Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

NikMar написа:
    А как е навън, там глобяват ли за несложен колан? Я някой запознат да каже. Аз си го слагах /колана де/ и преди да ме задължаваха, но извън града, а иначе за глобяването е наистина тъпо нека е задължителен ама защо да ми вземат пари, да измислят нещо друго, незнам какво, но на българина когато му бръкнеш в джоба най-много го заболява з/о сме "мнооого богати" с нашите мизерни заплати и некадърни управници, всъщност нали от нашия джоб ги храним, о сетих се, затова са тъпите глобявания за щяло и нещяло.
    Колега,ти като прочете повечето постове мислиш ли,че някой ще си сложе колана ей така,защото мисли трезвно или защото е примерен шофЕр? За това не може да се сравняваме с останалите - тук няма дисциплина,всеки кара където и както си иска,та какво остава за коланите.
    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Да - има резон в това. От къде на къде ще ме наказват, когато рискувам единствено себе си. По тази логика всеки ден трябва да имам "катаджии" и на работното си място. Последно време обаче ми прави впечатление, че е занижен контрола по безопасността при превоз на деца. Ако аз мога да избирам степента на сигурността си - детето ми няма избор. Е за детските колани - трябва да има наказание.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
        Да - има резон в това. От къде на къде ще ме наказват, когато рискувам единствено себе си. По тази логика всеки ден трябва да имам "катаджии" и на работното си място. Последно време обаче ми прави впечатление, че е занижен контрола по безопасността при превоз на деца. Ако аз мога да избирам степента на сигурността си - детето ми няма избор. Е за детските колани - трябва да има наказание.
        Каква е разликата? Значи осъзнаваш нуждата от колан за детето, но на теб не ти трябва?Съпротивата е супер смешна - тя е съпротива per se. Детинското у нас - от къде накъде някой ще ми казва какво е добро за мен! Защо не пораснете малко?
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
          ntodorov написа:
          Каква е разликата? Значи осъзнаваш нуждата от колан за детето, но на теб не ти трябва?Съпротивата е супер смешна - тя е съпротива per se. Детинското у нас - от къде накъде някой ще ми казва какво е добро за мен! Защо не пораснете малко?
          Въобще не те разбирам. Аз също си слагам колан, но не виждам причина някой да ме глобява за това, че не съм го сложил. Аз не застрашавам ничий чужд живот, но виж детето ми, което е на 4 годинки - надали осъзнава рисковете и ако аз, като родител не го предпазя - не виждам кой ? ПС: И защо си мислиш, че някой трябва наистина да ми казва кое е добро за мен. Някой да те е питал теб дали ти е добре с новите цени на тока, бензина, цигарите, тока, парното, въздуха и прочие? Отговори си на въпроса и после мисли като голям.
          A17DTС/S

Коментар

style34 написа:
            Тя тъпата държава затова ли изгони милиони от тук? Да работят за чужди страни и още милиони да се стремят към това като мен? Ако си мислиш, че някой мисли не за собствения си гъз, а за благото на държавата и за нейното бъдеще си в мноооого голяма заблуда.
            Тук следва втори епизод - държавата те задължава да слагаш колана, за да си жив и да връщаш пари, обаче ние сме много големи хитреци и не го правим.... тогава се появява КАТ, глобява те или взима рушвет, а в крайна сметка парите пак се събират Къде отиват вече събраните пари е една мноооого дълга тема и мисля всеки сам може да се досети!Дано глупавия автор не напише някоя статия и за това....

Коментар

ntodorov написа:
              ПС: И защо си мислиш, че някой трябва наистина да ми казва кое е добро за мен. Някой да те е питал теб дали ти е добре с новите цени на тока, бензина, цигарите, тока, парното, въздуха и прочие? Отговори си на въпроса и после мисли като голям.
              Точно за това говоря - фрустрацията от изброените от теб неща избива в тази съпротива. Не искам да зачеквам една болна тема, но забелязали ли сте, че противниците на коланите са 99% живущи извън София? Държа да отбележа, че аз съм "селянин" - роден съм и израснал в петхиляден град.

Коментар

Lane Staley написа:
                Не искам да зачеквам една болна тема, но забелязали ли сте, че противниците на коланите са 99% живущи извън София?
                Не мисля, че може да се направи такъв извод. Общо взето културата ни за всичко е на горе-долу едно ниво и то не е много високо. А и кой е софиянец и кой не вече е много трудно да се каже... Иначе има известна доза ограничаване на личната свобода в налагането на колана за водача, но в крайна сметка един закон няма как да е достатъчно ефективен ако се правят прекалено много изключения. Освен това личната свобода не е особено на мода в света, в който живеем. Целият свят е опасан с камери, сателити могат да те снимат докато си с любовницата си (не, че някого го интересува ), скоро ще започнат да ни слагат и чипове за по-удобно. Така че съпротивата ми се струва малко закъсняла. И това няма нищо общо с нашата си държава (не че на българите ни пречи да си я плюем за добро утро - ей така, профилактично), а е глобален феномен. Иначе за мен е абсолютно задължително водачът да отговаря за това всички в МПС-то му да са с колан (и тези на задната седалка). Лично аз карам с колан много преди това да стане задължително. Както и карам на фарове постоянно.Разликата между нас и "белите държави" е, че там спазват законите безпрекословно, дори и някои от тях да не им харесват. Нали затова се наричат "закони". Тук за най-малкото нещо почваме да разсъждаваме, и настоящата тема е идеален пример...Как искате да има ред, като постоянно поставяме под въпрос законите? Нашето е малко "искам да има ред, ама може ли да не спазвам тоя, тоя и тоя закон..."

Коментар

Lane Staley написа:
                  ntodorov написа:
                  ПС: И защо си мислиш, че някой трябва наистина да ми казва кое е добро за мен. Някой да те е питал теб дали ти е добре с новите цени на тока, бензина, цигарите, тока, парното, въздуха и прочие? Отговори си на въпроса и после мисли като голям.
                  Точно за това говоря - фрустрацията от изброените от теб неща избива в тази съпротива. Не искам да зачеквам една болна тема, но забелязали ли сте, че противниците на коланите са 99% живущи извън София? Държа да отбележа, че аз съм "селянин" - роден съм и израснал в петхиляден град.
                  Къде прочете, че съм против коланите. Казвам, че моята сигурност касае само мен. Свободата ми е до ограничаване свободата на другия. В този случай - не жертвам никой друг. И може би тук трябва да пиша за себе си: Отговорен съм за здравето си и за това си слагам колан. Личен избор. ПС : Това, което съм цитирал в моя пост не заслужава ли съпротива или етапа на стадно развитие в тази държава ще ни държи вечно поклонни и премирими. Ти наистина ли мислиш , че някой по-добре от теб самия знае, кое е най- доброто за теб ?
                  A17DTС/S

Коментар

Аз не мога да карам без колан.... незнам защо... забелязал съм че ако не си сложа колана ми е неодобно.... навик ли е незнам...От коланите може и да има вреда... Мога да дам конкретен пример.... Незнам дали сте чули за катастрофата на суходолска с боклукджийски камион и една баничарка...Мъжа в баничарката ми беше много добър колега, но за съжаление почина при тази катастрофа. Ако е бил без колан е можел да се спаси, защото щеше да може да се премести на съседната седалка, обаче не е успял защото колана го е фанала за седалката и не е можел да мръдне...
                    Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Lobohar, прав си, но с риск да изкривя темата ще кажа: Законите ни ( повечето ) са сагрегиращи "вратички" за заинтерисовани хора ( властимащи ). Не може един закон да отнеме детските на моето дете, а да ги даде на друго, защото моят доход бил по-голям А - моите данъци ( съответно по-големи) какво предимство дават на моето семейство? ...Аз съм за коланите, но това трябва да бъде личен избор.
                      A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                        ПС : Това, което съм цитирал в моя пост не заслужава ли съпротива или етапа на стадно развитие в тази държава ще ни държи вечно поклонни и премирими. Ти наистина ли мислиш , че някой по-добре от теб самия знае, кое е най- доброто за теб ?
                        Когато този някой разполага със статистика, която аз нямам, когато този някой е взел решение след наблюдение над милиони коло изминали милиони километри и след милиони инциденти - да.

Коментар

Lane Staley написа:
                          ntodorov написа:
                          ПС : Това, което съм цитирал в моя пост не заслужава ли съпротива или етапа на стадно развитие в тази държава ще ни държи вечно поклонни и премирими. Ти наистина ли мислиш , че някой по-добре от теб самия знае, кое е най- доброто за теб ?
                          Когато този някой разполага със статистика, която аз нямам, когато този някой е взел решение след наблюдение над милиони коло изминали милиони километри и след милиони инциденти - да.
                          Впрочем в Бургас има статистика, какви вреди носят ЛУК - ойл и Кроношпан на Бургазлии, но забрана за тяхната работа няма и няма да има. Мисълта ми е, че в този случай се преиграва със "загрижеността" за нашето здраве. По-важното в случая е съдържанието на нашите портфейли. Повярвай ми. И пак казвам: За мен колана е необходим, но за някой може и да не е.
                          A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                            По-важното в случая е съдържанието на нашите портфейли. Повярвай ми.
                            Че съдържанието на портфейла е важно ти вярвам, ама някак предпочитам и да съм жив, че да мога да се възползвам от него. Всъщност спорът е безмислен, поведението ви ми прилича на това на нацупено малко хлапе, което тропа с крак и вика "Няма пък, не искам!"

Коментар

От всички мнения до тук най си харесах това на Оги Коланът НЕ Е само за собствената ни безопасност. От тук и безсмислеността на поста в блога.Аз си слагам колан дори когато вкарвам колата в гаража. По навик.

Коментар

Не, няма да спорим повече. Всеки си има свои разбирания за нещата. Подобен спор "плаче" за друга тема, но оставам с впечатлението, че интерпретираш неправилно моите коментари. Колега, без да се обиждаш, но имаш ли нещо общо с военните ?... Навремето в казармата изпълнявах безпрекословни команди без да мисля и да се цупя като сърдито дете, камо ли да тропам с крак.ПС: Не изключвам варианта да говорим за едно и също нещо. Ей- това не харесвам на форумите. Трябва си жива визия и
                                A17DTС/S

Коментар

Working...
                                X