Колеги, ето какво се случи на мен и на майка ми.Преди няколко дни, получих СМС от вивателски номер, който ми съобщаваше, че от "777" (?!?) съм спечелил или 500 лв или плазмен телевизор. Да съм се обадил на друг вивателски номер, за да уточним как да си получа наградата... Аз убеден, че това е някакъв вид измама (не вярвам в ей така спечелените награди и че някой дава нещо някому ей така...) изобщо не реагирах.Днес обаче майка ми получи също такъв СМС, с разликата, че наградата е от Технополис. Опитах се да я убедя, че това е някаква измама, но майка ми все пак реши да се обади. (под мой контрол
). Обади се на посочения вивателски номер, обясниха й, че за да си получи наградата, трябва да плати транспорта до в къщи (?!?!), и то не с пари, а с закупени ваучери на Глобул на стойност 50 лв, като след като ги закупим, да им звъннем пак на този номер, да кажем че сме ги купили... Последваха няколко питания от наша страна, защо да не си я получим от местния Технополис и защо транспорта е 50лв , при условие, че всеки куриер би взел не-повече от 10-15 лв за подобна пратка....Както и да е. Разговорът продължи около 15 минути (няколко пъти казах на майка ми да затваря, но тя не ме послуша).Равносметката - разговор с вивател, който струва около 6 лв. Ако не беше майка ми, а някой друг човек, който отиде и купи и ваучери, ще бъде набутан с още 50 лв. Вторият разговор и той може да е около 10 минути и ще стане 60 лв цялата загуба на съответния човек.Кой печели от една такава работа?След оглеждане от всички страни стигам до един единствен извод - печели само Глобул.Още повече, че гласът отсреща страшно ми приличаше на глас на телефонен оператор от кол-център. Изключително правилна дикция, тембър ит.н. Професионален глас.Обаждането беше към Вивател номер, едно за да не предизвика съмнение към Глобул, второ - обаждайки се към номер извън Глобул, тарифата е двойна (поне за плана на майка ми). Убеден съм 100%, че това е тайна вътрешно-фирмена политика за увеличаване на приходите на оператора. Ваучерите, веднъж закупени, носят 50 лв приход за оператора, без значение дали ще се изговорят или не. За самия оператор, дали един разговор ще се проведе или не - няма значение, стига да е вече платен...Много съм ядосан...***** **** майката ******, ****** ******** измамници... ВНИМАВАЙТЕ И ВИЕ!

Коментар