Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

е-бау ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да.. на дълго и широко бях писал в една тема (когато се събираха желаещи за покупка на MP3 players). И там бях писал за това какво и кога се плаща, както и за изнудването от митничарите! Т.е. точно защото митничарите се опитват да приберат процент от парите практически никога не пропускат пратки които са на сума над 45 Евро! Единственият ви шанс е ако продавача не обяви реалната цена пратката! Така например, по някакви причини, DVD player-а който си поръчах за колата преди време не беше посочена никаква цена... и това ми спести около 40 лв ДДС (в случай, че митото е със ставка 0, за което изобщо не е сигурно, че ще мине)...
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
      Да.. на дълго и широко бях писал в една тема (когато се събираха желаещи за покупка на MP3 players). И там бях писал за това какво и кога се плаща, както и за изнудването от митничарите! Т.е. точно защото митничарите се опитват да приберат процент от парите практически никога не пропускат пратки които са на сума над 45 Евро! Единственият ви шанс е ако продавача не обяви реалната цена пратката! Така например, по някакви причини, DVD player-а който си поръчах за колата преди време не беше посочена никаква цена... и това ми спести около 40 лв ДДС (в случай, че митото е със ставка 0, за което изобщо не е сигурно, че ще мине)...
      Аблолютно. С митата мисля до 100Е не се обмитява(не съм сигуре де, но на мен никога не са ми искали мито на под 100Е), от там вече

Коментар

за стоки над 50 USD има мито 100%.а когато пратката е за физическо лице ,митото (без значение каква с стоката ,ако е над 50 USD) e 5% + ддс.всичко си опира до пазарлък с митничаря.реално за една пратка на стойност 1000 eur,трябваше да платя 445 лв,мито и ддс.с малко пазарлък с митничаря 150 лева за него и всичко е ОК
        фиатче Браво 2.0

Коментар

http://www.webshop.bg/services.php?action=ebay

Коментар

tomazo написа:
            за стоки над 50 USD има мито 100%.а когато пратката е за физическо лице ,митото (без значение каква с стоката ,ако е над 50 USD) e 5% + ддс.всичко си опира до пазарлък с митничаря.реално за една пратка на стойност 1000 eur,трябваше да платя 445 лв,мито и ддс.с малко пазарлък с митничаря 150 лева за него и всичко е ОК
            Значи досега или съм имал е..ти късмета, или митничарите са заспали. Няколко пъти получавам стоки с обявена цена повече от 150Е и никога не съм плащал. Пу да не ми е уруки!!

Коментар

еми дай боже и в моя случаи да е такаПриемам го за грешка на ръчичките, породена от лош навик. :D kiro_of_the_day

Коментар

зех да се пооправям в е-бау само едно не ми е ясно(не е едно ама както и да е)...когато дам на някоя стока и си я маркитам 4е я купувам(дето нямат търг) и от там нататък има ли някаква комуникация между продава4а и мен, трябжа ли да си пишем МАИЛ или нещо подобно и ако не то тогава какво да правя ????

Коментар

mirkooo написа:
                  зех да се пооправям в е-бау само едно не ми е ясно(не е едно ама както и да е)...когато дам на някоя стока и си я маркитам 4е я купувам(дето нямат търг) и от там нататък има ли някаква комуникация между продава4а и мен, трябжа ли да си пишем МАИЛ или нещо подобно и ако не то тогава какво да правя ????
                  Като купиш стока, на страницата на ибей има опция "Мой ибей". Там ти излиза съобщение, че си купил стока и линк с това какво трябва да направиш по-натам. Обяснява ти се стъпка по стъпка. Първо пр имерно ти дават инфо за прдвавача-адрес , банкова сметка, След това колко е цялата сума, която тябва да му преведеш, заедно с транспорта. След това маркираш в следващата стъпка, че ще преведеш парите в най-скоро време и това е от твоя страна. Остава наистина да преведеш парите. На продавача пък, се праща съобщение, че е купен артикул от акцията му и че си пратил съобщение, че ще му преведеш парите. След като преведеш парите, отиваш пак на мой ибей и отбелязваш пак на тази страница, че парите са преведени. Това се отразява и при продавача, а и служи за сигурност, ако случайно не ти прати стоката да си търсиш правата, за което трябва да прочетеш отделно, защото е дълго. Освен всчко написано дотук ти се изпраща и имейл със същите данни, които получваш на мой ибей, за по сигурно. Освен чко това, пак на тспоменатата страница има и линк със името на продавача, където са и оценките му. В полето с продавача има линк-изпрати съобщение. Така можеш да комуницираш с продавача, да му задаваш въпроси, да се разберете за пратката..Обще взето това е. Успех
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

мерси много еи ся ги по4вам

Коментар

да засега вси4ко е ОК ,наддавам аз за 2 стоки ,искам и за още оба4е ми казва "за ваша сигорност....."някви глупости още там и трябва да ваведа данните на кредитната ми карта,а аз мисля да пазаря,като им превеждам парите през банка или нещо подобно ! какво да правя??

Коментар

просто не ми дава да наддавам докато не си ваведа данните на кредитната

Коментар

сега пък иска да съм имал някакви реитинг то4ки за да правя каквото и да било...например да пращам съобщения с въпроси ?

Коментар

В кой и-бей наддаваш..В немския няма такива простотий. Но в другите можи и да има, не знам.
                            FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
                              В кой и-бей наддаваш..В немския няма такива простотий. Но в другите можи и да има, не знам.
                              В американския сигурно. Що не пробваш в немския бе човек?

Коментар

mirkooo написа:
                                просто не ми дава да наддавам докато не си ваведа данните на кредитната
                                Внимавай с тези неща!!! Номера на кредитната карта/CCV2 кода не се дава току-тъй щото изгаряш.Аз от време на време пазарувам от американския и английския ибей и досега да чукна на дърво не съм имал проблеми. За жалост наистина основния начин за плащане е пейпал което доста ограничава но все пак има търговци които се съгласяват и на алтернативни начини за разплащане. За немския вярно че плащането е по достъпно но за мен пречката е езика. Ако не го разбираш добре е рисковано щото има всякакви измамници - наскоро имаше по пресата материал за човек продаващ снимката на Xbox 360 за 470 паунда като в целия текст описващ предмета на сделката изобилстващ от технически спецификации едва на последния ред само се споменава че не купуваш конзолата, а снимката и. Дори се беше намерил балък който му беше платил...Друго което ми се е случвало е че на имейл адреса с който съм регистриран в ибей редовно получавам писма от "ибей" в които се заплашва че ако не въведа номера на СС в акаунта си той ще бъде изтрит. И любезно ме насочват към копие на лоджин страницата на ибей с полета за въвеждане на необходимите данни Правилото е да не се въвежда подобна информация в сайт без сертификат за сигурност (trust certificate) и кодирна връзка до сървъра - (символът е катинарче в статус линията на браузер-а)Успех в пазаруването! И умната!

Коментар

Working...
                                X