Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се отварят вратите на Браво, Брава и Марея?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега като повдигнахте въпроса си дадох сметка, че имам приятелки дето така и не се научиха как да влизат в бравото. Все дърпат, все се запъват. Да им се чуди човек какво толкова се зорят. Малко офф:А като стана въпрос за дръжки, някой да ме упъти от къде мога да си намеря здрави външни дръжки за вратите? То това май си е глобален проблем за фиатките, изгорели са ми и не ми е приятно да ги гледам такива

Коментар

No_Name написа:
      Малко офф:А като стана въпрос за дръжки, някой да ме упъти от къде мога да си намеря здрави външни дръжки за вратите? То това май си е глобален проблем за фиатките, изгорели са ми и не ми е приятно да ги гледам такива
      Автоморга?
      '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
      '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

28 лева бяха доскоро в някой от магазините. Оставете отварянето, то е ясно че всеки си влиза като пич в неговата, но на някой друг му е ад. АЯз искам да питам защо всички над 40-45 г. затварят вратите с гръм и трясък? И защо който и да ми се качи в колата, първата му работа е да натисне копчетата за стъклата, ососбено ако е отзад, и понеже съм ги заключил, да пита : "Защо не ти работят копчетата? " Ако пък е на предната седалка, натиска, пуска го, и го качва отново най-горе. Защо ? Това просто ме изкарва извън нерви. И другото - някой да ми пипа по уредите, или да ми дава акъл как да карам... направо побеснявам от такива.

Коментар

Щото са свикнали да въртят ръчките на стъклата като обезумели и сега им е много чудно как аджеба тия стъкла са с копче, а за климатик не са и чували.
          '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
          '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

ogi28b написа:
            28 лева бяха доскоро в някой от магазините. Оставете отварянето, то е ясно че всеки си влиза като пич в неговата, но на някой друг му е ад. АЯз искам да питам защо всички над 40-45 г. затварят вратите с гръм и трясък? И защо който и да ми се качи в колата, първата му работа е да натисне копчетата за стъклата, ососбено ако е отзад, и понеже съм ги заключил, да пита : "Защо не ти работят копчетата? " Ако пък е на предната седалка, натиска, пуска го, и го качва отново най-горе. Защо ? Това просто ме изкарва извън нерви. И другото - някой да ми пипа по уредите, или да ми дава акъл как да карам... направо побеснявам от такива.
            Оги, имам двама приятели, които са заклети "немци". Ами колкото пъти влязат в колата ми толкова пъти натискат копченцата, търкаленцата и пр. Оня ден единия го ударих през пръстите, когато взе да ми включва и изключва климатроника като клавишите на детска йоника. Всичките са сериозни хора, но стават деца в колата ми... Все пак ги разбрах - ами, че те такива глезотийки не са виждали на своите дараци. Другия път ще им взимам пари за кефа и ще ги заключвам на задните седалки. Оня ден единия изплю фразата: А-а ти със 120 км/ч ли караш? Отговор: Не виждаш ли? Стон: Не усетих...Е как да не го цункаш по челото и да му завъртиш един зад врата.
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re: Как се отварят вратите на Браво, Брава и Марея?

Jimy написа:
              Първо искам да се извиня за идиотската тема, но проблема живо ме интересува! И така: моля ви споделете, какви са ви наблюденията относно отварянето на коя да е врата при Браво, Брава или Марея.Аз лично отварям с един пръст и без всякакво усилие коя да е врата. То при мен са две де, но шофьорската , както и пасажерската се отварят мнооого лесно. ОБАЧЕ всеки,който се е опитвал да влезе и да го повозя по един или друг повод - имам чувството, че щи откърти цялата врата! Дърпането е неистово и придружено с отчаяни гримаси. Наблюдава се също значително поклащане на автомобила. В крайна сметка бивам обвинен,че не съм отключил или че е счупено нещо! Много се ядосвам и добре, че ръкохватката е здрава...засега, ами после ?!!!Интересно ми е дали и при вас е така !?
              Абсолютно същото, хората се виждат в чудо, докато отворят, но аз съм свикнал.Не са от лесно отварящите се.

Коментар

Tornado написа:
                Обясни им на тези които ти клатят цялата кола когато отварят ,че дръжката не се дърпа цялата ами само в тази част която е по-близо до задната врата и помоща с палец който е опрян на мястото за патрона е препоръчителна.
                Ужас, и такива хора ли има, които не могат да го осъзнаят....

Коментар

Моите също се отварят супер леко, но почти всеки който се е опитал да отваря направо ще ги изкърти.То не бе на горе, то не бе да Я дърпа цялата и няма и няма.То голяма философия ама не е Голф или Пасат вярно
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Jimy написа:
                    Първо искам да се извиня за идиотската тема, но проблема живо ме интересува! И така: моля ви споделете, какви са ви наблюденията относно отварянето на коя да е врата при Браво, Брава или Марея.Аз лично отварям с един пръст и без всякакво усилие коя да е врата. То при мен са две де, но шофьорската , както и пасажерската се отварят мнооого лесно. ОБАЧЕ всеки,който се е опитвал да влезе и да го повозя по един или друг повод - имам чувството, че щи откърти цялата врата! Дърпането е неистово и придружено с отчаяни гримаси. Наблюдава се също значително поклащане на автомобила. В крайна сметка бивам обвинен,че не съм отключил или че е счупено нещо! Много се ядосвам и добре, че ръкохватката е здрава...засега, ами после ?!!!Интересно ми е дали и при вас е така !?
                    имам абсолютно същия проблем и е ужасно...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Jimy написа:
                      Колега не им се ядосвай При мен е същата работа, но на това не обръщам толкова внимание, колкото на яките блъскания при затваряне. Имам чуството, че някой хора още се возят само на москвичи......
                      Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                      Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Ами то лошите навици трудно се изкореняват.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

аз па се дразня на педанти на които малко да им лашнеш вратата по-силно(неумишлено) и викват насреща ти да гадно ми е в каквато кола да карам и личната и служебната някой да тряска силно вратата,но се случва,я ватър духнал,я не си си преценил силата,кво да има викам,ако обаче го забележа повече веднъж дваж ме нерви вече!
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Това имам впредвит... Че на някой им е навик. А аз лично имах впредвит приятелката ми :П Така и не се научу след хиляди забележки.
                            paralesa написа:
                            аз па се дразня на педанти на които малко да им лашнеш вратата по-силно(неумишлено) и викват насреща ти да гадно ми е в каквато кола да карам и личната и служебната някой да тряска силно вратата,но се случва,я ватър духнал,я не си си преценил силата,кво да има викам,ако обаче го забележа повече веднъж дваж ме нерви вече!
                            Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                            Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

При мен има проблем отвътре с предна дясна. Иска доста усилие, за да се дръпне лостчето... Иначе отвън се отварят супер лесно и до сега никой не се е затруднявал, поне при мен.

Коментар

Хаха, а вие се притеснявате за дръжките, как някой я "сецал" Няма да ви обяснявам, какво е да караш Либра, и някой льольо така да "сеца", че чак започва да прикляка от унасянето в това да отвори вратата.За справка ще поставя и една снимка да видите как изглежда дръжката.За друга справка и на тези, които ще им предстои сблъсък ще кажа, че дръжката се повдига цялата нагоре, а не се отваря, като "стандартна" така да го кажа, тим механизъм като при Брава/о.
                                Прикачени файлове
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X