Да.. на дълго и широко бях писал в една тема (когато се събираха желаещи за покупка на MP3 players). И там бях писал за това какво и кога се плаща, както и за изнудването от митничарите! Т.е. точно защото митничарите се опитват да приберат процент от парите практически никога не пропускат пратки които са на сума над 45 Евро! Единственият ви шанс е ако продавача не обяви реалната цена пратката! Така например, по някакви причини, DVD player-а който си поръчах за колата преди време не беше посочена никаква цена... и това ми спести около 40 лв ДДС (в случай, че митото е със ставка 0, за което изобщо не е сигурно, че ще мине)...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
е-бау ???
Collapse
X
-
perlsite написа:Да.. на дълго и широко бях писал в една тема (когато се събираха желаещи за покупка на MP3 players). И там бях писал за това какво и кога се плаща, както и за изнудването от митничарите! Т.е. точно защото митничарите се опитват да приберат процент от парите практически никога не пропускат пратки които са на сума над 45 Евро! Единственият ви шанс е ако продавача не обяви реалната цена пратката! Така например, по някакви причини, DVD player-а който си поръчах за колата преди време не беше посочена никаква цена... и това ми спести около 40 лв ДДС (в случай, че митото е със ставка 0, за което изобщо не е сигурно, че ще мине)...
Коментар
-
за стоки над 50 USD има мито 100%.а когато пратката е за физическо лице ,митото (без значение каква с стоката ,ако е над 50 USD) e 5% + ддс.всичко си опира до пазарлък с митничаря.реално за една пратка на стойност 1000 eur,трябваше да платя 445 лв,мито и ддс.с малко пазарлък с митничаря 150 лева за него и всичко е ОКфиатче Браво 2.0
Коментар
-
gdd55
-
tomazo написа:за стоки над 50 USD има мито 100%.а когато пратката е за физическо лице ,митото (без значение каква с стоката ,ако е над 50 USD) e 5% + ддс.всичко си опира до пазарлък с митничаря.реално за една пратка на стойност 1000 eur,трябваше да платя 445 лв,мито и ддс.с малко пазарлък с митничаря 150 лева за него и всичко е ОК
Коментар
-
зех да се пооправям в е-бау само едно не ми е ясно(не е едно ама както и да е)...когато дам на някоя стока и си я маркитам 4е я купувам(дето нямат търг) и от там нататък има ли някаква комуникация между продава4а и мен, трябжа ли да си пишем МАИЛ или нещо подобно и ако не то тогава какво да правя ????
Коментар
-
mirkooo написа:зех да се пооправям в е-бау само едно не ми е ясно(не е едно ама както и да е)...когато дам на някоя стока и си я маркитам 4е я купувам(дето нямат търг) и от там нататък има ли някаква комуникация между продава4а и мен, трябжа ли да си пишем МАИЛ или нещо подобно и ако не то тогава какво да правя ????FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
mirkooo написа:просто не ми дава да наддавам докато не си ваведа данните на кредитната
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар