Да вметна само, че паркирайки с газова бутилка в подземен гараж, който не е оборудван за автомобили с АГУ, твоя комшия нарушава поне 2 наредби. Така че пак опираме до закона и нарушаването му.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо коланът е задължителен? (Размисли от един блог)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
jenshen73 написа:Морски, да ти ntodorov - след едни събития преди 7 години - спазвам всички ограничения на скоростта Защото МНОГО МЕ Е СТРАХ като видя как дърветата се разминават с мен в бесен калейдоскоп. Ако искаш вярвай, но и до Бургас съм идвал, като по оня вашия път дето е край Сарафово карах дори с 50 и оставях съгражданите ти да се правят на мъже...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Lane Staley написа:Пехо, примерът на колегата е доста коеректен, а твоят отговор е тип "А вие защо биете негрите?"Тук темата се изроди просто. Единственото смислено обяснение на противниците на задължителното поставяне на колани е "Те ще ми казват на мен! Аз мое и да искам да го сложа, но щом някой ми казва да го направя, няма да го направя!" За съжаление обяснението е смислено за дете на 7-10 години, а доколкото знам вие сте на минимум 18...Колкото до идиотщината с фактора риск, предлагам колегата да пусне петиция за въвеждане на закон всички спирачни маркучета да излизат от заводите с перфорация. Ако не ви е достатъчно доброволно може да смените хидравличната си течност с Ехо с алое вера?
Коментар
-
peho, много ти благодаря за последните два поста и че се опитваш да обясниш нещата, че аз се изморих. Много точно си казал всичко. Всичко е до самосъзнание. Ето че който не иска да слага колан го защипва с щипка и готово. Който иска като мен и без закон ще го слага. Примерът с отнетото предимство не само, че не е коректен, той е абсурден. Ами дай тогава ако някой ме натряска отзад и имам газово, което избухне аз да съм виновен, че съм си го монтирал? Или ако някой ТИР ми изскочи насреща и ме смаже пак аз съм виновен, че не съм и аз с ТИР?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Peho, Style 34, Karloson: Четиримата разбрахме за какво иде реч в тази тема ( автора е сред нас ). Бях се изпренадал, че оставам грешно разбран. Повечето колеги от форума ме трещят със статистики за смърти и безобразия, други ме обвиниха в тежки подбуди, а аз не мога да им докажа, че не мисля по-различно от тях с малката разлика, че с глоба или без никой не може да ме накара да не слагам колан, защото мисля с главата си. Синтезирам всичките си постове така и темата е затворена страница за мен:КАРАЙТЕ С КОЛАНИ ВИНАГИ - НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ САМО ЗАРАДИ ГЛОБИТЕ. ГЛОБАТА НЕ НАЛИВА МОЗЪК, ТЯ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е НАКАЗАНИЕ, КОЕТО БЕЗМОЗЪЧНИЯ ВИНАГИ МОЖЕ ДА ИЗБЕГНЕ... И НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ СЪС СЛАГАНЕТО НА КОЛАНА ОТГОВОРНОСТТА ВИ НА ПЪТЯ СЕ ИЗЧЕРПВА, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА МИСЛИМ НЕ САМО ЗА НАШАТА, НО В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗА ЧУЖДАТА ЗАЩИТА И ЖИВОТ.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov: За това обобщение ли бяха тия 11 страници? 11 страници за нещо което е от ясно по ясно и на първолак.Много ясно, че не си слагам колана само заради глобата, а заради моята безопасност. И не само.Нали имам жена, дете, ако нещо се случи с мен кой ще ги гледа.Само че, въпроса беше "Защо коланът е задължителен?" - поне 100 пъти се отклонихте от него и ми разправяте някакви глупости.Що сме били плащали акцизи, ама що имало дупки и тинтири-минтири. Кой иска да те държи в страх, като те кара да си слагаш колана? За мен тая тема е изчерпана, а и трябва да се замислите след като никой друг май не ви разбра.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Aми Trace, не си чел внимателно. Първо - автора на темата на няколко пъти ви вкарва в коловоза, но вие сте си набили в главите ПТП -та и колко е опасно да мислим различно от вас, а за теб щом дупките по пътищата са тинтири-минтири и не схващаш смисъла на въпросите ми заслужаваш да плащаш глоби и за това, че мислиш. Нали глобата за колана е превантивна мярка, чийто паричен еквивалент трябва да се реализира във вид на допълнителна защита за нашето здраве, но точно това не става-ето за това съм ти ги писал тези тинтири-минтири приятелю, защото утре ако ти наложат глоба, че дишаш въздух и акциз на хляба - сигурно първи ще ги платиш и пак ще ме анатемосваш, защото развалям атмосферата и не мисля като теб. Аз мисля първо затова съм използвал квалификации, като робско мислене.Замислил съм се защо никой друг не ни е разбрал-въпреки, че сме фифти - фифти, като изхвърлим настрана хард мненията. Trace - идеята на този въпрос не се крие само в заглавието на темата, която си цитирал. Ако беше прочел всичко щеше да ти се проясни и нямаше да водим спорове. На моменти дори си мислех, че ако подкарате на коментар ПОД ИГОТО на Иван Вазов и самия той щеше да се почуди аджеба: Това ли е искал да напише?И трето:Страха е подчинен на Закона. Зад всеки Закон има страх от последствията при неизпълнението му, доколкото в нашата родина тези понятия са сагрегирани. И четвърто: Ако сме се разбрали и доуточнили - въпреки, че няма голямо значение, кажи как върви ремонта на вилата и заеби другото, защото е ясно едно: Лекомислени хора в този форум няма.A17DTС/S
Коментар
-
Ако мога да погледна на нещата от друг ъгъл - Аз съм човек, който ВИНАГИ ползва колана. Без него ми е дискомфортно.Та от моята гледна точка - изобщо не ми пука дали ще има глоби или не за тези, които не си слагат коланите.При условие, че мен подобна глоба няма как да ме достигне. Бъдете разумни, ползвайте си коланите, а глобата и 1000 лв да е - за вас това няма да има значение.Виждал съм майки, които возят 4-5 годишни деца ПРАВИ отпред - пред седалката. Детето просто седи право и се държи за таблото.През това време майката с едната ръка върти "геврека", а с другата държи телефона и оживено говори.Ако стане, не дай Боже, беля, детето ще извърчи като ракета през прозореца, и тогава ще се вайка същата тази майка, колко е лош света.Еми лош е. И накрая - кой каквото си надроби - това ще сърба.
Коментар
-
tomazo написа:ааа 500 ше е глобата га умрат тия Аз не си слагам колана щото ше ми развали тена ,като карам гол да се изпека на колан :DThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
tomazo написа:ааа 500 ше е глобата га умрат тия Аз не си слагам колана щото ше ми развали тена ,като карам гол да се изпека на колан :DA17DTС/S
Коментар
-
...
Aз пък дори и да забременея, пак ще си слагам колана Темата май донякъде е приключена.Някои изводи:1. Коланът е предпазно средство при катастрофа - до определена скорост в повечето случаи полезно, в отделни случаи - не толкова.2. Неслагането на колан никога не е било причина за катастрофа - то е само предпоставка за резултатите от катастрофата.3. Независимо какво е мнението ни за задължителното ползване на колани и санкционирането на неизползването им, законът си съществува.4. Ползата от закона е, че приучва да поставят коланите си пред страх от глоба дори хора, които в друг случай не биха ги поставили (като изключвам шмекерийките със щипката или шнолата за коса на жената).5. Спорен и може би циничен, но поне лично за мен стои въпросът дали е по-добре да загина на място без колан, или да оцелея, но да съм в тежест на роднините си и обществото за цял живот, защото колана е спасил живота ми, но съм останал инвалид...Ако можете да добавите още, темата е отворена. В момента не съм съвсем в кондиция, тъй като на баща ми му предстои операция и мисълта ми хвърчи в други посоки, но знам, че тук има умни главиFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар