Да и после къде съм видял, че някой не харесва коланите. Хайде казах - вкупом към Аспарухов мост ... Това бънджито и то е най-голямата глупост, която можеш да вържеш на нечии крака...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ilko-gd написа:Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола
Коментар
-
Пак обърнахте темата в посока - помага ли колана при ПТП? Отговора е категорично и доказано с хиляди проучвания и факти ДА. НИКОГА не карам без колан. Темата обаче е съвсем друга. Тя се изчерпа отдавна и всичко,което се напише от тук нататък ще е излишно, а всичко в посока полезен ли е колана е офтопик. Примера с бънджито е толкова неуместен, че няма на къде повече. А защо не глобяват хората, които влизат в морето без пояс?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Immortal написа:ilko-gd написа:Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в колаFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола За пътника до шофьора до някъде съм съгласен, но за шофьора НЕ. Дръпването от колана на шофьора към седелката силно огравичава неговите движенияilko-gd написа:То тая тема като за гумите, маслата, фаровете и т.н. Ама айде още няколко месеца и се почваме пак с гумите
Коментар
-
ilko-gd написа:Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола За пътника до шофьора до някъде съм съгласен, но за шофьора НЕ. Тогава бях сложил колан както и сега слагам ЕДИНСТВЕНО заради глобата, като го защипвам така че си виси свободно и полза от него никаква, ......
Коментар
-
Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си. Друг е въпросът, че колана е полезно нещо, което не е поставено в автомобила за красота. Аз ползвам колан и не ми пречи, но не можем да съдим някой, че същия този колан може да му носи дискомфорт и ограничение в движенията и реакциите. Бременните не са задължени да поставят колани ( то и физически става невъзможно), но никой пък не им е забранил да се возят в автомобили. Когато съпругата ми беше в напреднала бременност - аз и тя си поемахме отговорността , че е без колан и точно тогава бях 5 пъти по-внимателен зад волана.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:ntodorov написа:Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Vladim написа:ntodorov написа:Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Vladim написа:ntodorov написа:Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:ntodorov написа:Vladim написа:ntodorov написа:Мисля, че темата малко се поизкриви. Въпросът беше дали трябва да се глобяват хора, които не използват предпазни колани при положение, че жертват единствено и само себе си...A17DTС/S
Коментар
-
@ntodorov станаха много цитатите, затова няма нужда и аз да плякам десетки редове в поста ми. Мислиш ли, че в повечето развити държави подобни глоби не съществуват? Наистина всеки сам преценява дали при челен удар ще лети, като камикадзе пред колата и ще приключи със счупен врат, или ще остане в нея и енергията от катастрофата се абсорбира от седалката и колана. Аз друго ще попитам... какво толкова ви пречи поставянето на колан? Или трябва наново да ви се показват образователни клипчета, че да ви светне нещо!?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колега ici като гледам аватара ти явно се занимаваш със автомобилни състезания и можеш да сравниш колана във стандартна кола с този в състезателна. Пък и малко е неуместно сравнението според мен.Колегата ntodorov е прав за темата. Моето мнение го казах в първия си пост - 10лв без никакви точки мисля че е приемливо решение и за двете страни, всеки сам да си реши дали да сложи колан.Колега peho блъсна ме един безсмъртен с бус и добре че съм пълно спокойствие, не някаква паника та намалих до колкото можах силата на удара та не се размазахме тотално. Донякъде овладях поднеслата кола. Тогава не бях защипал колана и ме дръпна към седалката и това ми ограничи силно движенията с ръцете. Иначе интересното е че за моят мозък всичко стана като на забавен кадър, все едно сме се удряли 10 мин, а реално са минали секунди. Това че ти минават моменти от живота пред очите също е вярно.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар