Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    Колега, без да се обиждаш, но имаш ли нещо общо с военните ?... Навремето в казармата изпълнявах безпрекословни команди без да мисля и да се цупя като сърдито дете, камо ли да тропам с крак.
    Освен 18 месеца служба като механик водач с наказание от 5 дни арест за неизпълнение на заповед ( не ги лежах, защото нямаше да има кой да ми направи СО на машината ) нямам нищо общо.С ПСа съм съгласен.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
      ntodorov написа:
      Колега, без да се обиждаш, но имаш ли нещо общо с военните ?... Навремето в казармата изпълнявах безпрекословни команди без да мисля и да се цупя като сърдито дете, камо ли да тропам с крак.
      Освен 18 месеца служба като механик водач с наказание от 5 дни арест за неизпълнение на заповед ( не ги лежах, защото нямаше да има кой да ми направи СО на машината ) нямам нищо общо.С ПСа съм съгласен.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

No_Name написа:
        NikMar, в Германия и Франция трябваше да си слагам колана дори на задната седалка.
        В допълнение - дори и у нас при наличието на инсталирани колани в автомобила, поставянето им е задължително, независимо дали си на предната или на задната седалка. Това също е много остаряло мислене, че на задната седалка може и без колан. Жалко че аз също не го спазвам. Но когато се возя при някого за 1 път , и съм на задната седалка, винаги задължително си слагам колана. На предната - ако ще и за 101 път - пак слагам колана. То просто е като вдишването. Събуждаш се от сън - вдишваш дълбоко. Качваш се в колатта - слагаш си колана.

Коментар

ntodorov написа:
          Lobohar, прав си, но с риск да изкривя темата ще кажа: Законите ни ( повечето ) са сагрегиращи "вратички" за заинтерисовани хора ( властимащи ). Не може един закон да отнеме детските на моето дете, а да ги даде на друго, защото моят доход бил по-голям А - моите данъци ( съответно по-големи) какво предимство дават на моето семейство? ...Аз съм за коланите, но това трябва да бъде личен избор.
          Не я изкривяваш, дори напротив - потвърждаваш наблюдението ми, за което и сам казваш, че съм прав...Твоето мнение за закона за коланите (не за детските) е същото като "искам ред, ама тоя закон няма да го спазвам щото не ме кефи". Само замени "щото не ме кефи" с "щото сигурно някой депутат има нЕкаква далавера". Не съм много сигурен каква би била далаверата в случая с коланите, ама нейсе Иначе (това вече не е по темата) относно детските...Не съм много запознат, но ако има някакво крайно количество средства предвидени за детски надбавки, ми изглежда логично парите да отиват за най-нуждаещите се и накрая за хората с по-големи доходи. Това, което казваш за данъка, е лишено от всякакъв смисъл, защото какъвто и данък да плащаш върху, да речем, 2000 лева, все ще ти останат някакви пари. Съседът ти плаща само 50 лева данък, ама взима 300-400 лева...Май грешно си разбрал идеята на данъците...

Коментар

Спорът според мен е безсмислен. Ясно е, че коланите са да предпазват хората от по-тежки травмипри удар. А защо? Ами защото с тия кирливи 15 лева здравна осигуровка на месец не може да си платиш и най-кьопавата операция. Да не говорим, че държавата трябва да ти плаща, доколкото знам,90% от заплатата докато си в болнични. Така че, тя е заинтересована да ни държи в добро здраве за да иизлизаме по-евтино. Това горе-долу е моята гледна точка.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Immortal написа:
              От всички мнения до тук най си харесах това на Оги Коланът НЕ Е само за собствената ни безопасност. От тук и безсмислеността на поста в блога.Аз си слагам колан дори когато вкарвам колата в гаража. По навик.
              Той Longanlon обикновено пише простотии със сериозен обществен (блогърски) отзвук, основно защото българите по презумпция сме си простаци. Ако някой се хване да го прочете - ще стигне до един извод - в цялото Белене няма други хора освен него - Longanlon е като Галин Релефа, но не на мускулно-релефно, а на интелектуално ниво...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

провинциалиститеее са виновнииииииииии аз като си ходя на село винаги си слагам колан(в София не защото чета вестник и ми пречи) а мотора карам с тиранти ,иначе КИКИ правилно го е казал държавата си има достатъчно милиони мозъчни инвалиди за да гледа и физически такива още толкова .
                фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                  провинциалиститеее са виновнииииииииии аз като си ходя на село винаги си слагам колан(в София не защото чета вестник и ми пречи) а мотора карам с тиранти ,иначе КИКИ правилно го е казал държавата си има достатъчно милиони мозъчни инвалиди за да гледа и физически такива още толкова .
                  Колега - евала за това дето съм го почернил...! Респект, че ти дойдоха правилните думи в кратък вариант!
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    Ако някой се хване да го прочете - ще стигне до един извод - в цялото Белене няма други хора освен него - Longanlon е като Галин Релефа, но не на мускулно-релефно, а на интелектуално ниво...
                    Стига бе колега Въпросният блогър парадира със своето IQ, което е 150 пункта. Как да се борим с него ние, останалите невежи беленчани П.П. Да вметна - не съм виждал въпросният блогър никога да кара кола, мотор или мотопед/скутер. Та за какво са му тези размисли и постове - не знам. К’во ме интересува мен дали в НАСА си слагат 5-точковите колани на пилотските кресла на совалките, след като АЗ не карам совалка....

Коментар

Няма ли да поспорите малко и за задължителните профилактични прегледи при GP-тата всяка година - там е същото.Като оставим настрана хуманността на държавата, целта на тези превантивни мерки е да се избегнат по-големи разходи - грижа за инвалиди, поддържане на пациенти в кома и други хубави неща
                      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

lyubohar написа:
                        ntodorov написа:
                        Lobohar, прав си, но с риск да изкривя темата ще кажа: Законите ни ( повечето ) са сагрегиращи "вратички" за заинтерисовани хора ( властимащи ). Не може един закон да отнеме детските на моето дете, а да ги даде на друго, защото моят доход бил по-голям А - моите данъци ( съответно по-големи) какво предимство дават на моето семейство? ...Аз съм за коланите, но това трябва да бъде личен избор.
                        Не я изкривяваш, дори напротив - потвърждаваш наблюдението ми, за което и сам казваш, че съм прав...Твоето мнение за закона за коланите (не за детските) е същото като "искам ред, ама тоя закон няма да го спазвам щото не ме кефи". Само замени "щото не ме кефи" с "щото сигурно някой депутат има нЕкаква далавера". Не съм много сигурен каква би била далаверата в случая с коланите, ама нейсе Иначе (това вече не е по темата) относно детските...Не съм много запознат, но ако има някакво крайно количество средства предвидени за детски надбавки, ми изглежда логично парите да отиват за най-нуждаещите се и накрая за хората с по-големи доходи. Това, което казваш за данъка, е лишено от всякакъв смисъл, защото какъвто и данък да плащаш върху, да речем, 2000 лева, все ще ти останат някакви пари. Съседът ти плаща само 50 лева данък, ама взима 300-400 лева...Май грешно си разбрал идеята на данъците...
                        lUBOHAR, никъде не съм писал, че не ме кефи този закон. И второ - ти ме уби - Какъв е смисъла на данъка ? Ами аз имам по-висок доход, ама той не ми пада от небето. За този доход си късам гъза, докато комшията или циганина живеят на мой гръб. Човек - не е това смисъла на данъка. Кажи ми коя ДЪРЖАВА в света не плаща издръжки за подопечените си малолетни ( включително и при бай Тошово време). Не ми казвай, че като имам по-висок доход моето дете трябва да не получава това, което получава другото дете ( в повечето случаи на родители укрили своя доход ) Според теб това не е ли предпоставка и аз да укривам дохода си. И въобще за каква данъчна система и смисъл в България пишеш. За винетките, данъка на колата си и прочие - какво получаваш. Да не говорим за Здравната ни система., че осрахме темата. Аз съм си бунтар, но не слепец и наивник. В тази Държава имаме и права. Що се касае за моите задължения - АЗ СЪМ ИЗРЯДЕН и искам да получа адекватно отношение от тази държавичка ( с малко д ). ПС: И откъде е това крайно количество за, което говориш след, като пари за нови правителствени коли има, а за нашите деца - не.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

видях темата малко късно.. доста колеги вече са изказали и моето мнение, мен лично ми е дискомфортно без колан, а не със, това ми е първата работа. искам само едно да кажа.. такава тема може да се разисква само в България
                          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Хм, от размислите в темата разбирам, че държавата се грижи за своите поданици и затова ги глобява, когато рискуват собствения си живот и здраве. Бях останал с други впечатления, че за държавата "нет человека, нет проблемы" , както е казал класикът, но тази тема ми даде друг поглед върху нещата :D .
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

tomazo написа:
                              Защо пак разделяш България на София и други, ти от колко поколения си софиянец та се биеш в гърдите и всички извън София са ти виновни, нали без нас ще умрете от глад. Доматите и краставиците да не ги береш на жълтите павета? А колкото до правилника за движение по пътищата софиянци са тези които най-малко ги спазват. Вчера бях свидетел на току що казаното, един софиянец /поне по номера на колата/ на площада в Габрово изпревари 2 коли на тройно изпреварване, а ние провинциалистите си карахме кротко и чинно, за 2 коли спечели голяма преднина, ама нали е от софето другите са будали и глупаци да му дишат прахта.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

snake написа:
                                Хм, от размислите в темата разбирам, че държавата се грижи за своите поданици и затова ги глобява, когато рискуват собствения си живот и здраве. Бях останал с други впечатления, че за държавата "нет человека, нет проблемы" , както е казал класикът, но тази тема ми даде друг поглед върху нещата :D .
                                Ооо, изпаднал си в изключителна заблуда. "Нет человека, нет проблема, нет денег". При политиците максимата е обратна - колкото повече хора, толкова повече гласоподаватели, толкова повече приходи" Повече агънца за стригане, повече вЪлна.Аз за момента проблема с държавата съм го решил радикално - каквото и когато тя на мене, това и тогава и аз на нея.България ми прилича на кулата в Пиза... Построена на нездрава почва, още от основите си е тръгнала накриво, опитват се да я коригират, но тя все пак върви на криво... Няма оправия, ако ще и самия Господ Бог да слезе да я оправя.

Коментар

Working...
                                X