Имам чувството, че ако всеки ден пускам по десет теми със заглавие "МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ!!!", всеки ден, във всяка една ще ме питате "Ама защо?!"..... ми защото е полезно, колеги - мисленето е за хората, не е за маймуните Още с раждането си човек струва ХХХBGN/$/DM/^ на държавата в която е роден.... като се трупяса, след двадесет годишните инвестиции на неговата държавата в неговото здраве, образование, съществувание и прочие, той как ще й ги върне тези пари?ТЕ за това държавата те задължава да ползваш предпазен колан и да не умиргаш по пътищата, за да можеш да върнеш инвестираното в теб до работоспособна възраст, а след време и да започне да печели от теб, милата ТИ рОдина..... тъпи авторе на тъпа статия
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Какво ще кажете да премахнем парапетите по всички стълби? Така ще сме по-предпазливи. Да престанем да слагаме пресупредителни знаци по елтаблата - бдителността ни ще се повиши многократно. Ако това не помогне, където законите ( на физиката ) позволяват няма да слагаме изолация на кабелите.Да използваме медицински консумативи по няколко пъти и нека е без стерилизация.Мотоциклетистите да карат без каски.Има много закони свързани с условията на труд които предпазват работниците от самите тях и условията в които работят.Не се спасявали животи на деца, разумни шофьори и прочее, а само на неразумните. - Бълнувания на болен мозък. Дори не ми се коментира.Дава ми за пример негов ДЕБЕЛ познат, който си разбил главата и взел да кара с макс 90. Според него това значи да караш разумно. - Не глупако, да караш разумно е друго - не само да караш с 90. Аз съм виждал шофьори които не превишават скоростта и все пак не карат разумно. Ами закръгления да беше започнал да спортува, да отслабе, че да не го дразни колана, а и за него по-добре, ама не - той ще си кара яваш яваш и да спи зло под камък.И още нещо - ако се блъснеш с "разумните" 90 км/ч и пасажерът зад теб няма колан, той полита напред и дори няма да осъзнаеш колко истина има в тази формула: http://upload.wikimedia.org/math/9/6...180091d068.pnglike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
И аз разсъждавах, че не е много правилно да ме задължават да правя нещо, което е само за моя безопасност. Но това беше до момента в който гледах едни филмчета, показващи какво се случва в колата при катастрофа. Летящото из купето тяло на този който е без колан, не бих казал че е безопасно за другите пътници, пък били те с или без колан.п.п. Докато се мотая и чета темата, та и да напиша отговор и те се появили няколко мнения, бре че сте бързи :D
Коментар
-
...
Значи - както беше писано в един коментар по темата в блога - ако аз утре се самоубия, държавата ще изпрати сметката за вложените средства в моето образование на наследниците ми? Да очакваме ли инсталиране и задължително използване на колани и във влаковете, автобусите и тролеите? Спомням си когато един тролей спря разко, моя позната падна и си счупи зъб... Ама държавата не инвестира в зъби - тях си ги плащаме самиЕдно е когата правилата за безопасност касаят обществени места и места с достъп на определен или неопределен брой хора - обществени стълби, ел.табла и каквото и да друго. Но никой не те глобява, ако не си свързал правилно готварската си печка в къщи и тя е офазена, или ако не си сложил предупредителна табела на таблото с бушоните. Забранява се пушенето на обществени места, но всеки може да си пуши в къщи или в колата, или на спирката на автобуса... Ако имаш стълбище в собствената си къща, не те глобяват, ако няма парапет... Пак казвам - не коментирам дали е правилно и полезно да се слага колан, а дали е правилно да те задължават за това! Аз карам с колан и мога да приведа много примери за ползата от колана! Както мога да приведа много примери за вредата от яденето на мазно и сладко, от (зло)употребата с алкохол, от фитнеса и футбола... Трябва ли да има полицай, който да следи дали си слагам презерватив когато правя секс, за да предотврати заразяването ми със СПИН? И дали си мия ръцете след посещение в обществена тоалетна, за да не се разболея от хепатит?Бреййй, един нищо и никакъв колан, а как разгорещи обстановкатаFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Абе какъв е пролемът - че си слагате колан, или че не си слагате? Или че досега сте си слагали, ама понеже има закон, значи вече няма да слагаме, за да сме анти-закона? Във всяка една дейност си задължен да вземаш мерки за собствената с безопасност Защо пожарникарят трябва да слага пожарозащитният костюм, та нали той е само за негова безопасност? Ако не го сложи, ще изгори само той. Ето ви един довод - става катастрофа в която не сте виновни вие. В другата кола има оцелял, койтто бере душа, животоспасяващо за него ще е да бъде изваден от колата, и да бъде положен да легне. Примерно. Ситуация едно - вие сте пич, и не сте си сложили колан, защото "кфи са тея чи ш’мъ зъдължават си слагам кулан? Я майната им ве..." . Става инцидентът, умирате, понеже мозъкът ви се е размазал по предното стъкло. Няма кой да помогне на оцелялата жена в другата кола, която е бременна с близнаци. Умира жената, умират близнаците....Ситуация две - вие сте мухльо, и ви е шубе от куките, и колата ви е изрядна до дупка. Не пипате дори радиото преди да си сложите колан. Става инцидентът, коланът ви задържа на мястото, и с леки натъртвания успявате да изтичате до другият автомобил, и да помогнете на бременната жена да излезе от колата, секунди преди газовата и бутилка да се взриви...Е, аз съм от мухльовците, и си слагам колан, и се радвам чче е задължително за всички, пък койтто иска да го спазва!Както казва колегата в другата тема:gari_brasna4a написа:карам си на фарове .сметки за ток не идват ,а крушките не са милиони левове.вярно е,че и тва не е гаранция ,че няма някой да ме нацели челно ама законите са си закони.гласуват с "да" палим фаровете и тва е :D
Коментар
-
И аз да забягам леко в друга насока - в града в който живея не си слагам колан ,но както тръгна за сф или другаде колана се слага заради идиотите който карат.За в моя си град си нося риска ако стане нещо.А за това как държавата ни скубе си е така и си роптае всеки ама тихо.Всичко е за да им работиш на едни хора и те да са си богати а ти не и да бачкаш да си покриваш заемите...Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
То и аз винаги слагам колан, но не съм 100% убедена, че винаги е полезен. Напротив, до колкото знам има случай, в които пречи. Така че, да речем, съотношението полза към вреда е някъде 70:30 май. Иначе, аз гледам да си спазвам закона и си слагам колана, понеже с нищо не ми пречи, освен лятото, когато съм с потничета и адски много ми прежулва кожата, но какво да се прави...трябва да се спазват законите
Коментар
-
Защо ще ни го налагат със закон ли понеже засягяло само нас и нашия живот? Я верно малко помислете и после пишете тия глупости.При първичен удар ако си без колан тялото ти почква да се разхожда от инерчната сила на някъде изпуснаш волана защото работата на ръцете ти е не саво да държат волана а и да спрът тялото ти, в следващия момент ти изпускаш волана колата става неуправляема и спираш в нещо. Това нещо се оказва др. кола или итова не засягя другите а само теб. Другият момент е, че на Ганьо Балкански по някакъв начин трябва даго задължиш или даму натриеш носа че да почне да спазва правила за собствената му безопасност. ТИ МОЖЕ ДА СИ БЕЗМЪРТЕН АМА ДРУГИТЕ НЕСА
Коментар
-
Дори не съм подозирал, че на толкова много шофиьори коланите им пречат. Лично аз от време на време "забравям" да пусна мигач и карам доста бързичко, но колана си го слагам точно преди да запаля колата! А за тези който им стягат нямате ли "контра" за да се застопорят?>>> PUNTO POWER - HGT<<<
Коментар
-
Kuku написа:Имам чувството, че ако всеки ден пускам по десет теми със заглавие "МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ!!!", всеки ден, във всяка една ще ме питате "Ама защо?!"..... ми защото е полезно, колеги - мисленето е за хората, не е за маймуните Още с раждането си човек струва ХХХBGN/$/DM/^ на държавата в която е роден.... като се трупяса, след двадесет годишните инвестиции на неговата държавата в неговото здраве, образование, съществувание и прочие, той как ще й ги върне тези пари?ТЕ за това държавата те задължава да ползваш предпазен колан и да не умиргаш по пътищата, за да можеш да върнеш инвестираното в теб до работоспособна възраст, а след време и да започне да печели от теб, милата ТИ рОдина..... тъпи авторе на тъпа статияThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ние какво, 200 милиона ли сме? Това, което си цитирал, беше иронично. Ти си мисли за собствения си гъз, но и държавата мисли за него, защото й е нужен (да се приема буквално или не според сексуалната ориентация ). Иначе не знам какво очакваш да се промени като отидеш да работиш за чужда кауза. Пак твоя гъз е на пангара, само че друг ще го експлоатира срещу малко повече пари...И пак ще трябва да слагаш колан, а и много други (ще останеш изненадан колко) подобни ограничения те чакат...
Коментар
-
На всички дето карате без колан да ви вземат книжките и проблема ще е решен,ще останат само гора,които знаят за както се слага колана.И това е задължитено със закон точно заради всички вас дето си мислите ,че колана ви пречи,Господ ви е навигатор и на вас нищо не може да ви се случи,в града без колан,а извънграда с колан и т.н. и това че някой ви задължава и вие ще му правите сечено като не си сложите колана.И за пореден път форума обесмисля работата на доста автомобилни инженери и техници измислили и развили коланите и получили съответното признание .Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
А как е навън, там глобяват ли за несложен колан? Я някой запознат да каже. Аз си го слагах /колана де/ и преди да ме задължаваха, но извън града, а иначе за глобяването е наистина тъпо нека е задължителен ама защо да ми вземат пари, да измислят нещо друго, незнам какво, но на българина когато му бръкнеш в джоба най-много го заболява з/о сме "мнооого богати" с нашите мизерни заплати и некадърни управници, всъщност нали от нашия джоб ги храним, о сетих се, затова са тъпите глобявания за щяло и нещяло.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
lyubohar написа:Ние какво, 200 милиона ли сме? Това, което си цитирал, беше иронично. Ти си мисли за собствения си гъз, но и държавата мисли за него, защото й е нужен (да се приема буквално или не според сексуалната ориентация ). Иначе не знам какво очакваш да се промени като отидеш да работиш за чужда кауза. Пак твоя гъз е на пангара, само че друг ще го експлоатира срещу малко повече пари...И пак ще трябва да слагаш колан, а и много други (ще останеш изненадан колко) подобни ограничения те чакат...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар