Предварително се извинявам, ако някъде вече е дискутирано това нещо, но аз не успях да открия отговор на въпросите си....Та въпроса е следния. Как процедирам с гражданската отговорност след като си прехвърлих колата на мое име в КАТ? Тоест, гражданската отговорност е на вноски и следващата вноска трябва да бъде направена през август. Самата ГО е направена на друго име, не на бившия собственик на автомобила, а на този който е карал колата (предполагам с пълномощно). След прехвърлянето на мое име обаче, се наложи да сменя номера на колата и от КАТ ми дадоха ксерокопие на старите талони със старите номера и написаха новия номер. Трябва ли на момента да ходя да се разправям със застрахователите и да се прехвърля ГО на мое име или мога да карам колата така, докато стане време да се направи следващата вноска на автомобила? А има ли начин да прекратя ГО към тази застрахователна компания и да си я направя към нова?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ГО при покупка на автомобил
Collapse
X
-
вариантите са 2:- отиваш и застраховаш наново където си поискаш- отиваш в застрахователната компания където е застрахована с всички документи и там ти оформят документите на твое имеFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
-
Прехвърлянето на ГО е елементарно, не могат да ти откажат прехвърляне или да променят условията, както е например при авто-каско. Няма никакви разправии, просто отиваш в съответната ЗК с договора за покупко-продажба, талона и старата полица и работата е за 10 минути. Няма причина да сключваш нова застраховка, при положение, че колата има действаща такава.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Проблема е, че договора както и големия талон не са у мен в момента, а си карам колата така от събота. Поразрових се и видях, че срока за прехвърляне е 7 дни, а и честно казано "Български имоти" имат точно 4-5 офиса в София, които по никакъв начин не са на удобно за мен място и ще трябва да хвърля солидна сума за да отида до някой от тези офиси по време на обедната почивка и да си уредя нещата с този застраховател. Така че най-доброто което мисля, че мога да направя е днес да сключа нова гражданска отговорност.Някой може ли да ми каже дали има някъде в Павлово (София) офис на някой застраховател. Гледам че има някакъв Софийски корпоративен център на бул. Цар Борис III 136 В, там дали мога да си сключа нова гражданска?
Коментар
-
No_Name написа:Проблема е, че договора както и големия талон не са у мен в момента, а си карам колата така от събота. Поразрових се и видях, че срока за прехвърляне е 7 дни, а и честно казано "Български имоти" имат точно 4-5 офиса в София, които по никакъв начин не са на удобно за мен място и ще трябва да хвърля солидна сума за да отида до някой от тези офиси по време на обедната почивка и да си уредя нещата с този застраховател. Така че най-доброто което мисля, че мога да направя е днес да сключа нова гражданска отговорност.Някой може ли да ми каже дали има някъде в Павлово (София) офис на някой застраховател. Гледам че има някакъв Софийски корпоративен център на бул. Цар Борис III 136 В, там дали мога да си сключа нова гражданска?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Благодаря за отговорите. В крайна сметка си направих нова гражданска отговорност. Казаха ми, че срока да си оправя старата иначе бил 3 работни дни, тоест днес ми е последния ден, в който старата ми важала без да ми се налагат глоби. След това ако нещо стане....абе по-добре да не разбираме. Новата влиза в сила тази нощ, така че май всичко вече е наред. Надявам се тази информация да е полезна за други не много вещи в тези неща лица като мен, които са решили да си закупят "нова" кола.
Коментар
-
...емииии...полезна информация,ако ще те изпитват по закона за застраховане...Иначе казано-лично съм правил няколко пъти това упражнение с"анекс към застрахователнаполица №ХХХХХХХХХХ".Включително и при "Български имоти" преди месец.Виж,ако идеш при застраховател и го питаш какво да правиш отговора почти винаги ще е-НОВА ЗАСТРАХОВКА,защото блаблаблабла... В крайна сметка всеки прави каквото си реши.п.с.точно на споменатия адрес имам познат брокер на застр.услуги,ама като бързаш...п.с.2 Честита придобивка/колата,де/===============================
// ..."Денят не си личи по сутринта"... //
===============================
Коментар
-
dzvera, благодаря за честитката Иначе, в този случай застрахователят даже се опита да ми предложи да не си правя нова, ами да се разходя малко и да си направя анекс. даже звъня в някакъв офис, който не беше безкрайно далеч от Павлово, но аз нямах никакво време и желание да се разхождам из половин София....абе няма никакво значение. Минало заминало, важното е да не ни се налага да ни изплащат тези граждански отговорности.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар