trace написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
Аз предлагам всички, които са против употребата на предпазни колани да се съберат задружно на Аспарухов мост във Варна и дружно да направят един бънджи скок, но без бънджито - то все пак е едно осигурително въже, нищо повече... Задължително ще Ви се размине и плащането за скока - все пак клуб "Адреналин" взимат пари само за да ви осигурят безопасния скок. Но щом сте безсмърни - нищо няма да ви стане Ей, имаме една приказка: "Ум царува, ум робува, ум патки пасе"... Трябваше бългрският народ да си остане пастирски такъв, а не "интелектуалци" с интернет...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз предлагам всички, които са против употребата на предпазни колани да се съберат задружно на Аспарухов мост във Варна и дружно да направят един бънджи скок, но без бънджито - то все пак е едно осигурително въже, нищо повече... Задължително ще Ви се размине и плащането за скока - все пак клуб "Адреналин" взимат пари само за да ви осигурят безопасния скок. Но щом сте безсмърни - нищо няма да ви стане Ей, имаме една приказка: "Ум царува, ум робува, ум патки пасе"... Трябваше бългрският народ да си остане пастирски такъв, а не "интелектуалци" с интернет...A17DTС/S
Коментар
-
...
Само един въпрос имам към всички, но ми се иска да получа честни отговори: Колко от вас слагаха (редовно) колани, преди това да стане задължително (разбира се - които са били шофьори тогава) и колко от вас бяха купили специална седалка за детето си, преди тя да стане задължителна(за тези, които са имали деца тогава)?Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Re: ...
karloson написа:Само един въпрос имам към всички, но ми се иска да получа честни отговори: Колко от вас слагаха (редовно) колани, преди това да стане задължително (разбира се - които са били шофьори тогава) и колко от вас бяха купили специална седалка за детето си, преди тя да стане задължителна(за тези, които са имали деца тогава)?A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Казвам, че Държавичката ни е псевдозаинтересована за нас. Ти сам даде пример за Англия: Има глоби, но има и грижа за хората, като цяло за тяхното здраве. Ти би ли се наел да кажеш глобата за несложения ти колан къде отива ? Би ли казал парите от пътните ни такси къде са? Кой ще глоби Държавата за лошите пътища и осеяните дупки? Или те не застрашават живота ни ? За да не се повтарям и за да съм по-ясен погледни една друга тема, която бях пуснал за Държавата и поданиците в Общи приказки.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз предлагам всички, които са против употребата на предпазни колани да се съберат задружно на Аспарухов мост във Варна и дружно да направят един бънджи скок, но без бънджито - то все пак е едно осигурително въже, нищо повече... Задължително ще Ви се размине и плащането за скока - все пак клуб "Адреналин" взимат пари само за да ви осигурят безопасния скок. Но щом сте безсмърни - нищо няма да ви стане Ей, имаме една приказка: "Ум царува, ум робува, ум патки пасе"... Трябваше бългрският народ да си остане пастирски такъв, а не "интелектуалци" с интернет...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Аз пък не мога да разбера защо въобще се дискутира такъв въпрос. Безумие е човек да предпочита да кара без колан, при положение, че той може да му спаси живота. Че аз и в маршрутка си слагам колана, след като седна отпред. До шофьора. В по-новите има тази опция. :D.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Re: ...
karloson написа:Само един въпрос имам към всички, но ми се иска да получа честни отговори: Колко от вас слагаха (редовно) колани, преди това да стане задължително (разбира се - които са били шофьори тогава) и колко от вас бяха купили специална седалка за детето си, преди тя да стане задължителна(за тези, които са имали деца тогава)?
Коментар
-
А бе имам някакви бегли спомени че Мосвич също май нямаха колани или поне някои от Тях понеже се сещам че баща Ми купи от "Мото техника" комплект колани и Го постави самAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Изчетох малко от постовете по темата, но ми позволете да споделя моите наблюдения. Струва ми се, че около 80-90% от автомобилите се шофират с предпазни колани (без такситата). Това стана задължително и, защо според вас повечето водачи свикнаха да карат с предпазен колан? Първо имаше медийна кампания за това, какво се случва при катастрофа ма шофьори с колан и такива без и второ имаше сериозен контрол и глоби. В момента е задължително и водещите на задните седалки да са с колан. Колко от тях според вас ги изполват? Заради това, че някой не си върши работата и не контролира адекватно има толкова смъртни случаи на пътя всяка година. И ще се увеличават, като бройката на автомобилите. Аз карам с колан, защото ми е навик и се чувствам некомфотно, като не си го сложа, за вас не знам. Във всеки случай коланът и по-точно вграждането му в автомобил е измислено преди доста години въз основа на много тестове. Вярно е, че в единични случаи коланът може да има негативен ефект, но на фона на всички катастрофи той помага. Все едно да кажете, че въздушната възглавница е вредна!? Е, да... ако в скута ви има малко дете и стане ПТП това може да е фатално за него, но неслучайно за това има указания!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в кола За пътника до шофьора до някъде съм съгласен, но за шофьора НЕ. Тогава бях сложил колан както и сега слагам ЕДИНСТВЕНО заради глобата, като го защипвам така че си виси свободно и полза от него никаква, но пък не ми взимат 20лв на ръчичка за глупости. Дръпването от колана на шофьора към седелката силно огравичава неговите движения, а това че повечето хора се панират и пускат волана е за мен причината за неовладяването на колата в доста от случаите. Разбира се има си моменти когато няма овладяване и това е, както и паниката си е човешка черта и никой не е застрахован.За мен глобата за без колан трябва да е 10лв без точки и мисля че е приемливо. То май излиза по-евтино да караш пил отколкото без коланFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Личният ми опит в катастрофа е показал, че колана е най-голямата глупост която може да се сложи в колаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар