Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

е-бау ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

е-бау ???

много искам да си взема някои работи от е-бау някои мойе ли да ме светне как става това ???? мерси

много е просто... трябва да си направиш дебитна карта, да сложиш пари в нея и да се регистрираш... всичко е описано в стъпките на регистрация! имай предвид, обаче взимат пари за регистрацията!
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

аз имам регистрация, но от България все още не съм си купувал нищо.като че ли ме е страх че няма да дойде иначе можеш да намериш всичко.(2/3 от гардероба ми е от там ) за да плащаш ти е необходим акаунт в paypal.но съм чувал че ако си в България не можеш да си направиш.иначе това е наи-лесният и сигурен начин за плащане.има и друго но те не са за предпочитане.ако има нещо питай.имам доста опит с евау

Коментар

Вече много трудно може да си купиш нещо от eBay, просто защото в PayPal не може да си регистрираш и верифицираш дебитната/кредитна карта (под дебитна имам в предвид международна дебитна карта от тип VISA например - такива се издават от много банки в БГ).До скоро алтернативата бяха money orders (за тези продавачи които ги приемат), но вече и bidpay.com прекратиха дейност.. така, че сега не се сещам как човек може да си купи нещо... (не, че е невъзможно.. но е много неудобно). Ако все пак имаш кредитна/дебитна карта.. може и да пробваш директно да говориш със селъра дали би ти я приел. Изобщо мътна и кървава е историята с eBay и PayPal в този момент...Аз лично до сега от eBay съм си поръчвал до БГ около 10-на различни неща.. и винаги са пристигали. Сериозен проблем с продавач съм имал веднъж.. което доведе до много чакане и разпраравии... но като цяло всичко е ок.
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Хора за какво говорите? Защо пък, за да купиш нещо да ти трябва pay-pal. Аз съм в Германия и купувам адски много неща от и-бей и никакъв пей-пол не ползвам. При всеки артикул има зададен начин на плащане. При повечето са превод по сметка. Малко от продавачите ползват пей-пол, но тоа го правят като допълнителна опция. Освен това регистрацията е Бзплатна ако купуваш нещо. При продажба вече ти трябва кредитна карта и т.н. НО при кпуване не ти трябва нищо. Само при регистрацията трябва да си дадеш точните данни, за да ти пристигне стоката ..ТОВА е
          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Може би защото си в Германия Аз като съм питал няколко пъти приемат само и единствено посочените методи, например ако пише PayPal... по абсолютно никакъв друг начин не приемат (там няма 6-5.. като са си го написали значи е така.. а не като в БГ "неможе ли нещо да почерпим, а?"). Същата история с шипинга.. няколко пъти съм пробвал да "склонявам" селъри които например предлагат шипинг само до USA.. и отказват да шипнат до БГ... по-скоро по изключение може да се навият да шипнат до БГ ако не са го упоменали, както и да приемат алтернативен начин на плащане Но това не пречи да пробваш... може точно това което искаш да закупиш да стане, ОБАЧЕ... SWIFT трансфер започва от $20 на горе... и ако си купувате нещо за $30.. ще е тъпо да дадете $20 на банката за да ви изпрати превода....
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

От немския ebay.de се купува почти всичко(да не кажа всичко) без да е необходимо да ползваш "пей пал". Аз съм получавал и в БГ(досега, да чукна на дърво) всичко, което съм поръчвал. Някои продавачи отказват да пращат в БГ, но това може да се уточни преди акцията да привърши. Почти всички приемат превод на парите по банков път. А ако имаш приятел в банка, преводите могат да ти излизат без пари. Остава проблема с пътните разходи до БГ. За обемисти и тежки работи се плаща прилично.

Коментар

ами аз съм 4увал 4е имало там някакви търгове,някви такива работи..?и как по то4но се разговаря с собственика,как се определя кога каде как да ти го прати,а и възможно ли е да му преведа парите тои да ги вземе,а да не ми прати нищо

Коментар

mirkooo написа:
                  а и възможно ли е да му преведа парите тои да ги вземе,а да не ми прати нищо
                  Да, разбира се - като стой та гледай
                  FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                    mirkooo написа:
                    а и възможно ли е да му преведа парите тои да ги вземе,а да не ми прати нищо
                    Да, разбира се - като стой та гледай
                    Възможно е, за това има оценка на продавача..Има едни звездички до името на продавача. Като ги натиснеш излиза колко процента от купувачите са доволни. Има компаний в и-бей, които си продават стоката по интернет. Като има над 1000 доволни, то е ясно, че няма да те излъжат. За частниците все пак има опастност. А perlsite ти говориш за американския и-бей. Има разлика. Там е по-вероятно да ти откажат доставка. А както каза me_to_ u от немския става и без пай-пал. Може би той може повече да ви разясни как става с поръчки от България ...
                    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
                      А както каза me_to_ u от немския става и без пай-пал. Може би той може повече да ви разясни как става с поръчки от България ...
                      Ами той divaka е обяснил нещата преди, ама сега се скатава!
                      divaka написа:
                      Така айде и аз малко да понапиша. В момента уча в Германия и пазарувам доста често от и-бей. Има два вида начин на купуване по и-бай. Първият вид е така наречения (sofort kaufen както и sofort & neu)Това в превод озна4ава купи веднага или купи нова стока веднага. Там цената е крайна. При другия вид акции става дума за наддаване. Пишеш една цена, която искаш максимум да дадеш и в процеса на наддаването има стьпка с която цената се вдига. В зависимост от това колко артикула се продават пьрвите с най-високи цени получават стоката. Например моментната цена е 20 евро. Ти пишеш максимум 30, стьпката е 0.20 евро. Тоест цената се вдига постепенно с 0.20 цента докато стигне най-високите стойностти. Примерно се продават 3 артикула - 3мата с най високи предложения плучават стоката. Не е задьлжително да се достигне товоята най-висока цена, като няма хора с по-високи предложения ти получаваш стоката на цената която е достигната при наддаването а не твоята максимална. Начиньт на плащане зависи от продавача, но най-често е банков превод. Като купиш нещо ти пращат и-майл с данните на фирмата . Трябва обаче задължително да си регистриран в и-бай предварително и ТО С ТОЧНИТЕ ТИ ДАННИ, за да могат да ти пратят стоката естествено. Пращането на стоката не винаги може да се осьществи в цяла европа. Това трябва да е написано изрично в обявата както и цената на пратката, която сам плащаш. И най-важното. Като си купил нещо вече не можеш да се откажеш от него. Така, че внимавайте. Тук вьведоха специален закон, заради и-бай. Другото, което е, че не винаги стоките са нови При пьрвия вид акций тези, дето не се наддава трябва да пише sofort&neu, за да са нови. При другия тип акций, с наддаването, трябва даа го пише в обявата. Аз лично съм страшно доволен от и-бай защото наистина има неща, които ги няма по магазините. Пример - купих си цифров апарат ПРАКТИКА 8.0 МП за 90 евро с гаранция и т.н. Така. че ако намеритя нещо стойностно и си заслужава парите - купувайте
                      Ето я темата-http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1615&highlight=%E8%E1%E5%E9 За доставка до БГ, предполагаме, че си се регистрирал(безплатно, щом ще купуваш). Обаче ти пращат писмо по пощата на адреса, който си дал с потвърждение и парола за регистрация. В БГ не знам дали пращат писма, аз живях в Германия като се регистрирах. Предполагаме, че си вече регистриран. Пишеш на продавача, независимо дали е писал, че доставя само за Германия или ЕУ. Почти винаги има положителен отговор. Питаш и колко ще ти струва доставката,задължително преди да наддаваш. Ако те устройва, наддавай до колкото можеш по схемата, изяснена от divakaИма и няколко тънкости, но ще ги разясним ако все още имаш желание и се заемеш с това. Ако ще плащаш превод, сметни грубо на около 100Е 35-40лв. за превод.

Коментар

дам мерси за обобщителните отговори.Ами какво имаш предвид под това пишеш на преводача в саита има преводач(нещо като програма)или отивам при преводач(физическо лице_)??

Коментар

mirkooo написа:
                          дам мерси за обобщителните отговори.Ами какво имаш предвид под това пишеш на превода4а в саита има превода4(нещо като програма)или отивам при превода4(физи4еско лице_)??
                          Ей ама, спи ти се вече!
                          me_to_u написа:
                          Пишеш на продавача

Коментар

не не ми се спи кажете сероизно по темата щото съм много надъхан.сега пак гледам някакви работи много яки ???

Коментар

също така колеги не забравяйте че може да ви друснат и мито.на познат който си купи Palm Treo600(като моето искаха да му го обмитят по БГ цени(т.е. над 1000лв)..добре че си принтира извадка за колко е купена стоката, т.е. обмитиха му го на $300..но това май зависи от чиновниците в пощата...а иначе пейпал наистина не е единственият метод за плащане.но аз не бих се навил с нещо друго(личен чек, money order,western union) просто не знаеш кой е насреща.а за наддаването както каза някои по-горе си има трикове "your current bid" "your maximum bid"...аз имам може би над $3000 похарчени там...

Коментар

Working...
                              X