Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как стои въпроса със спортните гърнета ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък съм на тръба от колекторите без никви гърнета пак никой нищо не ми е казал до сега! Но все пак си права сметка каде и давам гас и каде не !
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:.......................... 2. временно спиране от движение на моторно превозно средство: а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;Никъде в закона не се споменава нещо за "спортни" гърнета :D Щом ченгетата са ти вдигнали мерника не виждам, защо се опитваш да им се пънеш!? Ще ти спрат колата от движение и ще те пратят на Технотест, където ще се изръсиш стотина лева + ново гърне...
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
        Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:.......................... 2. временно спиране от движение на моторно превозно средство: а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;Никъде в закона не се споменава нещо за "спортни" гърнета :D Щом ченгетата са ти вдигнали мерника не виждам, защо се опитваш да им се пънеш!? Ще ти спрат колата от движение и ще те пратят на Технотест, където ще се изръсиш стотина лева + ново гърне...
        Не им се ’пъна’ ама от къде да извадя 100лв за ново гърне, при условие че на това нищо му нямаи не смятам да го сменям пък и те навсякъде само цитират една общинска наредба, иначе никой нямаше да прави проблеми
        Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
        Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

..

Сутринта бях на кафе с един приятел,който живее в Германия от почти 20 години и го питах за казуса ни.Та той спомена че едно съседче там го спрели заради това че спойлере му бил с 3см по-голям от стандартния на този автомобил.И какво става:глоба-солена и необжалваема-представяш документ от TUV за изменението-400евро и време за връщане към стандарта.След 22 00 дойчо спи и жална му майка на този който му пречи.Няма квартална няма градска мутра.

Коментар

tomazo написа:
            абе щом не пускаш алармите на колите ,нямаш проблем карай си и тва е .
            И това не е фактор щото аз мойто обикновенно гърне вече с няколко дъпки ги пускам. Това просто си е чисто заяждане!! Да те пратят на технотест и там ще се установи че не си над нормата, защото за да си над нормата трябва да си с права тръба като чиста бегачка!!!
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

ами всъщност съм с 2 ауспуха среден малък и крайния (спортен) . Говорих с момчето, което ми го монтира и вариантите са или клапа (който по ми допада) или още едно резонаторно гърне, за да намали звука. Иначе аз като мина по паркинг на 1ва с 1200 1300 оборота чувам поне 10тина аларми да преписукват в далечината и около мен ..

Коментар

ОК, спря ли са те, писа ли са ти АКТ. А къде са полицаите, когато минат "американските" мотори, които са по-зле и от най-избушения ремус. Няма такъв звук, няма такава болка, няма такова стряскане. Е, къде са тогава.? На ден сигурно в София поне по десет такива ми дрънчат на главата. Отделно почти през вечер пред блокоа минава някакъв такъв и просто на 7-ия етаж започвам да подскачам. Както колеги споменаха, вадиш сертификат и тогава да ги видиш за какво ще се захванат. А иначе това, че пускаш аларми, мисля, че ти е отговорът на въпроса.
                NOW: ???
                Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Аз неразбирам колегите дето са с спортни гърнета. На дълъг път пътували ли са ... Аз само махнах катализатора и сега на дълъг път не я издържам, камо ли отдолу да ми реве някакво парче желязо.

Коментар

Аз имам един интересен въпрос по темата. Добре, да речем, че са ти спряли колата от движение ( до колкото разбрах от прочетеното са преценили по слух, че е необходимо ), пишат ти акт и те пращат на технотест... В този случай ти се издава документ от технотестът, че колата е изправна и шумът е в норми ( дори и да не е пак може да се уреди, знаеш как )... Взимаш си това документче и право в съда и искаш обещетение за пропуснати ползи ( работиш с колата да речем ), защото куките реално така са сметнали, което си е чисто заяждане..., и не са използвали уред за измерване на нивото на шум... И искай си едно обещетение от 5000 лв и така... Не знам може ли да мине този номер, но ми се вижда много правдоподобно. Питай някой адвокат и ако обещае да ти съдейства направо действай така...
                    www.CarProfi-BG.com
                    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Спортните гърнета са за спорт, за това и се казват така, а спортните автомобили се карат по пистите. За нормални МПС-та има нормални многокомпонентни генерации, произведени и монтирани на МПС-та за да намаляват вредните газови емисий и шум.Точка.П.П. Е, ако си тъпо келешче и се кефиш, че бегачката ти (Пунто МК1 1,2 или Браво1 1,6 с по 70-100 полумъртви кончета) звучи като болид от Ф1, но върви като стара изтърбушена Жигулка - проблемът не е само твой! С гадният звук от китайското си портно гърне ДРАЗНИШ хората! Ей тва е проблема!

Коментар

Humppa а ти с мотора не шумиш ли ? Не че съм със спортно гърне, въпроса е как е направено. Една жигула с изгнило гърне ще шуми повече от колкото някой колега със спортно!!
                        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Моят мотор е много безшумен. Наистина! Силно ръмжене се чува чак след 9000-9500 об/мин. Но в тези обороти влиза много рядко. Обикновено е в 5000-6000.

Коментар

..

Мисля ,че говорим за различни неща.Едно е протокол от Технотест който се издава едва ли не по телефона а съвсем друго изменение на фабрични стандарти-чисто изменение на конструкция откъдето и да го погледнеш е тоя рев.

Коментар

решението е или клапа или още едно гърне да намали звука ... всяка вечер една и съща история ..

Коментар

Добре де, какъв е кефа от това нещо да ти надува главата.Особено както се казва, само от гъзарията.Представям си какво е да пътуваш на по-дълго разстояние, примерно от София до Варна да речем
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X