Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петиция против регистрацията на коли с десен волан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Петиция против регистрацията на коли с десен волан

http://bgpetition.com/protiv_desnite_volani/index.htmlАз подписах!

Всички тези петиции са некоректни.Има гласуване ЗА, а няма ПРОТИВ. Оказва се, че може да я подпишат 1000 човека ЗА, но 10000 да са против - техния глас не се брои.Затова и не подписвам никакви такива петиции.Иначе - както и друг път съм писал - забраната на регистрацията на коли с десен волан няма да реши нищо - просто ще спрат да ги регистрират в България и ще си ги карат с британски номера. Защо не и с румънски?След като сме в ЕС, няма начин това да се спре. Свободно преминаване на границите, свободен избор на място за живеене... Не виждам на кого тези коли пречат, освен на търговците на коли, внос от Италия, Германия и т.н. Подозирам че и някой такъв е организирал тази петиция.Добрия шофьор ще кара добре и от ляво, и от дясно.Некадърния където и да му е волана, ще е опасен за околните.

Коментар

Immortal написа:
      Всички тези петиции са некоректни.Има гласуване ЗА, а няма ПРОТИВ. Оказва се, че може да я подпишат 1000 човека ЗА, но 10000 да са против - техния глас не се брои.Затова и не подписвам никакви такива петиции.Иначе - както и друг път съм писал - забраната на регистрацията на коли с десен волан няма да реши нищо - просто ще спрат да ги регистрират в България и ще си ги карат с британски номера. Защо не и с румънски?След като сме в ЕС, няма начин това да се спре. Свободно преминаване на границите, свободен избор на място за живеене... Не виждам на кого тези коли пречат, освен на търговците на коли, внос от Италия, Германия и т.н. Подозирам че и някой такъв е организирал тази петиция.Добрия шофьор ще кара добре и от ляво, и от дясно.Некадърния където и да му е волана, ще е опасен за околните.
      Така е, но винаги ми е било чудно как си осигуряват добра видимост при изпреварване...
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Immortal написа:
        След като сме в ЕС, няма начин това да се спре.
        Това е важно заключение. Много по-интересно е обаче клоко от произшествията напоследък са с причина десен волан. Скоро гледах ударен челно пасат, човекът не смяташе, че десният волан е бил причина.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

не че нещо против, ама колко съм изтръпвал при вида - Има ли пилот в самолета, демек - туй афтомубилчи отсреща кой гу кара
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ntodorov написа:
            Така е, но винаги ми е било чудно как си осигуряват добра видимост при изпреварване...
            Лесно, с помощта на подходящо монтирано огледало в лявата част на колата (вътре, на конзолата), или ако са по-заможни - с камера в лявата част на колата и с мониторче. Както камерите за заден ход при някои коли.Факт е, че повечето нямат ни едното ни другото и се навеждат да погледнат вляво, като и изнасят колата малко по-вляво. Това е опасно, но пак зависи от водача.Ако се иска нещо, то би трябвало да е изцяло забрана за влизане на автомобили с десен волан на континента. Да си ги карат на острова. Но то трябва да е инициатива на целия ЕС.

Коментар

абе аз съм карал джип с десен волан, еми в града не е проблем никакъв. извънградско също не е проблем, но това е от спецификата, че е джип, автоматик и от това за какво се позлва- а именно да дърпа каравана, лодка и т.н. и естетвено е, че с лодка отзад не мога д акарам кой знае колко бързо, да не говорим, че и не е от най-динамичните. иначе дали е с ляв или с десен волан този специално джип няма кой знае какво значение- така или иначе ми трябват 5 км права с видисмост, че да изпреваря.по-интересен е момента с камерата и огледалото- на това не бих се доверил, еле на камерата, зами ако забие и погледнеш в нея- няма кола, преди да си се усетил, че пасажа е друг и си се изнесъл в насрещното... огледалото пък не може да се види както със собствените си очи. ами че то аз често при по-експулсивни изпреварвания със собствените си очи не съм 100% убеден, че от дола напред не виждам тавана на кола... камо ли да гледам в огледало същата картинка... абе не ме кефи варианта- не бих си купил кола за каране с десен. е, случая с джипа е допуснат, защото ще бъде използван само за дърпане и без това много рядко ще се изпреварва, така че парите на половина за джип
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тая петиция е направена от хора дет ги е яд, на други дето карат почти нови коли за нищожни пари. Аман от тия нашенски комплекси... Кой каквото иска да кара, само да го кара без да пречи на другите и да нарушава правилата. В нормалните страни можеш да регистрираш всичко дори и най-различни самоделки. Важното е да имат фарове, мигачи и изправна спирачна система. А тука сега какво и коли с десен волан да не може. Ми тогава да забраним на англичаните да идват с колите си в БГ...
                KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                Land Rover Discovery 2.5TD '94
                EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Абсолютно съм съгласен с pakumba. НЕ случайно на много коли, предимно в USA, на страничните огледала на колите има надпис :Objects in mirror are closer than they appear". Така че не знам как мога да се доверя в такава ситуация на някакви огледала.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Нищо лично но аз съм за ограничаването на такива коли.Както каза колегата pakumbaв зависимост от типа автомоби. А и нещо др. относно това дето се регистрирали разни самоделки колега Scorpion_BV точно на острова за да регистрираш такава кола минаваш през поне 5 комисии преди, повреме на и след завършването на проекта.

Коментар

..

Интересното става когато тоя с новата кола на половин цена се покаже срещу теб в твоята лента тръгнал да изпреварва колона примерно тирове.....

Коментар

Тъпотии...
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Винаги съм се чудил на хора как расъждават и на всичкото отгоре дават и акъл на другите и наклон в живота при условие че самия тои НЕ СЕ Е КАЧВАЛ в такава кола.Камоли пък да е управлявал,но е сигурен че не е хубаво и не е удобно и на всичкото отгоре дава компетенция че тези коли (с десния волан) били опасни за движението.Ми че то е същото бе колега моя комшия никога не се е качвал във Фиат и за него те са наи големите таралясници,щото тои си карал пасата и по хубава кола от пасата нямало.Тва е то човек които не се е качвал и не е карал за мен неможе да дава мнение по въпроса.За мен личноми е все толкова от коя страна е волана това го твърдя от опит защото съм карал кола с десен волан.И дори мога да твърдя че е много приатно особено ако колата е автоматик.Изпреварванията не са чак токова невъзможни както някои го изкарват всичко е до изграждане на стратегия и навик.Аз съм твърдо за коли с десен волан.
                          кола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф

Коментар

rercho написа:
                            Винаги съм се чудил...
                            Продължавай да се чудиш, само не си мисли, че знаеш кой каква кола и къде е карал.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Scorpion_BV написа:
                              Тая петиция е направена от хора дет ги е яд, на други дето карат почти нови коли за нищожни пари. Аман от тия нашенски комплекси... Кой каквото иска да кара, само да го кара без да пречи на другите и да нарушава правилата.
                              ХА ХА ХА!А сигурно хората като мен също ги е яд, имам предвид тези дето имат и нови коли?Знаеш ли какво колега, комплексарщина е да отидеш на вънка да се трепеш като животно, да се върнеш в България и понеже нямаш пари за нова или по-нова кола, но нали трябва да си гъзе си вземаш една кола с дясна дирекция...За съжаление това е другата страна на монетата, аз пък се чуствам гъзар щот карам кола с лява дирекция и не ме е*е, че бай х*й кара същата с 5000 по-евтина и като тръгне да изпреварва настава представление.Да поясня, че съм карал и автомобил и камион с дясна дирекция, е по-голяма отврат от това няма.

Коментар

Working...
                              X