Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да и после къде съм видял, че някой не харесва коланите. Хайде казах - вкупом към Аспарухов мост ... Това бънджито и то е най-голямата глупост, която можеш да вържеш на нечии крака...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ilko-gd написа:
      Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола
      Илко, твоя личен опит в случая не е обективен... Колко пъти си се блъскал челно?Ако съдя по моя личен опит, изобщо не трябва да има колани, щото никога не съм се блъскал сериозно. Имам три ПТП-та до сега, но и трите са с малка скорост и без опасност за никой, освен за ламарините на автомобилите.

Коментар

Пак обърнахте темата в посока - помага ли колана при ПТП? Отговора е категорично и доказано с хиляди проучвания и факти ДА. НИКОГА не карам без колан. Темата обаче е съвсем друга. Тя се изчерпа отдавна и всичко,което се напише от тук нататък ще е излишно, а всичко в посока полезен ли е колана е офтопик. Примера с бънджито е толкова неуместен, че няма на къде повече. А защо не глобяват хората, които влизат в морето без пояс?
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Immortal написа:
          ilko-gd написа:
          Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола
          Илко, твоя личен опит в случая не е обективен... Колко пъти си се блъскал челно?Ако съдя по моя личен опит, изобщо не трябва да има колани, щото никога не съм се блъскал сериозно. Имам три ПТП-та до сега, но и трите са с малка скорост и без опасност за никой, освен за ламарините на автомобилите.
          Дидо да челен удар, през зимата на 2003. Както казах слагам колан само заради глобата и то със щипка така че да виси свободно и реално не може да се задейства, защото преди да се опъне аванса дето съм му пуснал от щипката ще съм изхвърчал през стъклото То тая тема като за гумите, маслата, фаровете и т.н. Ама айде още няколко месеца и се почваме пак с гумите
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
            Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола За пътника до шофьора до някъде съм съгласен, но за шофьора НЕ. Дръпването от колана на шофьора към седелката силно огравичава неговите движения
            м аз може ли да попитам, понеже съм гледал по телевизията разни шарени бигачки дето са с едни колани все едно раница си нарамил, викат 76мм били широки и на 6 точки се захващали, та с тях няма ли да е още по-трудно, или трябва да се изкарат специални курсове за развиване на пластичността на пилота първо Ма сигурно пак е тъпо да си ги слагат, щот като само пречели Хаха, представих си как колегата седи на старта на скоростната отсечка говорейки с пилота и потупвайки по рамото го увещава, че няма смисъл да се стяга с тия глупави колани Боже, божеее
            ilko-gd написа:
            То тая тема като за гумите, маслата, фаровете и т.н. Ама айде още няколко месеца и се почваме пак с гумите
            та каква е била темата за гумите, че имам усещането че съм пропуснал нещо доста забавно :D
            sigpic
            Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
            475HP 11,5/1,9/191
            YouTube

Коментар

ilko-gd написа:
              Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола За пътника до шофьора до някъде съм съгласен, но за шофьора НЕ. Тогава бях сложил колан както и сега слагам ЕДИНСТВЕНО заради глобата, като го защипвам така че си виси свободно и полза от него никаква, ......
              Би ли споделил защо така мислиш и когато се блъсна пак ли беше с колан защипан с щипка за да не ти стяга?

Коментар

Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си. Друг е въпросът, че колана е полезно нещо, което не е поставено в автомобила за красота. Аз ползвам колан и не ми пречи, но не можем да съдим някой, че същия този колан може да му носи дискомфорт и ограничение в движенията и реакциите. Бременните не са задължени да поставят колани ( то и физически става невъзможно), но никой пък не им е забранил да се возят в автомобили. Когато съпругата ми беше в напреднала бременност - аз и тя си поемахме отговорността , че е без колан и точно тогава бях 5 пъти по-внимателен зад волана.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                  Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...
                  А трябва ли да се пънем да спасяваме самоубийците, или да ги оставаме да се трепят, като "жертват единствено и само себе си." ?
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    ntodorov написа:
                    Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...
                    А трябва ли да се пънем да спасяваме самоубийците, или да ги оставаме да се трепят, като "жертват единствено и само себе си." ?
                    Ако си прережа вените и оцелея ще ме съдят ли после? Или ще ми напишат акт?
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                      Ако си прережа вените и оцелея ще ме съдят ли после? Или ще ми напишат акт?
                      Направи си го у вас и никой няма да се впечатли!

Коментар

Vladim написа:
                        ntodorov написа:
                        А според тебе възможно ли е да сме отговорни за всеки ? Ако е така и има малка теоритична възможност, аз съм - за, но това е невъзможно. Style 34 го каза: Защо не глобяват плуващите без пояс ? Има и друга приказка: Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи, но основната ми мисъл и идея за коланите е, че те не са единственото зло в безразсъдното шофиране, но спасяват животи. Или да го кажем по друг начин: Преди да глобят някой за колан - нека му осигурят другите безопасности на пътя ( пътища без дупки, изрядни знаци, маркировки и пр.) ... и в живота ако щеш.Тука вече и юристи могат да се изкажат: Има ли вина, когато акт или постъпка касае единствено собственото ти здраве, живот и душевно състояние.ПС: Моля за мащабно мислене, а не за конкретика и диалог - кое е вредно и кое не, защото: КОЛАНА НАИСТИНА Е ПРЕДПАЗНО СРЕДСТВО.
                        A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                          Vladim написа:
                          ntodorov написа:
                          А според тебе възможно ли е да сме отговорни за всеки ? Ако е така и има малка теоритична възможност, аз съм - за, но това е невъзможно. Style 34 го каза: Защо не глобяват плуващите без пояс ? Има и друга приказка: Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи, но основната ми мисъл и идея за коланите е, че те не са единственото зло в безразсъдното шофиране, но спасяват животи. Или да го кажем по друг начин: Преди да глобят някой за колан - нека му осигурят другите безопасности на пътя ( пътища без дупки, изрядни знаци, маркировки и пр.) ... и в живота ако щеш.Тука вече и юристи могат да се изкажат: Има ли вина, когато акт или постъпка касае единствено собственото ти здраве, живот и душевно състояние.ПС: Моля за мащабно мислене, а не за конкретика и диалог - кое е вредно и кое не, защото: КОЛАНА НАИСТИНА Е ПРЕДПАЗНО СРЕДСТВО.
                          Ще ти отговоря само с една дума, надявам се да я схванеш, но ако не успееш ще затвърдиш мнението ми за теб: ОБЩЕСТВО!
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                            ntodorov написа:
                            Vladim написа:
                            ntodorov написа:
                            Ще ти отговоря само с една дума, надявам се да я схванеш, но ако не успееш ще затвърдиш мнението ми за теб: ОБЩЕСТВО!
                            Прости ми, но не схващам мнението ти за мен, а то живо ме интересува.
                            A17DTС/S

Коментар

@ntodorov станаха много цитатите, затова няма нужда и аз да плякам десетки редове в поста ми. Мислиш ли, че в повечето развити държави подобни глоби не съществуват? Наистина всеки сам преценява дали при челен удар ще лети, като камикадзе пред колата и ще приключи със счупен врат, или ще остане в нея и енергията от катастрофата се абсорбира от седалката и колана. Аз друго ще попитам... какво толкова ви пречи поставянето на колан? Или трябва наново да ви се показват образователни клипчета, че да ви светне нещо!?

Коментар

Колега ici като гледам аватара ти явно се занимаваш със автомобилни състезания и можеш да сравниш колана във стандартна кола с този в състезателна. Пък и малко е неуместно сравнението според мен.Колегата ntodorov е прав за темата. Моето мнение го казах в първия си пост - 10лв без никакви точки мисля че е приемливо решение и за двете страни, всеки сам да си реши дали да сложи колан.Колега peho блъсна ме един безсмъртен с бус и добре че съм пълно спокойствие, не някаква паника та намалих до колкото можах силата на удара та не се размазахме тотално. Донякъде овладях поднеслата кола. Тогава не бях защипал колана и ме дръпна към седалката и това ми ограничи силно движенията с ръцете. Иначе интересното е че за моят мозък всичко стана като на забавен кадър, все едно сме се удряли 10 мин, а реално са минали секунди. Това че ти минават моменти от живота пред очите също е вярно.
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X