Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГО при покупка на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ГО при покупка на автомобил

Предварително се извинявам, ако някъде вече е дискутирано това нещо, но аз не успях да открия отговор на въпросите си....Та въпроса е следния. Как процедирам с гражданската отговорност след като си прехвърлих колата на мое име в КАТ? Тоест, гражданската отговорност е на вноски и следващата вноска трябва да бъде направена през август. Самата ГО е направена на друго име, не на бившия собственик на автомобила, а на този който е карал колата (предполагам с пълномощно). След прехвърлянето на мое име обаче, се наложи да сменя номера на колата и от КАТ ми дадоха ксерокопие на старите талони със старите номера и написаха новия номер. Трябва ли на момента да ходя да се разправям със застрахователите и да се прехвърля ГО на мое име или мога да карам колата така, докато стане време да се направи следващата вноска на автомобила? А има ли начин да прекратя ГО към тази застрахователна компания и да си я направя към нова?

вариантите са 2:- отиваш и застраховаш наново където си поискаш- отиваш в застрахователната компания където е застрахована с всички документи и там ти оформят документите на твое име
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Прехвърлянето на ГО е елементарно, не могат да ти откажат прехвърляне или да променят условията, както е например при авто-каско. Няма никакви разправии, просто отиваш в съответната ЗК с договора за покупко-продажба, талона и старата полица и работата е за 10 минути. Няма причина да сключваш нова застраховка, при положение, че колата има действаща такава.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Проблема е, че договора както и големия талон не са у мен в момента, а си карам колата така от събота. Поразрових се и видях, че срока за прехвърляне е 7 дни, а и честно казано "Български имоти" имат точно 4-5 офиса в София, които по никакъв начин не са на удобно за мен място и ще трябва да хвърля солидна сума за да отида до някой от тези офиси по време на обедната почивка и да си уредя нещата с този застраховател. Така че най-доброто което мисля, че мога да направя е днес да сключа нова гражданска отговорност.Някой може ли да ми каже дали има някъде в Павлово (София) офис на някой застраховател. Гледам че има някакъв Софийски корпоративен център на бул. Цар Борис III 136 В, там дали мога да си сключа нова гражданска?

Коментар

No_Name написа:
          Проблема е, че договора както и големия талон не са у мен в момента, а си карам колата така от събота. Поразрових се и видях, че срока за прехвърляне е 7 дни, а и честно казано "Български имоти" имат точно 4-5 офиса в София, които по никакъв начин не са на удобно за мен място и ще трябва да хвърля солидна сума за да отида до някой от тези офиси по време на обедната почивка и да си уредя нещата с този застраховател. Така че най-доброто което мисля, че мога да направя е днес да сключа нова гражданска отговорност.Някой може ли да ми каже дали има някъде в Павлово (София) офис на някой застраховател. Гледам че има някакъв Софийски корпоративен център на бул. Цар Борис III 136 В, там дали мога да си сключа нова гражданска?
          Направи си застраховката online. Така ще ти я доставят на желан от теб адрес.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Благодаря за отговорите. В крайна сметка си направих нова гражданска отговорност. Казаха ми, че срока да си оправя старата иначе бил 3 работни дни, тоест днес ми е последния ден, в който старата ми важала без да ми се налагат глоби. След това ако нещо стане....абе по-добре да не разбираме. Новата влиза в сила тази нощ, така че май всичко вече е наред. Надявам се тази информация да е полезна за други не много вещи в тези неща лица като мен, които са решили да си закупят "нова" кола.

Коментар

...емииии...полезна информация,ако ще те изпитват по закона за застраховане...Иначе казано-лично съм правил няколко пъти това упражнение с"анекс към застрахователнаполица №ХХХХХХХХХХ".Включително и при "Български имоти" преди месец.Виж,ако идеш при застраховател и го питаш какво да правиш отговора почти винаги ще е-НОВА ЗАСТРАХОВКА,защото блаблаблабла... В крайна сметка всеки прави каквото си реши.п.с.точно на споменатия адрес имам познат брокер на застр.услуги,ама като бързаш...п.с.2 Честита придобивка/колата,де/
              ===============================
              // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
              ===============================

Коментар

dzvera, благодаря за честитката Иначе, в този случай застрахователят даже се опита да ми предложи да не си правя нова, ами да се разходя малко и да си направя анекс. даже звъня в някакъв офис, който не беше безкрайно далеч от Павлово, но аз нямах никакво време и желание да се разхождам из половин София....абе няма никакво значение. Минало заминало, важното е да не ни се налага да ни изплащат тези граждански отговорности.

Коментар

те на теб няма и да ти изплатят!Виж ако измааш някой друг
                  F31 BMW 320d

Коментар

Working...
                  X