ntodorov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
-
Lane Staley написа:jenshen73 написа:П.П. След като някой доста по-мъдър от нас е преценил, че в градовете скоростта трябва да е 50, по магистрала 120, а извънградско 90 - значи това са ПРАВИЛНИТЕ скорости.style34 написа:jenshen73 написа:@style34: Ако си наистина на 34 - срамота за коетоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
СЛАГАЙТЕ КОЛАНИТЕ. ТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТИ. Женшен не съм писал никъде свободен избор - говоря за личен такъв. Направи най-после разликите - говорим за риск на собствен живот и здраве. Примера за "свобода", който ти даваш в смисъл нарушаване и рискуване живота на други лица - не приемам. За частични глоби не съм писал никъде. Глобата или я има - или я няма. Глоба, каквато и да е тя - е съизмерима с вина. Вина е акт или постъпка причиняваща материална, морална или физическа вреда на други лица или предмети.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
jenshen73 написа:Явно имаш нещо лично срещу мен, но слабо ми пука. Аз на никой в тоя форум не съм навредил, вероятно само на слабите духом И защо мислиш, че тоя без книжка разсъждава, че застрашава чужди животи? И защо не прочетеш мнението на ici защо всъщност колана е дори и полезен?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ntodorov написа:СЛАГАЙТЕ КОЛАНИТЕ. ТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТИ. Женшен не съм писал никъде свободен избор - говоря за личен такъв. Направи най-после разликите - говорим за риск на собствен живот и здраве. Примера за "свобода", който ти даваш в смисъл нарушаване и рискуване живота на други лица - не приемам. За частични глоби не съм писал никъде. Глобата или я има - или я няма. Глоба, каквато и да е тя - е съизмерима с вина. Вина е акт или постъпка причиняваща материална, морална или физическа вреда на други лица или предмети.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ntodorov: Мисля, че поне преди 2 страници писах защо трябва да има глоба, преди малко - пак писах защо трябва да има глоба. Коланът е задължителен елемент за личната безопасност. ОБЩЕСТВО беше думата, която не разбра. Всички НИЕ като граждани на тая държава сме част от това общество. Поради това - глоба се налага за да може държавата да опази ОБЩЕСТВОТО си, дори и индивидуално. Това е като детето и сладкото. Награда, че се пазиш е липсата на глоба. Наказание, че не се пазиш е глобата. Нещо, което ВЪПРЕКИ всичо писано вече 10 страници да не ти е ясно???ОБЩЕСТВО бе колеги, ОБЩЕСТВО. Като не искате никой да ВИ се меси - купете си един остров и си живейте сами там.Задължителни са и профилактичните прегледи при личният лекар за тях също има глоби, но няма контрол. Също са за ЛИЧНОТО здраве.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Драги ми Женшен. Мислиш робски приятелю. Какво ти е обществото? ОБЩЕСТВО е нещо, което аз и ти знаем само като думичка. Защо плащаш глоби, акцизи, венетки, данъци, такси и пр. Не се ли замисляш: Аджеба, като плащам - какво получавам насреща . Тази Държава в този си вид ни държи като кръводарители и докато има примиренческо мислене ( като твоето ) - така ще бъде. Нима не съзираш механизмите на твоето ОБЩЕСТВО да те манипулира със страха ти. Жалко, че мислим толкова различно. Човече - ти имаш не само задължения - имаш и права. За себе си ще кажа: За тази Държава ( ако щеш ОБЩЕСТВО ) съм дал много - не съм получил нищо, но се боря за правата си. Ако ти намериш смислена обосновка на думичката ОБЩЕСТВО в нашата държавичка - добре. И друго ще ти кажа: На приказките: като не ви харесва ходете на остров ще ти отвърна: Не на остров аз няма да отида - ще отидат стадата. Тази Държава я искам отговорна не само за моя колан в автомобила, но и за моето семейство и дете. Женшен, страхувам се, че ако утре усъмниш със забрана да дишаш въздух - пак няма да се противиш в името на твоето ОБЩЕСТВО, което аз никога няма да разбера, както и ти моето. Само с две думички накрая: Във всяка Забрана имаш права, ако не можеш да го осмислиш наистина си роден за тука - аз не съм, но ще се боря за по-качествен живот, като в Държавите, които ми цитирахте.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:ще се боря за по-качествен живот, като в Държавите, които ми цитирахте.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley, ... нямам думи, както и пост в , който да не съм писал, че слагам колан. Lane Staley ти ме връщаш в първи клас. Не ми се пише повече, нито ми се мисли. Отивам да пия една ракия и както казваше една моя учителка: Хвърлям си тибеширите, тетрадките и си отивам вкъщи...Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ХОРА НАИСТИНА ЛИ САМО ЗАКОН, МОЖЕ ДА ВИ НАКАРА ДА СИ СЛАГАТЕ КОЛАНАA17DTС/S
Коментар
-
style34"Пак много точно казано колега, ама май пак само ние ще си го разберем "ntodorov"Style 34, ами от тук нататъка братче - трябва да си пишем на лични по тази тема. "Май не ви отърва това дето ви пиша, нещо избягвате коментари за трети път.И вие непрекъснато извъртате темата към това, че тук никой нищо не правел и че глобитеот коланите никой не знаел къде отиват. Въпросът е принципен и не трябва да е обвързан с конкретна държава.Предпоследният пост не можах да го разбера - ние сме роби, защото сме позволили да ни глобяват за коланите ли?Ами като отидеш в друга държава там няма да те глобяват ли ?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Ами Trace, какво да ти отговарям повече. Няма да ме разбереш, а писаното за, което искаш коментар не комуникира с темата. Чета за катастрофи, Вътрешен брутен продукт и разни там алабализми. Защо ни ги пробутваш тези линкове? Освен да затвърдиш мнението ми, че все още не си в коловоза по, който се движим със Style 34 и автора на темата Karloson. Със същия успех, ще ти пробутам линкове за смърти предизвикани от немърливост на Държавата за, които никой не е глобен. За Н -ти път ще пиша: Слагайте предпазните колани. Те може да спасят живот. Глобат не превантивна мярка, ако не ти е узряла главата.A17DTС/S
Коментар
-
trace, в какво искаш да ме убедиш с тези линкове? Че колана е животоспасяващо средство номер 1 ли? Защото ако е така, значи не следиш темата. За последен път казвам, че съм УБЕДЕН в ползата от поставянето на колан в катастрофа и ВИНАГИ НОСЯ КОЛАН. Не ми казвай колко е важен отново, моля те. Знам го това нещо. В друга държава - да ще те глобяват, ама няма да сменяш носачи и амортисьори на 10000 км. Нашите коли идват на над 200000 км и някои от тях са с оригиналните си носачи и за 1-2 години в България сдават багажа. Не съм ходил в много държави и извън България съм карал само в USA - забравяш, не ти идва на ум за такова нещо като дупка. Всеки път когато бършат пода в някое заведение ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се слага табела "Wet floor", защото ако паднеш спокойно можеш да осъдиш въпросното заведение за крупна сума. А можеш да ги осъдиш, защото зад теб е държавата, която ще те защити в такива моменти. Знаем при подобна ситуация какво би се случило тук, нали. Не ми обяснявай, че нашата държавица те глобява, защото мисли за теб, за твоята безопасност. И да въпросът е принципен - това, че навсякъде по света глобяват за непоставянето на колан не означава, че трябва да съм съгласен с това, нали? И не - не сме роби, защото ни глобяват заради коланите, но не ми се обяснява. Както и да е всеки си знае истината за себе си. И не забравяйте, че ЗНАМ и съм УБЕДЕН в ползата от поставянето на колана. Просто напомнямThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар