Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как стои въпроса със спортните гърнета ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaki написа:
    Аз също съм на мнение че трябва да се ограничът изгъзиците с гърнетата. Не случайно колите са направени с определен тип. Писна ми да ми надуват главата с разни АТВ и прочие. А колкото до спирането на колата от движение ДА могат да го направят до отстраняването на проблема.
    да ако има проблем Аз съм чувал мотори и АТВта с оригинални по-шумни гърнета и никой нищо не им казва, отделно Митцубиши 3000 ГТ със 750 коня двигател и фабрична генерация или Ламборджини Гаярдо се чуват в радиус от 2 3 километра, няма как да ти спрат колата от движение за такова нещо , при условие че така е прозиведена, тъпо е . Та са тръгнали да се заяждат с нещо 15 пъти по-тихо..
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Аз съм малко надругата страна от вашите мнения колеги добре верно на спортните коли звука е по различен ама неможе да ми кажеш че едно порше 911 турбо не прави 50 децибела по тяла логика спортни коли не трябва да има лично аз нямам спортно гърне, но генерацийката ми е малко по права и след 3хиляди оборота ръмжи спирали са ме за това искаха да ми пишат акт трябваше да се правя на смешко че ми се е пробило гърнето на пътя, че да ме пуснат майната им какво заради тях немога да спирам на скорост ли ? като спирам на скорост бучи до 2-3 х. оборота не се чува почти те ли ще ми казват с каква скорост да си мия ПИШКАТА както беше в вица и най ме е яд, че не ме спират щото толкова бучи ами че като видят младеж 20+ и айде тоя е от онея дето ни псуват постоянно ми как няма вижте за какво правят проблеми понеже работя на 2 метра от главната улица и като е отворена вратата на ден чувам какви ли не изгъзици ама повярвайте едно е да мине кола с малко по спортно гърне друго е да видя тъпа лада да ми се форсира щото гърнетата са на 100 години и са се разкапали тея що не ги спират?Защото обикновенно в ладите се виждат дедита с големи очила и какво си вика полицая "на тоя нито пари мога да му зема нито гадно мога да му направя" ей го пунтото 1,1 малко ръмжи май дай да го спрем да психираме младежта. Спирам до тук с мойте грижи ами моторите ? тях кой ги спира аз мотор който като мине 3-4 хиляди оборота и не минава 50 дц. (по спомен)незнам да виж 50 цц или до 125 цц може да не се чуват толкова ама като ти мине някоя Р1 -ца ти се тресе клепача ами ЧОПАРИТЕ дето аз с музиката немога да докарам толкова децибели какво правим неизправен шумозаглушител ли? искам Полицая да ми се навре отдолу и да ми каже кое ми е неизправното нека ми покажат къде ми е пробито гърнето или каде е срязано или каде ми е "ремуса" както обичат да казват на гърне различно от сток и защо само вечер спират за тези неща? щото тогава излизат "рацерите" аз ако получа такъв акт няма да го подпиша и да ме биеш с права тръба. Полицая вечерта неможе да ти каже ела до ХЕИ защото в всеки град там се намира такова у-во за измерване на шума а може да размахва актче или стикерче спиране от движение. Според мен като те спрат за такова както каза колегата трябва да се подготвиш да ги настъпиш по опашката ама гледай да си изряден за да се заядеш и ти "къде ви е у-вото с което разбрахте че минавам нормата айде да отидем да го мерим аз съм го мерил с такова у-во и съм видял че не я минавам (тука блъф) или пък БАТКА КАЧИ СЕ В КОЛАТА И КАЖИ КОЛКО ДЕЦЕИБЕЛА ВАДЯ ЕММА НЕ МИ ИЗМЕРИХА КАТО ХОРАТА" аман от гаври с нас аз примерно мога ли да се заяждам като идват и ми казват "документите за проверка" ти кой си познаваме ли се къф си че да ти дам документи копал ли си ми у село картойте нещо ранг чин? На велик ден ме спират в 11ч вечерта явно момчето се вълнуваше и ми вика "добър ден" викам си леле не съм пиян господин полицай даже не се светна че е тъмничко. Та избягах от проблема кви заглушители кви 5 лева докато не махнат бучащите лади или докато не ги спират както спират мен няма да призная, че колата ми бучи И още нещо карантирам, че който и от вас вкара първа в обороти до 50км/ч ще го спрат щото бучи просто "колегите" не правят разлика между неизправен шумозаглошител и това да караш в по високи обороти след това какво ще ти кажат "запали " и като не рамжиш какво ще кажат " изрежи я? от какъв зор аз мога да карам и с 1000 оборота? и пак да поддържам скорост от 50 км/ч добре радара му хваща скороста ама като почне да хваща и оборотите в който я правя тая скорост да ми звъннат едно телефонче ще си чукнем среща в скайпа нещо!
      Fiat punto 1,1
      Fiat bravo 1,6 16v
      Fiat bravo 2,0 20v
      Honda civic 1,5
      BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

B1keP_B0y написа:
        ами първо , нямам катализатор, второ гърнето ми е абсолютно изправно и не реве а просто набучава.. в наредбата пише неизправен или липсващ шумозаглушител.. Тя колата ми не звучи като издънено жигули (най- малкото ще ме дразни) и ако не я настъпя не е по- шумна от останалите автомобили ..
        OK, сам казаш, че си сложил гърне, което е "6+" каквото и да означава това :D Щом полицаите са ти вдигнали мерника явно има защо. Гърнето ти е изправо, а пък "набучава"... това са две различни понятия май Разбирам да караш спортна машина, ОК но да сложиш на нормален автомобил гърне имитиращо звук на мощен двигател... излишен тарикатлък е това. Явно остарявам
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
          B1keP_B0y написа:
          ами първо , нямам катализатор, второ гърнето ми е абсолютно изправно и не реве а просто набучава.. в наредбата пише неизправен или липсващ шумозаглушител.. Тя колата ми не звучи като издънено жигули (най- малкото ще ме дразни) и ако не я настъпя не е по- шумна от останалите автомобили ..
          OK, сам казаш, че си сложил гърне, което е "6+" каквото и да означава това :D Щом полицаите са ти вдигнали мерника явно има защо. Гърнето ти е изправо, а пък "набучава"... това са две различни понятия май Разбирам да караш спортна машина, ОК но да сложиш на нормален автомобил гърне имитиращо звук на мощен двигател... излишен тарикатлък е това. Явно остарявам
          че кой казал, че машината ми не е мощна това са си 90 коня все пак в почти 2 литра двигателче .. изправно е разбира се, нали ако не беше изправно нямаше да заглушава звука ! Ако оставя само прави тръби малко ще ти се иска да ме гръмнеш ако ме чуеш от 1км на това 1.8 литрово двигателче.. на баща ми първия чопър беше 400сс и съм го чувал без колектори .. никога повече :D ... да "набучава" и "изправно" са различни понятия определено Да е изправно значи да не е пробито ръждиво и да функционира правилно, както е моето, но това не пречи да си набучава

Коментар

..

Бас държа че ладите в движение в момента са доста по-малко от ,,ремусите,,по улиците.И докато чичката с ладата едва ли вдига повече от 1500 оборота ,което и без гърне е нищо в сравнение иня пич дето не пада под 5000 даже и на място щото нали затова е дал пари -да го забелязват.Сега един въпрос? Представяме си ситуация-същия ,,ремус,, тъкмо е приспал детето си ,което е на няколко месеца,извикал етъщата да го бави докато е на гости на приятел и минават по улицата двама-трима като него :D :D .Знам телефон за доставка на пушки по домовете-да го напиша ли?

Коментар

Я, докато ти доставят пушките, си представи, че минава съседското келеменце с много лъскавото си и бръмчащо до небесата скутерче или пък на кварталния баровец синчето, nа мъгел със заводското си "BMW М3" да се покаже пред пичлеменцата, или пък минавам аз с моторетката със заводското си гърне.... всички ще събудим детето, точно както и спортното гърне на колегата Всички ли ще застреляш или всички трябва да ни спрат от движение?!

Коментар

..

Колега ,,куку,не си ме разбрал.Моят син не го приспивам отдавна щото е голям.Просто използвах условното наклонение.Който разбрал-разбрал.Не против колегота а изобщо.Тогава пък да пусна телефона на паунови пера-доставка по домовете.На кварталната мутра сигурно и става и горещо понякога :D :D И дали пък тия драскания и други мизерии по колите ни са винаги от злоба а не е и справедлив гняв.

Коментар

Напротив, много добре те разбрах, но пушките и полицаите няма да оправят нещата - това исках да кажа

Коментар

Kuku написа:
                    Напротив, много добре те разбрах, но пушките и полицаите няма да оправят нещата - това исках да кажа
                    А, кой ще ги оправи? Акъл с фуния не се налива! Дай да си сложим всички по едно "спортно" гърне, че да се чудят полицаите, кого първи да спрат и да оглушим, и без това шумния град!?
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега между бучене и простотия по пътищата има разлика дай да започнем с нещо лесно да използваме мигачи примерно?Или пък да не дерем колите на комшията щото той има две коли а ние имаме лада примерно и ни е яд та се пукаме или защото си нямаме друга работа.
                      Fiat punto 1,1
                      Fiat bravo 1,6 16v
                      Fiat bravo 2,0 20v
                      Honda civic 1,5
                      BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Vladim написа:
                        Акъл с фуния не се налива!
                        О’к - няма да пиша повече

Коментар

..

Така както виждам остава някой да каже че всичко ще си иде на място с европейски заплати и тн.......За последно само.Много бих желал да видя как ще се изцепи един,,ремус,,в Мюнхен да речем.И за колко време ще си купи карта за градския транспорт.

Коментар

Лично аз ще си сложа такова в първия удобен слуяай. Моито в момента е на последни издихание и филтарче и хубаво гарне и ХУБАВ глас на марка :D Иначе по отношение на дълъг път не пречи, щото кат му се ковеш на гласчето... По отношение на това за тунинг по колата могат да те глобят от 1000ка нагоре...Ама даи им по 5 лв да се почерпят момчетата :D
                            Fiat Marea 1.6 16V

Коментар

да 1000дарка, за какво ?! някой пак плаши ..

Коментар

абе щом не пускаш алармите на колите ,нямаш проблем карай си и тва е .
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X