Заченахме този въпрос в една тема за коланите. Ясно е, че всички изпълняваме законите, разпоредбите, правилниците, наредбите и всем такива юридически механизми за управление в нашата мила татковина. Въпросът ми е: До кога ще изпълняваме всичко безпрекословно и ще държим безотговорни властимащите. Много от Законите обаче не са на мястото си и обслужват нечии лични интереси. Плащаме акцизи, винетки, еко такси, данъци на колите си, данък печалба, пенсионни осигуровки, здравни осигуровки и т.н. Дотук добре - но какво получаваме насреща: Хубави пътища ли?, Добри горива ли?, Безплатно здравно обслужване ли?, Евтини лекарства ли?, Задължителните детски надбавки за цял свят ли?, Добри пенсии за възрастните ли?, Чист въздух ли?, Добро майченство ли ? Какво ? Не е ли време да си задаваме въпроса: Аджеба защо след като Държавата е абдикирала от своите задължения ние трябва да сме безпрекословни изпълнители на всяка абсурдна приумица "сътворена" от 200 човека, които всички ние храним. Аз съм си търсил и съм си отстоявал правата и мога да ви кажа, че резултат има, но защо повечето хора са примирени в тази Държавичка мъничка... Освен ЗАДЪЛЖЕНИЯ имаме и ПРАВА.ПС: Никога нямаше да съм взискателен, ако не бях редовен и честен данъкоплатец. Но за себе си - аз се чувствам ощетен от Държавата в която продължавам да живея напук на всичко. Искам тази Държава, но променена. Всички имаме това право.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Държавата - мащеха за поданиците си... или?
Collapse
X
-
Споделям вижданията ти, обаче като гледам какво и към какво се променя, мога да кажа само едно - Аз загубих надежда че в тази държава нещо ще се промени към по-добро. Ако искаш да не си задаваш всичките тези въпроси, затваряй си очите и слушай само какво говорят управляващите. Ето вчера чух по новините че всеки месец се отваряли по 10 000 работни места в България. Прекрасно, чудесно, икономиката ни процъфтява, безработицата намалява, слагам си розовите очила и не виждам как близкият завод и разни други фирми работят с по няколко човека в цеховете си ( това не се дължи на роботизацията ). Областният управител казал, че на улицата ни всичко е почистено и перфектно, за това продължавам с очилцата на очите, прегазвам през някакви боклуци и пясък, малко преди това с радост забелязвам машината с четки която мете улицата - само от едната страна и над нея се вдига облак от прах, навярно някакви филтри не са й наред, всъщност облакът не го забелязвам, поемам дълбоко въздух, препъвам се в стърчащите плочки на тротоара, едва не падам, стигам до контейнера за боклук, препълнен е, хм камиона сутринта мина, но само мина. Нищо, натъпквам моята торба в контейнера и се връщам обратно, този път не се пребивам по тротоара, пъргав съм и смел, а не като другите да го заобикалям. Влизам си в помещението, плочките пак са покрити с прах, от къде ли е дошъл, сигурно го е донесъл някой вятър от пустинята, не може да е от улицата ......
-
peho написа:Споделям вижданията ти, обаче като гледам какво и към какво се променя, мога да кажа само едно - Аз загубих надежда че в тази държава нещо ще се промени към по-добро. Ако искаш да не си задаваш всичките тези въпроси, затваряй си очите и слушай само какво говорят управляващите. Ето вчера чух по новините че всеки месец се отваряли по 10 000 работни места в България. Прекрасно, чудесно, икономиката ни процъфтява, безработицата намалява, слагам си розовите очила и не виждам как близкият завод и разни други фирми работят с по няколко човека в цеховете си ( това не се дължи на роботизацията ). Областният управител казал, че на улицата ни всичко е почистено и перфектно, за това продължавам с очилцата на очите, прегазвам през някакви боклуци и пясък, малко преди това с радост забелязвам машината с четки която мете улицата - само от едната страна и над нея се вдига облак от прах, навярно някакви филтри не са й наред, всъщност облакът не го забелязвам, поемам дълбоко въздух, препъвам се в стърчащите плочки на тротоара, едва не падам, стигам до контейнера за боклук, препълнен е, хм камиона сутринта мина, но само мина. Нищо, натъпквам моята торба в контейнера и се връщам обратно, този път не се пребивам по тротоара, пъргав съм и смел, а не като другите да го заобикалям. Влизам си в помещението, плочките пак са покрити с прах, от къде ли е дошъл, сигурно го е донесъл някой вятър от пустинята, не може да е от улицата ......A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:... Да - яд ме е и като слушах тази сутрин коментара по изцепките на Р. Овч., който твърди, че за 4 години в нашата Държава са налети 24 милиарда лева от инвистиции. Тия или не са в час или прекалено много си вярват. ...Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Всеки божи ден си задавам въпроса: "Защо седя още в тази държава?" Отговорите на този въпрос със всеки изминал ден стават все по-малко. Наближава моментът, в който ще си събера малкото багаж, дето го имам, и със семейството си ще се преселя някъде другаде.Възможности много, професията ми е хубава, а и мога доста други неща да правя...Вече съм се отказал да се боря за моята си България и с нищо не се гордея че съм Българин.Изпитвам единствено съжаление и яд към съдбата си, че съм се родил тук.А като знам какви надежди имах...
Коментар
-
Ами малко по малко ТЕ постигат целите си:-ставаме все по-неграмотни-заплатите са на ръба на физическото оцеляване- за ключови и важни професии се дават стотинки и след 10 годи. няма д аима нито кой да ни учи децата, нито кой да ги лекува- избиваме се сами един друг, защото не можем да си позволим удоволствия, ставаме агресивни и .....- почват вече и болните- спират им инсулина и т.н простотииСлед 20 год виждам цялата държава като гето- големите градове, които поне сега изглеждат поне горе долу като градове, тогава ще са като бронкс. всички интелигентни хора ще са се изнесли, циганите няма да са циган, а ние ще сме цигани за тях, но те ще измират от глад, защото вече няма българи да ги хранят и т.н. и т.н.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар