Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gamma написа:
    На опаковката на Кастрол магнатек пише, че е безвредно за здравето, така че може и картовки да си пържиш в него Абе още ли ги обсъждате тези колани?
    "Аааа... за наденицата ли питате?" :D Ще ми излезе скъпичко да си пържа картофки в Кастрол... по-добре Приста, дано да е същото на вкус! @style34 другите смазки ги продават в други магазини, машинното масло не знам дали върши работа. Но ако мога да си пържа картофки в него, защо да не става и за друго? :D
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      @style34 другите смазки ги продават в други магазини, машинното масло не знам дали върши работа. Но ако мога да си пържа картофки в него, защо да не става и за друго? :D
      Зависи каква честота достигаш. Ако минаваш 7000 оборота... не вземай за дизелови двигатели
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
        Vladim написа:
        @style34 другите смазки ги продават в други магазини, машинното масло не знам дали върши работа. Но ако мога да си пържа картофки в него, защо да не става и за друго? :D
        Зависи каква честота достигаш. Ако минаваш 7000 оборота... не вземай за дизелови двигатели
        Хахахаха :D
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Lane Staley написа:
          Vladim написа:
          6000-6500 об/мин - с чужда "машина" . У дома с моята " машинка " съм по-сдържан. Използвам Селения - Турбо дизел, но за пържене не става. За бързооборотна смазка - не съм мислил. :D
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Мисля, че това е достатъчно показателно за ползата от коланите:http://www.youtube.com/watch?v=2DWFQ...WrPVlFHG4&NR=1 -това е на руски, добре е да го изгледате цялото.И още малко за размисъл:http://www.youtube.com/watch?v=vhkoV...eature=related

Коментар

Immortal, пак ти казвам градски, че тук никой не се съмнява в ползата от коланите (освен колегата с щипката).
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                Immortal, пак ти казвам градски, че тук никой не се съмнява в ползата от коланите (освен колегата с щипката).
                Аз заради него и другите, дето карат без колани го пуснах.Иначе още от началото знам смисъла на темата, а и съм отговорил по-горе защо трябва да ги глобяват.Да се повторя - защото не засяга само собствената ни безопасност - това първо, и второ - защото понякога трябва насила да ни пазят.По същата причина строителите по строежите ги глобяват, ако нямат каски. И това засяга само тяхната безопасност...

Коментар

Стига с тия колани бе, хората питат какво масло и на колко да са им гумите, вие ги занимавате с глупости - колани, фарове, дрън-дрън... Ами на мен ми тропа отпред вляво нещо, ама как да сляза да видя, като ме държи скапаният колан ?

Коментар

ogi28b написа:
                    Стига с тия колани бе, хората питат какво масло и на колко да са им гумите, вие ги занимавате с глупости - колани, фарове, дрън-дрън... Ами на мен ми тропа отпред вляво нещо, ама как да сляза да видя, като ме държи скапаният колан ?
                    За какво ти трябва да гледаш, нали си има сервизи за тази работа, ти докато си стоиш вързан за седалката
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абе още ли се дърлите в тази тема?П.П. Въпреки колана, днес бях на крачка от горба, благодарение на златната комбина "румънски автобус" изпреварващ несъобразяващ се с маневрата на автобуса "турски тир"... Добре, че съм печен и псувам като дърт шофьор :P

Коментар

Ебаси и темата- всички викат един на друг да си слагат коланите.
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

...

Humppa написа:
                          Абе още ли се дърлите в тази тема?
                          Аааа, приключихме я, както изглежда Сега ще разискваме трябва ли пешеходците да носят каски А бе майтапа си е майтап, ама не трябва ли да задължат пешеходците по вечерно време да носят светли дрехи или светлоотразителни жилетки? Като минавам по тъмно през един участък в Плевен (земляците ще ме разберат - между Балканстрой, новата шивашка фабрика на Мони МСД та до "Гренадерска"), там е тъмно като в г... рог, няма тротоари и вечно има по някой или някои, бодро закрачили с тъмни палтенца, тъмни панталони, пък някои и самите те тъмни, щото наблизо има циганска махала... Ама честно ви казвам - толкова много хора, облечени в някакви мрачни цветове има по улиците, че се чудя всенароден траур ли има или сбирка на готик-метали
                          Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                          Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

аз имам един въпрос, тоест два:1) моята кола оборудвана ли е с колани и ако да - защо.2) къде се намират, защото когато си сменявах маслото, ми казаха и за някакви ремъци, възможно ли е това да са коланите за които говорите в тая тема? а и 3) каква литература да прочета относно експлоатацията на тези колани/ремъци.благодаря предварително.
                            Fiat Punto S55 1.1
                            Fiat Forever!

Коментар

Punto_S написа:
                              аз имам един въпрос, тоест два:1) моята кола оборудвана ли е с колани и ако да - защо.2) къде се намират, защото когато си сменявах маслото, ми казаха и за някакви ремъци, възможно ли е това да са коланите за които говорите в тая тема? а и 3) каква литература да прочета относно експлоатацията на тези колани/ремъци.благодаря предварително.
                              Ахахаха това ме разби.Ама верно,защо имаме колани в Пунтото??? и имам едно въпросче,по - точно предложение : предлагам да се забрани шофирането с автомобили и да се използват единствено когато е най- наложително и неотложно,защото има оргомен риск за човека който го управлява и тези които се возят.Нека не рискуваме излишно живота на гражданите ,и не набутваме излишно нашата дъуржавица която толкова много е инвестирала в нас ,ахахахахаххаха.....
                              ----------------------------------------------------------------------------
                              Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                              ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                              ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

...

Предлагам иновация - да се разграфят автомобилните колани, за да могат да се ползват с двойно предназначение - като шивашки метър или да си премериш колко е разстоянието между седалките на Голфа, за да си сложиш подлакътник от Мареа Пък може и дамите да си отбелязват с колко са отслабнали след поредната диета.
                                Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                                Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Working...
                                X