Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Целогодишно на фарове...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    И аз не мога да разбера какво искат да кажат с тази снимка. 1 - и двамата са на дълги. 2 - дори и да мисля, че няма мотор какво? Ще тръгна да изпреварвам ли?3 - ако се движат, доста умения и синхрон ще са нужни и на двамата шофьори, за да не се разместят по време на движението и да видя и другия фар на джипа.
    Плюс всичко изброено от колегата, на снимката мотоциклетът и джипът идват фронтално срещу снимащия. При разминаване обаче би трябвало да са доста по-вляво, така че подобно съвпадение не би могло да се получи.Аз пак да кажа - на доста от новите автомобили фаровете изобщо не могат да се гасят (Голф 5), или са оборудвани с дневни светлини, които не могат да се гасят (Делта 3, Ауди). Мислите ли, че са ги направили така заради "гъзарлъка" на Българите, или това е в резултат на скъпи изследвания, извършени от специалисти?Аз честно, не мога да разбера мотивите нито на противниците на карането на фарове, нито на противниците на коланите?!

Коментар

Мога да спомена какво ми се е случвало. Пътувам за Пловдив и сутринта беше светло но по закон си карат всички на фарове и на един завой влизам малко в насрешното заради един велосепедист и не виждам фарове но уви изведнаж се оказа че има кола срещу ми караща без фарове та когато си се настроил да виждаш фаровете и се появи някой без се получава кофти ситуация. Аз лично съм против фаровете защото много станаха гъзарите каращи със всичко дето свети включено а и на прави участъци се получава една зрителна измама и не се преценява добре разтоянието при изпреварване. Единствено съм за каране на фарове за мотоциклетите защото се движат много бързо и трябва да се открояват.
      Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
        Единствено съм за каране на фарове за мотоциклетите защото се движат много бързо и трябва да се открояват.
        Аз пък съм против точно това, защото по закон мотоциклетите трябва да карат с по-ниска скорост от тази на автомобилите - извън града 80, а на автомагистрала 100. Ако карат с по-високи скорости - да си трошат главите. Защо априори се приема, че мотоциклетите карат бързо? Те нарушават закона, и то не с 10-20 км отгоре, а в пъти по-висока скорост. Всички приемате, че това е нормално, а когато ние караме вместо 90 със 100-110 - скачате че сме големи нарушители.Между другото, те карат на фарове, не защото карат бързо, а защото са по-малки като габарити и се забелязват още по-трудно.

Коментар

Immortal написа:
          Аз пък съм против точно това, защото по закон мотоциклетите трябва да карат с по-ниска скорост от тази на автомобилите - извън града 80, а на автомагистрала 100. Ако карат с по-високи скорости - да си трошат главите. Защо априори се приема, че мотоциклетите карат бързо? Те нарушават закона, и то не с 10-20 км отгоре, а в пъти по-висока скорост. Всички приемате, че това е нормално, а когато ние караме вместо 90 със 100-110 - скачате че сме големи нарушители.Между другото, те карат на фарове, не защото карат бързо, а защото са по-малки като габарити и се забелязват още по-трудно.
          Точно така! По тая логика, че мотористите карали бързо и затова трябва да са с включени фарове, значи и аз трябва да ги включа, защото карам бързо?! Или всеки, който кара с над 90 извънградско да е с включени къси.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не е правилно така да се говори за мотористите и аз карам мотор и знам колко трудно спира сравнение с автомобила а и много често ни се отнема предимството. Помислете че на мотора може да се вози и ваш близък или детето ви. Вярно е че много често превишават скороста но който не се е качил на пистарка тои не знае как не се усеща и увлича да се изреже. Аз карам вече кросарка но съм минал и пистовите и знам за какво ства дума.
            Обичам си работата.

Коментар

А ако теоритично аз карам на магистралата SLR и се изкуша да натисна количката повечко до към 280 км/ч, защото мога, а ти още по теоритично си караш мотора на магистралата, спазвайки ограничението от около 100 км/ч, не те видя/не мога да спра и те ударя, дали ще бъде невинен? Не.Нищо лично, колега, сигурно е готино да летиш с мотора, но всеки сам си носи отговорност за действията и не може да се обвиняват водачите на автомобили, че не са реагирали навреме и са засекли мотор движещ се с 100 км повече от тях. Нито пък да се оправдавате с усещане и увличане на скорост.Както и да е де, тва е доста страни от темата... всъщност май, не чак толкова, но няма значение.Умната с мотора!

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Мда, няма как при всяко изпреварване да си мисля "я по-добре да не изпреварвам, че някой малоумник може да е решил да кара с 300 и да ми се качи отгоре". Не мога аз да мисля за безопасността на някой такъв индивид след като той самия не мисли. Покрай всеки от нас са профучавали мотори, бутат се между колите, изпреварват на завои и то с бясна скорост.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

абсолютно99% от хората си купуват пистови мотори заради адреналина
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

style34 написа:
                    Мда, няма как при всяко изпреварване да си мисля "я по-добре да не изпреварвам, че някой малоумник може да е решил да кара с 300 и да ми се качи отгоре". Не мога аз да мисля за безопасността на някой такъв индивид след като той самия не мисли. Покрай всеки от нас са профучавали мотори, бутат се между колите, изпреварват на завои и то с бясна скорост.
                    Гледай да не ти случва, щото не знанието на закона не води до оправдателна присъда!

Коментар

style34 написа:
                      Не мога аз да мисля за безопасността на някой такъв индивид след като той самия не мисли.
                      В колата не си на безопасно място! Дали ако моториста се надене в теб с 300 ти ще си добре? Трябва да мислиш за своята безопасност не за неговата.
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                      -------------------------------------
                      1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

какво означава да мисля за безопасността на моторист каращ с 300 ??? така и за моятаче той за секунда минава по 85 метра...а ако случайно не е със светлини, мисията да го видя става 100% невъзможна
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

По Цариградско не е ли забранено за мотоциклети.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Sev написа:
                            какво означава да мисля за безопасността на моторист каращ с 300 ??? така и за моятаче той за секунда минава по 85 метра...а ако случайно не е със светлини, мисията да го видя става 100% невъзможна
                            И в тоя ред на мисли - не мисля че който и да е се интересува какво става на повече от 100 метра назад, когато се движи с 100-130. Поглеждаш в огледалото, виждаш че в момента никой не те изпреварва, и изпреварваш. Ако ще в нея лента да лети някой не с 300, а с 500, и за секунда да изминава 150 метра, не ми дреме. Ще се блъсне в задницата ми. Поне ако е със светлина гарантирано еще го видя колкото и назад да е, ама ако е без? на повече от 100-метра, едва ли ще имам време да гледам силуети сливащи се с пейзажа дали са мотористи, или не.

Коментар

LiGuru написа:
                              style34 написа:
                              Гледай да не ти случва, щото не знанието на закона не води до оправдателна присъда!
                              ??? Кой закон и кой не го знае?

Коментар

infirm написа:
                                style34 написа:
                                Не мога аз да мисля за безопасността на някой такъв индивид след като той самия не мисли.
                                В колата не си на безопасно място! Дали ако моториста се надене в теб с 300 ти ще си добре? Трябва да мислиш за своята безопасност не за неговата.
                                Да, колега. Ама се опитвам да обясня, че не карам с презумпцията, че някой се е помислил на безсмъртен и кара с космическа скорост. И не трябва. Който си е виновен - виновен си е. Че и аз ще пострадам - да. Ама нима не страдат всеки ден невинни хора от такива "богове"?

Коментар

Working...
                                X