Колеги, до къде я докарахме...Току що си седя на балкона, гледам си наоколо и релаксирам.Пред блока има деца, които си играят по техен начин.Децата са на видима възраст около 10 годишни.Докато си играят до тях си седят майките им и осъществяват тъй мисловната дейност - люпене на семки и най-вероятно разказват някоя друга клюка.Докато си играят децата се заслушах за две култови реплики:1. Хайде стига вече, омръзна ни да няма полицаи. Трябва да назначим някой полицай, че всички сме престъпници. Не може всички да сме престъпници! Все някой трябва да е прецакан!А помня времената, когато беше точно обратното.2. Един прави "магия" на друг:- Абра кадабра, сим саладим, к**а ти е син -> повторение 3-4 пъти.Всичко това до смеещите се майки на 2 метра от тях. и между група от 5-6 деца.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Две реплики, набързо чути от играещите се деца.
Collapse
X
-
Е, в Ориндж Каунти винаги е интересно! Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Преди година-две, има няма, детето на един комшия, на 10 годинки, гонеше някаква девойка и викаше - ще те е*а! :D Иначе всеки иска да е лош, защото лошите са по-яки от добрите и винаги могат повече. Вземи един филм, например. Нема се плашиш, комшо. А иначе в коя част си и в кой блок? Аз съм от 2-ката в 42, срещу Доверие.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
-
svetkos_ написа:Е, в Ориндж Каунти винаги е интересно! Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Преди година-две, има няма, детето на един комшия, на 10 годинки, гонеше някаква девойка и викаше - ще те е*а! :D Иначе всеки иска да е лош, защото лошите са по-яки от добрите и винаги могат повече. Вземи един филм, например. Нема се плашиш, комшо. А иначе в коя част си и в кой блок? Аз съм от 2-ката в 42, срещу Доверие.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Явор Митев
Аз повече гледам да не ги чуя от вътрешната страна на терасата....от външната вече всичко е загубено.
Коментар
-
Преди години по-възрастните цъкаха с език по нас и ни казваха: " Ех, каква младеж - срамота". И то при положение, че играехме на фунийки и си позволявахме по- силен смях във винаги "неподходящо време и място". Сега е трудно и забележка да направиш, защото ще "уроним престижа" на някой родител или ще "стресираме" детето, чийто мозъче вече щрака в посока различна от общоприетите естетически норми. Отчайвам се. Имам дете, което сигурно ще попада в подобни среди.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Дечицата сега са много изпростели от ранна възраст, знаят почти всички псувни, държат се арогантно, и въобще не са научени да уважават по-големите от тях .... И аз не съм от много старо поколение, в момента съм на 21, но си спомням, че научих какво е к*р, и че служи не само за пишкане - в 4ти клас..... не на пясъчника пред блока...Със сигурност моето дете поне ще е добре възпитано!Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
Нали не си мислите,че Вашите деца не употребяват подобни изрази?Големия ми син е на 11г и пред нас винаги се държи перфектно,НО като излезе на улицата и думите му добиват друго измерение/хващал съм го/.Я си кажете Вие честно на тяхната възраст не сте ли имали два речника-домашен и уличен?Просто сме позабравили какви сме били и сега дечурлигата ни карат да си спомним.Аз само се моля да не са като мен,че тогава малии.... Колко щуротии и неразумни неща съм вършил,но го осъсзнавам чак сега като съм от другата страна.
Коментар
-
style34 написа:Да бе всеки родител си мисли, че неговото дете е различно, но дали е така...? Дали родителите на "лошите" деца с лош речник не си мислят същото?
Коментар
-
Спомням си по Коледа БТВ питаха там в рубриката им в новините едни деца какво прави Дядо Коледа ако попадне в задръстване. Та едното детенце направи физиономия тип ’отегчен шофер’ и започна да реди ’Мърдай ве ей, разкарай са от пътя ве ей, ай ши...’. Кого ли изкопира детенцето?Мен това с грубия език не ме притеснява толкова. Живеем в 21 век, от езика на улицата не можем да избяга. Други неща ме плашат. Примерно днеска едно момченце беше взело велосипеда на друго момченце и когато майка му каза да го върне то излъга ’Ама то не го иска’ и гледайки заканително попита собственика на колелото ’Нали не го искаш?’. Номера му мина и оттук нататък то знае още един начин да получава каквото иска. Другото което ме притеснява е че в училище като сме се скарвали да се разминем с някое насинено око. Сега се вадят ножове за едно ’наздраве’. Какво ти ’наздраве’, по Коледа във Варна бяха пребили едно момче, спукали му бяха черепа (скачали отгоре му) и причината която извършителите дадоха бе ’Изгледа ни лошо като се разминавахме’.Сега в нашия квартал има нова мода. Люпенето на семки. Направиха нова алея в парка, а сутрин няколко лелки направо изблизват и най-малкото боклуче. Но тогава се появяват орди със заветното пакетче в ръка, сядат на пейка и скоро пред тях става на плювалник. Буквално се давят и храчат шлюпки с часове. Вечер като минеш и те е гнус да стъпваш по земята. А когато с жена ми ги заобикаляме ни гледат с предизвикателни физиономии. Животинска работа. Казвам на жена ми онзи ден ’Представяш ли си в някой парк в Европа някой да седне да плюе шлюпки от семки така’. Даже гледам татковците имат още по-извратен навик. Вървят с 3-4 годишното си детенце, което им държи пакетчето семки, да им е удобно да си вземат от време на време. Толкова грозно, отвратително, гнусен, мръсен навик. Да плюеш шлюпки по земята.
Коментар
-
В Европа такива неща няма да видиш. Мен за първи път като ме хванаха да пуша в централния парк на Ваядолид и полицая ми поиска личната карта да ми пише акт ( 300 евро е глобата ). Видя, че съм чужденец и се смили като ми каза, че ако още веднъж ме види да пуша актът не ми мърда, ако ще и на папата да съм внук...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
willow75bg написа:Нали не си мислите,че Вашите деца не употребяват подобни изрази?Големия ми син е на 11г и пред нас винаги се държи перфектно,НО като излезе на улицата и думите му добиват друго измерение/хващал съм го/.Я си кажете Вие честно на тяхната възраст не сте ли имали два речника-домашен и уличен?Просто сме позабравили какви сме били и сега дечурлигата ни карат да си спомним.Аз само се моля да не са като мен,че тогава малии.... Колко щуротии и неразумни неща съм вършил,но го осъсзнавам чак сега като съм от другата страна.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Определено не съм от тези родители или пък съм бил чак толкова нагъл като дете.Моя син и аз също много добре си спомням когато е/съм/казвал такива реплики пред нашите.Мисълта ми беше,че нашите деца в хорските очи не са светии,а това че ще продължавам да се опитвам да възпитавам децата си спор няма,нито ще пренебрегна някакво подобно действие от тяхна страна.
Коментар
-
Има един много як лаф "Тази днешната младеж.... в г**а да я е**ш". Колкото до хората в форумите който имат деца, това че вкъщи не говорят глупости и се държат що годе прилично, не означава че на улицата са такива . Но както каза великият 2pac преди да му теглят патрона "Things will never be the same" (Или нещо такова). По-важното, ако питате мен, не е езика и речника който имат... ,по-важното е да се опазят от боклуците който са на улицата: Наркотици, пияни и дрогирани водачи, педофили, и т.н.Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар