преди 6 месеца ме спряха отказах дрегера не съм дал и кръвна проба и до сега не сам получил решение, моля ако някои се е сблъсквал с този проблем да пише мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
хванат с алкохол
Collapse
X
-
А талона взеха ли ти го? По принцип като не дадеш и кръвна проба се приема, че си бил с възможно най-голямата концентрация - тоест наказанието за над 1,6 промила (защото между 0,5 и 1,6 беше малко по-леко ама не знам дали още е така закона)... ... ти пък защо не отиде да дадеш кръв? Аз имах случай по дрегер да ми покаже двойно повече отколкото на кръвната проба и сам исках да давам кръв като видях колко нереално висока концентрация беше показало - и защото от двете за по-точно и меродавно се взима второто.
-
И защо отказа кръвна проба и дрегер??Бил си много пиян или какво?Според мен е трябвало да ти вземат книжката + доста солена глоба.Трябва да направят закон такива дето отказват алкохолна проба да ги арестуат направоhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Честно, не мога да разбера каква е тази мания да се шофира в нетрезво състояние. Та това си е игра на руска ролетка. Много мразя някой да ми се натряска и да се качи на колата и да си мисли, че е хванал господ за п...та. Честно казано това ми е един от най-големите страхове - да не срещна някого на пътя, който е на пиян залян и иска да дойде да ме "цунка" и да ми се натресе.
Коментар
-
infineon написа:И защо отказа кръвна проба и дрегер??Бил си много пиян или какво?Според мен е трябвало да ти вземат книжката + доста солена глоба.Трябва да направят закон такива дето отказват алкохолна проба да ги арестуат направоFiat Marea TD100
Коментар
-
" Глава шеста. ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИЧл. 171. За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки: 1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:б) който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установена с медицинско изследване или с техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух, или е под въздействието на друго упойващо вещество, както и при отказ да бъде проверен с техническо средство или да даде кръв за медицинско изследване - до решаване на въпроса за отговорността му, но за не повече от 6 месеца; при наличие на медицинско изследване от кръвна проба по реда на чл. 174, ал. 4 установените стойности са определящи;Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ Чл. 174. (1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв., който управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително, установена с медицинско изследване и/или с техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишвания въздух, а водач, придобил правоспособност за управление на моторни превозни средства от две години, и водач на моторно превозно средство за обществен превоз на хора и опасни товари - с лишаване от право да управлява моторно превозно средство от 2 до 12 месеца и глоба от 300 до 600 лв. (2) Когато нарушението по ал. 1 е извършено повторно, наказанието е лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от една до три години и глоба от 1000 до 2000 лв. (3) Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв. (4) Редът, по който се установява употребата на алкохол или друго упойващо вещество, се определя от министъра на здравеопазването, от министъра на вътрешните работи и от министъра на правосъдието."Значи, аз го разбирам така, че до шестия месец е трябвало да преценят с колко ще те глобят и колко от 12 до 18 мес ще седиш без книжката/талона, без който тя е невалидна (но те и без това не ти връщат никое от двете докато не занесеш квитанция, че си платил всички възможни глоби, които имаш). В този закон - ЗДвП - не пише как ще бъдеш наказан ако е над 1,2 промила защото това вече е от компетенциите НА СЪД, а не на КАТ ... и там обикновено може да е наказанието и лишаване от свобода, ако не ефективно поне условно - зависи вече от други причинени вреди... ТАКА ЧЕ МИЛИ МОИ АКО НЕ ИСКАТЕ ДА СТАНЕТЕ НЕЧИЯ "СЪКИЛИЙНИЧКА" - ВНИМАВАЙТЕ с това как се качвате зад волана! Каквото си направи човек сам, никой не му е виновен.Виждам, че си се засрамил щом си регистрирал отделно потребителско име само за да зададеш такъв въпрос. Нека да ти е за обица (както ми е на мен) и да сме за пример "КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ" и дано сме спасили нечий живот като сме се убедили, че "излиза солено" пиенето преди шофиране.
Коментар
-
tomazo написа:че в провинцията май си е нещо нормално да си карат натряскани ,особено в селцата и малките градчета а за колегата с темата ,дреме ти на оная работа за книжката мен ако питаш ,радвай се ,че нищо не е станало и гледай да не се повтаря Само бой и стрижане за такива като тебеVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Я па на село като са напия най обичам га заспа. И да заспам га карам. Ний тука по селата пуцаме парпуца. Туй най убавото. А ти драги ми колега tomazo като си идеш на село не пиеш ли? И не ми казвай, че такова животно като село нямаш........MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар