Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как стои въпроса със спортните гърнета ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как стои въпроса със спортните гърнета ?

Здравейте колеги,отдавна не бях писал :D Имам едно въпросче към Вас. Местните ченгета са се наговорили да ми спират колата от движение заради хубавия звук на гърнето ми.. Първия път минах с предупреждение, но днес ми писаха акт към общината , за да не я спират .. уж.. По принцип знам, че за спиране от движение, трябва гърнето да е неизправно, а то беше като я купих и с го смених с това, което е 6+ :P Та има ли някой който да се сеща за изход от ситуацията, различен от онзи с флекса и друго гърне с накрайник..
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Аме колега,единственно могат да ти съставят акт ако решат да се заядът с тебе или както казваш най-вече поради простата пречина че нарушаваш общественният ред чрез висок шум който издава гърнето ти.По принцип на мен много ми харесва ревът на такива гърнета,но единственната пречина поради която все още не съм си сложил такова е,че на дълъг път ще ми надуе главата.
    Уважавам тези,които ме уважават!
    Clube do Marea!

Коментар

V.Vencislavov написа:
      Аме колега,единственно могат да ти съставят акт ако решат да се заядът с тебе или както казваш най-вече поради простата пречина че нарушаваш общественният ред чрез висок шум който издава гърнето ти.По принцип на мен много ми харесва ревът на такива гърнета,но единственната пречина поради която все още не съм си сложил такова е,че на дълъг път ще ми надуе главата.
      ами и аз така мислих за това с главата, но не е точно така като го сложих, карах ВТ Варна с приятелката ми и ни боля глава, но толкова.. свиква се за нула време . А иначе искаш да кажеш, че не могат да ми спрат колата от движение ?!

Коментар

колега решението да си сложиш клапа
        ГТ ли е ..., няма да е лесно ...

Коментар

Да,колега.Колата ти от движение не би трябвало да я спрат.
          Уважавам тези,които ме уважават!
          Clube do Marea!

Коментар

Провери колко е допустимия шум издаван от автомобил и измисли някакъв легален начин да я замериш и да ти дадът документ!!
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Я ги питай следващия път като те спрат, каква е допустимата норма за шум и как точно те измерват децибелите на твоето гърне, че е извън тази норма?!Ама се приготви за скандал, щото ще се нервират и може да ти изковат лош акт за друго, понеже за това ОЧЕВАДНО няма как....Виж по кой член е акта и прочети в закона, какво точно си нарушил!Тия само се чудят, каква глупост да измислят, малоумници.... за 5лв. на маймуни стават

Коментар

Kuku написа:
                Я ги питай следващия път като те спрат, каква е допустимата норма за шум и как точно те измерват децибелите на твоето гърне, че е извън тази норма?!Ама се приготви за скандал, щото ще се нервират и може да ти изковат лош акт за друго, понеже за това ОЧЕВАДНО няма как....Виж по кой член е акта и прочети в закона, какво точно си нарушил!Тия само се чудят, каква глупост да измислят, малоумници.... за 5лв. на маймуни стават
                Ако пусна жалба срещу конкретния колега, че ми пречи на спокойствието от Общинска Полиция може и да му изпраскат АКТ
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  Ако пусна жалба срещу конкретния колега, че ми пречи на спокойствието от Общинска Полиция може и да му изпраскат АКТ
                  Не може! Защото едва ли в жилишето ти звука ще преминава допустимата граница от 50 db. докато той минава отдолу!
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

jenshen73 написа:
                    Kuku написа:
                    трябва да живееш на 1вия етаж без дограма на 20 метра от мястото, където спирам и да си някакъв супер злобиран за да ти пречи колцата ми. Отделно, почва да бучи яко само при настъпка, което нощем аз поне не правя . А това със сертификата ще го проуча, защото днес ченгето ме пита дали имам сертификат за ’РЕМУСА’ :D :D

Коментар

http://www.dnsk.mrrb.government.bg/zakoni/z86.pdf >> ето един файл с допустими нива, но утре ще го чета че съм труп ..

Коментар

колеги не ми се смейте на отговора но не разбирам многопровери си катализатора дали е на 6+за6ото с годините и километрите ватре в катализатора се от4упват пар4ета от керамиката
                        Drive or Die!

Коментар

Разбира се, че е нормално да те спрат от движение. Гърнетата на всички спортни автомобили нямат нищо общо с "изпърделите" гърнета, които много младежи си слагат по колите и си мислят, че са на самолет. Не е приятно някакви пърдящи тарамбуки да реват под носа ти докато спиш. Същото се отнася и за субуферите. Трябва да си малоумен за да се навреш в гъсто населен квартал в един през нощта и да набичиш баса до дупка! И аз обичам силната музика, но винаги се съобразявам.Извода е - сложи си нормално гърне. Още повече щом местните полицаи са ти хвърлили око... А на дълъг път с тези изтърбушени гърнета не искам да си помислям на, какво ви стават ушите!? :D
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз също съм на мнение че трябва да се ограничът изгъзиците с гърнетата. Не случайно колите са направени с определен тип. Писна ми да ми надуват главата с разни АТВ и прочие. А колкото до спирането на колата от движение ДА могат да го направят до отстраняването на проблема.
                            Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                            2000г.
                            Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

Vladim написа:
                              Разбира се, че е нормално да те спрат от движение. Гърнетата на всички спортни автомобили нямат нищо общо с "изпърделите" гърнета, които много младежи си слагат по колите и си мислят, че са на самолет. Не е приятно някакви пърдящи тарамбуки да реват под носа ти докато спиш. Същото се отнася и за субуферите. Трябва да си малоумен за да се навреш в гъсто населен квартал в един през нощта и да набичиш баса до дупка! И аз обичам силната музика, но винаги се съобразявам.Извода е - сложи си нормално гърне. Още повече щом местните полицаи са ти хвърлили око... А на дълъг път с тези изтърбушени гърнета не искам да си помислям на, какво ви стават ушите!? :D
                              ами първо , нямам катализатор, второ гърнето ми е абсолютно изправно и не реве а просто набучава.. в наредбата пише неизправен или липсващ шумозаглушител.. Тя колата ми не звучи като издънено жигули (най- малкото ще ме дразни) и ако не я настъпя не е по- шумна от останалите автомобили ..

Коментар

Working...
                              X