написа:Та въпроса си го зададох, защото според моите знания трябва да премина, но забелязах, че има автомобили, които спират пред светофара, въпреки, че няма минаващи пешеходци в този момент. Просто чакат да им светне зелено. И аз се притесних, да не би моите знания да са нещо грешни.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар