style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Пак да кажа не само глоби за всички без колан,а направо да Ви вземат книжките.Ако прочетете темата внимателно ще разберете защо има глоби и защо държавата ни глобява,защото е елементарно да се сетиш,че нещо като не може да го проумееш по лесния зрял човешки начин,ще стане по-трудния - с глоби,пари и рушвети.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Тази тема се изчерпа. В заключение мога да споделя, че аз карам ВИНАГИ с колан. Това не ми пречи и според всичко, което съм изчел, видял и чул ме кара да си мисля, че коланът значително увеличава шанса ми за оцеляване в катастрофа! От там нататък, който иска да се мята от 15-тия етаж, или да кара без колан превръщайки се в потенциално живо торпедо - негова си работа. А, защо има глоби? Защото на държавата им трябвате живи за да си плащате данъците!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
...
Може да се приеме и като нова тема за размисъл, или като продължение на тази. Ето каква статия открих:Колкото повече се пазим, толкова повече си патимТехническите средства за безопасност на автомобила увеличават риска от катастрофи30.09.2007 Предпазни колани, въздушни възглавници за шофьорите; наколенки и каски за мотоциклетистите - не е като да не вземаме предпазни мерки във войната по пътищата. Но от това животът ни не става по-безопасен - напротив. Който се презастрахова, рискува повече, става по-лекомислен и в края на краищата действа безразсъдно. Преди 22 години в Министерството на транспорта във Великобритания осъзнали, че човешкото поведение не може да се предвижда от статистическите данни. Прессъобщението по този повод гласяло: ,,Вследствие задължителното използване на предпазни колани на предните седалки от три години насам пътно-транспортните произшествия са намалели с 200. Министерството очакваше тази мярка да спасява по 1000 човешки живота годишно.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
ntodorov написа:Драги ми Женшен. Мислиш робски приятелю. Какво ти е обществото? ОБЩЕСТВО е нещо, което аз и ти знаем само като думичка. Защо плащаш глоби, акцизи, венетки, данъци, такси и пр. Не се ли замисляш: Аджеба, като плащам - какво получавам насреща . Тази Държава в този си вид ни държи като кръводарители и докато има примиренческо мислене ( като твоето ) - така ще бъде. Нима не съзираш механизмите на твоето ОБЩЕСТВО да те манипулира със страха ти. Жалко, че мислим толкова различно. Човече - ти имаш не само задължения - имаш и права. За себе си ще кажа: За тази Държава ( ако щеш ОБЩЕСТВО ) съм дал много - не съм получил нищо, но се боря за правата си. Ако ти намериш смислена обосновка на думичката ОБЩЕСТВО в нашата държавичка - добре. И друго ще ти кажа: На приказките: като не ви харесва ходете на остров ще ти отвърна: Не на остров аз няма да отида - ще отидат стадата. Тази Държава я искам отговорна не само за моя колан в автомобила, но и за моето семейство и дете. Женшен, страхувам се, че ако утре усъмниш със забрана да дишаш въздух - пак няма да се противиш в името на твоето ОБЩЕСТВО, което аз никога няма да разбера, както и ти моето. Само с две думички накрая: Във всяка Забрана имаш права, ако не можеш да го осмислиш наистина си роден за тука - аз не съм, но ще се боря за по-качествен живот, като в Държавите, които ми цитирахте.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз малко със закъснение ще се включа, че имах по-други занимания за няколко дни... та:1. Лада 2103 (още позната като Лада 1500), купена от Кореком-а през 1980 г. не беше оборудвана с колани. Баща ми си ги монтира години по-късно допълнително, когато предполагам е станало задължително.2. Пичове, как така коланът касае само вашата безопасност? Не касае само вашата, но и моята! Пример: Да приемем, че съм тъпак и не ви дам предимство някъде, в резултат на което се ударим. Аз съм виновен и с колан, а вие сте невинен и без колан. Обаче заради това, че сте без колан си разбиете бунтарската тиква във волана и умрете. К’во става тогава? Аз трябва да влизам да ви лежа... и защо? Защото е ваш избор дали ще умрете? Не, не е ваш в този случай, защото вие не сте сами на пътя. Аз може да съм ви отнел предимството, но за това трябва ли да ви лежа в затвора? Ако сте били с колан, щяха да ви се нагънат ламарините и толкоз... Помислете бре пичове! Ами един моторист, при същата ситуация - без каска, ’щото той си решава дали да умира или не - като падне ако се закачим и до там му е. Точно за това се слагат задължително коланите, защото докато управлявате автомобил сред множество други хора, не можете сами да вземате решение за собствената си безопасност, тъй като тя не зависи само от вас, а от множество други фактори.Хайде поздрави и дерзайте!
Коментар
-
Airfan написа:.......2. Пичове, как така коланът касае само вашата безопасност? Не касае само вашата, но и моята! Пример: Да приемем, че съм тъпак и не ви дам предимство някъде, в резултат на което се ударим. Аз съм виновен и с колан, а вие сте невинен и без колан. Обаче заради това, че сте без колан си разбиете бунтарската тиква във волана и умрете. К’во става тогава? Аз трябва да влизам да ви лежа... и защо? Защото е ваш избор дали ще умрете? Не, не е ваш в този случай, защото вие не сте сами на пътя. Аз може да съм ви отнел предимството, но за това трябва ли да ви лежа в затвора? Ако сте били с колан, щяха да ви се нагънат ламарините и толкоз... Помислете бре пичове! .....
Коментар
-
Ето ви нова насока на мислене:(2) Могат да не използват обезопасителни колани: 1. бременните жени; 2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан;Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
peho написа:Airfan написа:.......2. Пичове, как така коланът касае само вашата безопасност? Не касае само вашата, но и моята! Пример: Да приемем, че съм тъпак и не ви дам предимство някъде, в резултат на което се ударим. Аз съм виновен и с колан, а вие сте невинен и без колан. Обаче заради това, че сте без колан си разбиете бунтарската тиква във волана и умрете. К’во става тогава? Аз трябва да влизам да ви лежа... и защо? Защото е ваш избор дали ще умрете? Не, не е ваш в този случай, защото вие не сте сами на пътя. Аз може да съм ви отнел предимството, но за това трябва ли да ви лежа в затвора? Ако сте били с колан, щяха да ви се нагънат ламарините и толкоз... Помислете бре пичове! .....A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
peho написа:Airfan написа:.......2. Пичове, как така коланът касае само вашата безопасност? Не касае само вашата, но и моята! Пример: Да приемем, че съм тъпак и не ви дам предимство някъде, в резултат на което се ударим. Аз съм виновен и с колан, а вие сте невинен и без колан. Обаче заради това, че сте без колан си разбиете бунтарската тиква във волана и умрете. К’во става тогава? Аз трябва да влизам да ви лежа... и защо? Защото е ваш избор дали ще умрете? Не, не е ваш в този случай, защото вие не сте сами на пътя. Аз може да съм ви отнел предимството, но за това трябва ли да ви лежа в затвора? Ако сте били с колан, щяха да ви се нагънат ламарините и толкоз... Помислете бре пичове! .....like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
ntodorov написа:Airfan написа:.......2. Пичове, как така коланът касае само вашата безопасност? Не касае само вашата, но и моята! Пример: Да приемем, че съм тъпак и не ви дам предимство някъде, в резултат на което се ударим. Аз съм виновен и с колан, а вие сте невинен и без колан. Обаче заради това, че сте без колан си разбиете бунтарската тиква във волана и умрете. К’во става тогава? Аз трябва да влизам да ви лежа... и защо? Защото е ваш избор дали ще умрете? Не, не е ваш в този случай, защото вие не сте сами на пътя. Аз може да съм ви отнел предимството, но за това трябва ли да ви лежа в затвора? Ако сте били с колан, щяха да ви се нагънат ламарините и толкоз... Помислете бре пичове! .....
Коментар
-
Airfan, на тази тема можем да поспорим на бира. Никой на никого не принадлежи. Рискове за живота си имам навсякъде. Само казвам, че ако тъпата глава на някой не проумее да си слага колан мислиш ли, че нещо друго може да го накара. Глобата за колан е вид превантивна мярка, но за мислещите хора, този, който не го проумее с щипка ще кара и пак ще кара с "колан". Не знам как ми се разбират постовете, но след прочит на ваши коментари тръпки ме побиват какви неща "съм изказал". За това Жоро. Ще оставя този спор с теб на по бира. Нима за моя живот газовата бутилка на комшията, който паркира в подземния паркинг до мен не е по-опасна за моето здраве, но никой няма да забрани карането на газ, защото...И забравете приказките, че някой мисли за пълноценното ни здраве в тази Държава - в този си вид. Само казвам, че глобата за колан е един от механизмите да сме уязвими финансово ( поне тези, които не използват коланите ). И друго ми отговорете: Имате ограничения на скоростта ( по-голямо е това нарушение според мен ) - кой го спазва в извъннаселено място. Аз го спазвам в населените места, но с ръка на сърцето казвам: Ограничение на скоростта от 60км.ч в извънграда не съм спазвал. Ако тогава някой ме спре и ме глоби - ще бъда с талона в ръка. Ние като водачи на МПС трябва да сме по-отговорни за чуждия живот - тогава сигурността за нашия е в кърпа вързан. ТОВА ИСКАМ ДА КАЖА БЕ ХОРА.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Морски, да ти ntodorov - след едни събития преди 7 години - спазвам всички ограничения на скоростта Защото МНОГО МЕ Е СТРАХ като видя как дърветата се разминават с мен в бесен калейдоскоп. Ако искаш вярвай, но и до Бургас съм идвал, като по оня вашия път дето е край Сарафово карах дори с 50 и оставях съгражданите ти да се правят на мъже...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар