Колеги, ето какво се случи на мен и на майка ми.Преди няколко дни, получих СМС от вивателски номер, който ми съобщаваше, че от "777" (?!?) съм спечелил или 500 лв или плазмен телевизор. Да съм се обадил на друг вивателски номер, за да уточним как да си получа наградата... Аз убеден, че това е някакъв вид измама (не вярвам в ей така спечелените награди и че някой дава нещо някому ей така...) изобщо не реагирах.Днес обаче майка ми получи също такъв СМС, с разликата, че наградата е от Технополис. Опитах се да я убедя, че това е някаква измама, но майка ми все пак реши да се обади. (под мой контрол ). Обади се на посочения вивателски номер, обясниха й, че за да си получи наградата, трябва да плати транспорта до в къщи (?!?!), и то не с пари, а с закупени ваучери на Глобул на стойност 50 лв, като след като ги закупим, да им звъннем пак на този номер, да кажем че сме ги купили... Последваха няколко питания от наша страна, защо да не си я получим от местния Технополис и защо транспорта е 50лв , при условие, че всеки куриер би взел не-повече от 10-15 лв за подобна пратка....Както и да е. Разговорът продължи около 15 минути (няколко пъти казах на майка ми да затваря, но тя не ме послуша).Равносметката - разговор с вивател, който струва около 6 лв. Ако не беше майка ми, а някой друг човек, който отиде и купи и ваучери, ще бъде набутан с още 50 лв. Вторият разговор и той може да е около 10 минути и ще стане 60 лв цялата загуба на съответния човек.Кой печели от една такава работа?След оглеждане от всички страни стигам до един единствен извод - печели само Глобул.Още повече, че гласът отсреща страшно ми приличаше на глас на телефонен оператор от кол-център. Изключително правилна дикция, тембър ит.н. Професионален глас.Обаждането беше към Вивател номер, едно за да не предизвика съмнение към Глобул, второ - обаждайки се към номер извън Глобул, тарифата е двойна (поне за плана на майка ми). Убеден съм 100%, че това е тайна вътрешно-фирмена политика за увеличаване на приходите на оператора. Ваучерите, веднъж закупени, носят 50 лв приход за оператора, без значение дали ще се изговорят или не. За самия оператор, дали един разговор ще се проведе или не - няма значение, стига да е вече платен...Много съм ядосан...***** **** майката ******, ****** ******** измамници... ВНИМАВАЙТЕ И ВИЕ!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов вид измама. Пазете се!
Collapse
X
-
Дам, глобул винаги са били "малко" мошеници.За това и аз се махнах от този оператор, то не бяха космически сметки, грешки от тяхна страна и т.н. Разбира се, трябваше да плащам неустойка по прекъсване на договора.До колкото помня, собственика беше гръцка компания.Не случайно има и такава приказка - "Като видиш вълк и грък, първо стреляш гръка, защото вълка поне знаеш какво ти мисли"
Коментар
-
Същото се случи и с един колега от университета. И той беше много радостен, обаче бързо му развалихме настроението. След това се обадихме, уж д апровеим, говореше жена, беше много любезна, но пък ние не бяхме, след като я изслушахме. Пък и нямаше логика - той е на глобул, а му идва смс от вивател. Иначе беше забавно, след това излезе лаф.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Да, Влади, мисля. И не са никак лесно доказуеми. Ползват се карти на конкурентен оператор от анонимен човек. Какво ще докажеш?!?Човешката алчност край няма, така че нищо вече не може да ме учуди.Дори и да не са директно от оператора, във всички случаи този оператор има полза от цялата тази работа, затова и не си мърдат пръста, за да предотвратят подобни изпълнения.Най-лесното, което могат да направят е, всички номера, независимо на ваучер или на договор, да се знае на кого са.Спомням си преди години, когато мобилните услуги още прохождаха, като взимахме първата карта на съпругата ми, въпреки че беше на ваучер, й искаха личната карта.Да продават ваучери само срещу лична карта и веднага да се отразява срещу номера кой го е купил.Отделно на всички вече действащи сим-карти с предплатена услуга да им изпратят по един СМС или обаждане, да идат до оператора за да си регистрират именцата, в противен случай да им спрат картите.Обаче защо да го правят, като ще им намалеят приходите ?!?Защо аз като съм на договор, да ми знаят цялата биография, а сульо и пульо дето си купуват сим-кратите от РЕП-а да си говорят анонимно?!?
Коментар
-
Immortal написа:Да, Влади, мисля. И не са никак лесно доказуеми. Ползват се карти на конкурентен оператор от анонимен човек. Какво ще докажеш?!?...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Може и да си прав, но аз все пак се чудя - за какво са им на тези измамници (бай Мангал, макар да не е задължително) ваучери.При тях по-добрият вариант е стартови пакети, защото те и без това един номер не го ползват дълго време.И при условие, че от една подлъгана бабичка изкарват 2-3 хил. лева... едва ли им са толкова важни ваучерите, че и за тях да разиграват сценки.Бе де да знам... както казах - нищо вече не ме учудва.
Коментар
-
....ами щом трябва да се купуват ваучери на оператора, кой печели от това, ако не самият оператор?Как може бай Мангал да има далавера, когато си даваш парите на Глобул, а не на мрежата от мошеници?Освен, ако Глобул не е бай Мангал....малко се отплеснах Каквото и да е, някой ще спечели от хванатите балъци...а такива винаги има, за съжаление
Коментар
-
Re: Нов вид измама. Пазете се!
Immortal написа:Колеги, ето какво се случи на мен и на майка ми.Преди няколко дни, получих СМС от вивателски номер, който ми съобщаваше, че от "777" (?!?) съм спечелил или 500 лв или плазмен телевизор. Да съм се обадил на друг вивателски номер, за да уточним как да си получа наградата... Аз убеден, че това е някакъв вид измама (не вярвам в ей така спечелените награди и че някой дава нещо някому ей така...) изобщо не реагирах.Днес обаче майка ми получи също такъв СМС, с разликата, че наградата е от Технополис. Опитах се да я убедя, че това е някаква измама, но майка ми все пак реши да се обади. (под мой контрол ). Обади се на посочения вивателски номер, обясниха й, че за да си получи наградата, трябва да плати транспорта до в къщи (?!?!), и то не с пари, а с закупени ваучери на Глобул на стойност 50 лв, като след като ги закупим, да им звъннем пак на този номер, да кажем че сме ги купили... Последваха няколко питания от наша страна, защо да не си я получим от местния Технополис и защо транспорта е 50лв , при условие, че всеки куриер би взел не-повече от 10-15 лв за подобна пратка....Както и да е. Разговорът продължи около 15 минути (няколко пъти казах на майка ми да затваря, но тя не ме послуша).Равносметката - разговор с вивател, който струва около 6 лв. Ако не беше майка ми, а някой друг човек, който отиде и купи и ваучери, ще бъде набутан с още 50 лв. Вторият разговор и той може да е около 10 минути и ще стане 60 лв цялата загуба на съответния човек.Кой печели от една такава работа?След оглеждане от всички страни стигам до един единствен извод - печели само Глобул.Още повече, че гласът отсреща страшно ми приличаше на глас на телефонен оператор от кол-център. Изключително правилна дикция, тембър ит.н. Професионален глас.Обаждането беше към Вивател номер, едно за да не предизвика съмнение към Глобул, второ - обаждайки се към номер извън Глобул, тарифата е двойна (поне за плана на майка ми). Убеден съм 100%, че това е тайна вътрешно-фирмена политика за увеличаване на приходите на оператора. Ваучерите, веднъж закупени, носят 50 лв приход за оператора, без значение дали ще се изговорят или не. За самия оператор, дали един разговор ще се проведе или не - няма значение, стига да е вече платен...Много съм ядосан...***** **** майката ******, ****** ******** измамници... ВНИМАВАЙТЕ И ВИЕ!
Коментар
-
Сега се сетих, че миналата неделя и аз "спечелих" плазмен ТВ от Технополис. В моя случай обаче ми звъняха от скрит номер и някакъв мъж ми обясняваше как съм спечелила телевизора. Аз се помъчих да разпозная гласа и след като се убедих, че не е мой познат, доста време си поприказвах с въпросния служител на Технополис и накрая му се изсмях и му казах да не ме смята за толкова наивна, че да си помисля, че толкова лесно се печелят телевизори. Той ме напсува, а аз му затворих телефона. Поне го набутах със сметката! Кретени. Така преди известно време, баба ми беше качила кръвното над 200, защото някакъв мангал решил да изкарва пари от нея като и каже, че трябва да плати откуп, понеже братовчед ми бил блъснал някакъв старец. Бива ли така да се подиграват с възрастните хора? Ами ако баба ми беше получила удар?
Коментар
-
Благодаря на Immortal за полезната информация ! Аз лично след като не съм участвал в никакви игри, и съответно шанса да спечеля нещо е равен на нула, бих казал на такива - ако съм спечелил ми докарайте награда, ако ли не вземете я за вас и приключвам ! Баси измамниците !Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Immortal написа:Може и да си прав, но аз все пак се чудя - за какво са им на тези измамници (бай Мангал, макар да не е задължително) ваучери.При тях по-добрият вариант е стартови пакети, защото те и без това един номер не го ползват дълго време.И при условие, че от една подлъгана бабичка изкарват 2-3 хил. лева... едва ли им са толкова важни ваучерите, че и за тях да разиграват сценки.Бе де да знам... както казах - нищо вече не ме учудва.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
От цялата далавера прчели баба Стефка на будката пред блока, която продава ваучери и вестници! Всичко е част от секретен канал за трафик на пенсионери в чужбина. С цел по-добър живот и по-високи пенсии. Баба Стефка трябва да даде 1500 лева за да я прекарат зад граница. Но когато въпросния субект види колко лесно се изкарват пари тя наема внучката Мимето. Внучката звъни на хора (в случая праща СМС-и) който живеят близо до будката. Те изпаднали в еуфория тичат и дават пари на баба Стефка която от своя страна не им продава ваучери за по 50 лева а им пробутва такива от по 10-15 лева. По този начин тя гушка от 35-40 лева на ваучер!Сериозно: Пазете се. Тарикатите ги има защото ги има балъците. ПП: После, защо в тази страна хората не си вярват и народа се е озлобил.Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар